Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Původní pandemiální seriál České televize s nadhledem nahlíží na současnou nelehkou společenskou situaci. Plánovaných šest epizod rozehrává na pozadí pandemie příběhy několika obyvatel jednoho menšího českého činžáku. Hlavními hrdiny příběhu jsou teenager Franta, jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí, senior Libor, který je po letech odkázán sám na sebe, když jeho žena uvízne mimo město a mladý manželský pár Petr a Anna, pro které zákaz vycházení a karanténa budou rozhodující zkouškou jejich vztahu. Smyslem seriálu rozhodně není momentální dění zlehčovat. Naopak má s humorem a laskavostí poukázat na to, že mezilidské vztahy pokračují i v době pandemie. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Blbinka, která ani ničím jiným být nechce, natočená v presu, takže chyby jsou. Ale to i v jiných seriálech, navíc, kvůli všem těm věcem, napsaným na začátku, to nedopadlo jako kdo ví jaká katastrofa. Seriál je lepší každým dílem, ke konci fakt perlí, ponejvíce psycholog v podání Martina Myšičky. 50%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku vcelku průměrné dílko mající za cíl pobavit ve stresujících časech koronavirové pandemie. Pár dobrých nápadů a pár výborných hlášek. Proti tomu určitá negradující repetitivnost situací, která začne být pro diváka otravná. Jenže snaha o aktuálnost s sebou z podstaty nenese nadčasovost např. nesmrtelného "Jistě, pane ministře". ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou vlnu epidemie koronaviru nechci, ale druhou řádu toho seriálu bych klidně uvítal. Za podmínky udržení kvality laskavého humoru. Sice je to narychlo udělané, ale na celkovém výsledku se příliš nepodepsalo. Postavy jsou sympatické a uvěřitelné. Podobné trapasy asi doba koronovirová sebou nese. Toto dílo dua režisérů a kvarteta scénáristů mohu jen doporučit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobově podmíněná improvizace. 1) Kvalita odpovídá výše uvedené charakteristice._____ 2) Příjemný 22letý Jakub Nemčok (Franta, který pořád paří u kompu) a 20letý Filip František Červenka (spolupařič z obrazovky) sice úroveň díla nezvedli, ale aspoň se bylo na co koukat. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sympatický počin Českej televízie na aktuálnu tému pandémie koronavírusu, ktorý drží nad vodou najmä Franta a pán Borek bol príjemným prekvapením, ktorý si zo strany českých divákov mnoho sympatií nezískal. Koľko ľudí, toľko chutí, každopádne slovenské televízie Hnoj a Narkóza produkujú podstatne horšie sitkomy či seriály, v porovnaní s nimi je Láska v čase korony viac ako dobrý seriál, ktorý pobaví a uťahuje si z aktuálneho diania nevtieravým humorom . ()

dyfur

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Natáčanie seriálu prebiehalo v Prahe, Uherskom Hradišti, v obciach Česká Skalice, Drslavice,Políčka, Fulínek a v Brne. (dyfur) ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl za moc nestál, pak to šlo trochu nahoru. Při čtvrté a páté epizodě jsem se fakt bavila, je tedy velká škoda, že poslední díl se vrátil kvalitou k těm slabším. Když přihlédnu k tomu, jak tvůrci museli kvačit s realizací, tak jsem v hodnocení přeci jen mírnější než u jiných seriálů. Myslím si totiž, že se to mohlo zvrtnout v daleko větší průšvih... (50%) ()

Vladislava 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekala. A nakonec mi chybělo, když v průběhu seriálu herci sundali "krabice" z hlav. Stačilo, aby vybrali jiné herce a byla by to nuda, ale takhle to má správný úder, tempo i vtip. Délka stopáže je akorát a hercům to věřím, oproti jiným českým tvorbám. I když má většina z nás tohoto tématu až po krk, tohle je milé odlehčení. ()

Mara97 odpad!

