Reklama

Reklama

Vortex

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2017

Účinkují:

Jiři Bigas, Zdeněk Princ

Obsahy(1)

Dva herní matadoři jménem Zdeněk Princ a Jirka Bigas, jež se podíleli na projektech jako je například herní časopis Level či server hrej.cz, se roku 2017 rozhodli pro vlastní projekt, k němuž přizvali další tři externisty (Petra Streckera, Honzu Konfršta a Tomáše Krajču) a v komorním, avšak velmi kvalitním stylu, začali tvořit obsah. Vznikl tak herní YouTubový kanál Vortex, který se denně věnuje videohrám. Přes týden dostanete tři novinkové souhrny (pondělí, středa, pátek), jeden podcast (pondělí), ve kterém se pak kromě různých témat pravidelně objevuje i host. Zbylé dny obsahují let's play videa především aktuálních her či jejich videorecenze. Pakliže nebudete mít dost, lze zajít na stejnojmenný web, kde se objeví článek naprosto každý den. (Honzek)

(více)

Recenze (26)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina dlouhodobých diváků Vortexu kluky znám už z dob Hrej, nicméně nejvíc mě zasáhl odchod Jirky Bigase (ač jsem nikdy nesledoval Star Trek nebo BH 90210) a nový pořad jsem začal sledovat jen díky němu (averze ke Zdeňkovi se přenesla a prohloubila i sem). Nicméně i když audioverzi stále poslouchám, mnohem radši jsem tuhle partu poslouchal, když vedli pubertální řeči a vtípky, mnohdy nesouvisející s herními tématy, Vortex je, jak kdosi poznamenal na Youtube, až často monotónní profi magazín ve stylu ČT24 plný věčných alibistických řečí (což sem přitáhl hlavně Jirka, ale chytl to i Zdeněk) aby se nikdo necítil uražen a občas bych tedy uvítal změnu. Za mě 70% a mám raději jiné (herní) vid/podcasty.. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ackoliv ziju uz 6. rokem mimo uzemi CR, Vortex je jeden z tech poradu, ktery sleduju i nadale. Duvod je prosty - poskytuji nejvecnejsi a leckdy nejpodrobnejsi informace o deni v (nejen) hernim svete. Ano, pro nekoho to muze pusobit uniforme a bez emoci, ale me osobne tenhle styl sedi, protoze preferuju profesialnost nad nucenyma vtipama. V dobe politicky korektnosti, kde i vsude ve svete herni magaziny resi picoviny typu "nedostatek cernochu v Kingdom Come: Deliverance," pusobi Vortex jako jeden z poslednich rozumnych zastupcu daneho odvetvi. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Nejlepší videoherní žurnalistika v ČR. Kluky sleduju už od Hrej.cz a svoji práci dělají poctivě a s obrovským nasazením. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Kluci co svoje řemeslo dělají z lásky k hrám, už z hrej.cz si je pamatuji a nemohu hodnotit jinak než plným počtem. Tolik času co stráví pro tvorbu kvalitních videí je úctyhodné. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Každý díl je nabitý informacemi a kluci jsou profesionálové na svém místě. Ideální i pro lidi, kteří už hrám tolik neholdují, ale chtějí si udržet nějaké povědomí o herní scéně. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Na internetu pravděpodobně není lepšího herního magazínu. Kluci dělají svoji práci svědomitě a od srdce, dávají do toho veškerý volný čas a snaží se pro svou herní komunitu udělat co se dá. Sleduji práci celé redakce takřka od počátků ale co předvádí po jejich spojení sil tady to je nad všechna očekávání. Chcete vědět všechno co se šustne kolem videoher? Sledujte Vortex. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že jsem skalní fanoušek, musím ale říct, že mi několik věci dlouhodobě nevyhovuje. 1) vidcasty - rozhovory - velmi dlouhé a ,,na jedno brdo” poslední dobou autoskip 2) závěrečný miš maš - dokonalé, nejzábavnější, tvůrci vědí, že to lidi baví, přesto 80% vidcastů nikdo nic nemá a nezažil. Škoda (