všechny recenze uživatele

Větší televizní brak jsem neviděl. I Česká televize si chtěla natočit svoji verzi Ulice, ale tohle bylo ještě mnohem horší - a co víc, i ten Premiér byl o něco lepší, protože byl alespoň cringe. Média nás nejdříve vyděsí a všude kreslí krizové scénáře - a potom nás zase zpětně uklidňují, že to je vlastně v pořádku, že v tom nejsme sami. Na všech šesti dílech je vidět, jak všechno vznikalo v omezeném čase, což se silně podepsalo do kvality. Chápu, že tvůrce opravdu ten čas asi tlačil, ale tak hloupé příběhové linky by dokázal vymyslet i průměrný televizní divák během cesty do práce. Dialogy tragické, zcela nepřirozené, herecké výkony k pláči (zejména Jakub Nemčok podal bezpochybně výkon na zlatou malinu), jedna ta stejná a neméně trapná infantilní doprovázející hudba, humor téměř žádný (zasmál jsem se všehovšudy dvakrát), stejné záběry na dům, které se opakovaly každé tři minuty. Omylem se tam vyskytlo i několik chyb - zapomnělo se na akvárko, učitelka češtiny na střední škole je Ing., nebo se tak alespoň jmenovala na skype - dokážu si tedy představit, jak je někdo inženýr bohemistiky... Už to samotné intro je k pláči - jakože typické hlášky, jak jsme na tom stejně. Celý seriál je vlastně úplně k ničemu, stejně jako celonárodní zpívání Není nutno, nic trapnějšího a ubožejšího si už ani nelze představit. Než tvořit aktuálně a špatně, raději netvořit vůbec a dívat se na věci z archivu, protože se rozhodně na co dívat je. K akvárkům na hlavě či absenci malého kluka až do posledního dílu se raději vyjadřovat nebudu, nechci být až tolik negativní, takhle to už stačí. Jednou takový přešlap ze strany ČT pochopím, ale pevně doufám, že se něco takového už nebude opakovat, jinak bych byl jako koncesionář silně znepokojen... P.S. Nevíte někdo, jakou barvu měl ten dům, kde bydleli? Nějak jsem to zapomněl... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Odpad bych tomu rozhodně nedával, ale nebudeme si lhát, je vidět na první pohled, že je to seriál v improvizovaných podmínkách a šitý horkou jehlou. Možná mohl vzniknout po pandemii o pandemii. Seriálu hlavně ubližuje průměrný scénář, který se omezuje, a vzhledem k situaci v které byl natočen není divu, pouze na chodbu a dva byty. A také minimum herců a jejich osudů. Často je vidět, že nebylo co vymyslet a tak se několik minut je tupě žvanilo. Vtipnou stránku pak udržoval manželský pár, ale ani tak to nebyla žádná sláva. Kdyby tvůrci počkali, mohli vymyslet vícero paradoxů celé pandemie a také pracovat s více příběhy. Takhle je zkrátka až moc vidět, že je to nedodělek. Ale úplný průšvih to taky není. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Seriál či série se silnějšími díly, ale taky těmi hluchými. Těch slabších momentů tu bylo víc. Nicméně nic jsem od toho serialu nečekal, nebo spíš očekśval jsem kravinku, kdy herci si potřebujou přivydělat a bude to ubohé vtipkování s náhubky na ksichtech a dostal jsem pár dobrých témat a fajn atmosférou. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

39% Laska V CASE KORONY a sKOROna mizine v cervenych cislach!? cez 80% KURVA!!! Do piiip pi.. Ku..d..a hov... Fu.. a je to! Toto je ako ze Super a na pi.u cesky humor... U mna to bolo prast jak UHOD! Hovada na csfd bez nadavek nejsou schopni se ani VYSR... !!! trapasny rok 20 20 ....fuj! :-D To se mi ulevilo PROLETARI CESKYCH databaaazi vylyz.. si pr..l !!!**** pelisky J. Kodet. Humor je ako korenie ked sa PREPALI je to NEstravitelne pani z OSTRAVY Haviri Baniiik !!! ()

Mr.Jenda odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gratuluji České televizi... Konečně mám jasno, jaký seriál je ze všech nejhorší. Scénář je napsán tak špatně, že by lepší napsalo i malé dítě. Herecké výkony byly rovněž příšerné. Pak zde máme obrovské množství drobných chyb, které se nachází snad v každém díle. Absolutní neznalost hráčského světa, protože se opravdu nenajde nikdo, kdo by měl dva monitory a komunikoval s ostatními přes Skype. Inženýrku bohemistiky už zmínil Mara97... Dále skutečnost, že podle autorů nosí každý akvárium na hlavě, jak se dozvíme na začátku prvního dílu. Také přece dává smysl, že Jakub Nemčok vydržel 14 dní doma bez rodičů, když objektivně neměl dostatek jídla ani na den. Takhle bych mohl pokračovat. Další otázkou je smysl pro natočení takovéto "komedie" už během první poloviny letošního roku. Seriál krásně podporuje představu, že zde zažíváme zdravotně nějak nebezpečnou situaci, když přece v tuto chvíli máme 168 000 nakažených koronavinem, a proto jsme vyhlásili epidemii. Skutečná urážka všech obětí moru a cholery. Perfektní propaganda srovnatelná s 30 případy majora Zemana. Co dodat na závěr, snad jen to, že doufám v další seriály České televize, které budou mít scénář a taky nějakou pointu. Hodnocení -15%. ()

Infalín 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vlastně mikrokomedie, možná až zbytečně roztažená do šesti dílů. Na druhou stranu se v každém díle odráží aktuální situace kolem viru, takže je to svým způsobem i dokument. Psát takovou sérii asi nebylo jednoduché, když nikdo dopředu nevěděl, kdy například herci budou moci vyrazit ven bez roušky. Oceňuju, že se v ČT odvážili takhle reagovat na aktuální situaci. ()

miserable odpad!

všechny recenze uživatele

...po prvním díle jsme si říkal, že je to jako intro a musí se to nastartovat následoval druhý díl a já pochopil, že to děj nemá a že je to o ničem. Naděje, že se to zařadí mezi Čtvrtou hvězdu# Kosmo a Dabing street, zmizela po začátku druhého dílu. ()

Veveerka_123 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo zajímavě - seriál, který je natáčený v době pandemie koronaviru o... no.. i koronaviru. Myslela jsem, že to bude alespoň sranda, ale už u prvního dílu jsem se nudila. Ten druhý mě znechutil už od začátku a zbytek jsem ani neviděla. Nevím, mám pocit, jako by byl scénář napsaný za pět minut při jízdě metrem. Mohla to být sranda, ale je to brak, bohužel. ()

macacb 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem náhodou našel díky ČSFD a shlédl dávno po prvním odvysílání, tudíž jsem měl oči plné slz od smíchu, opravdu jsem se dobře bavil. ()

Reklama

Reklama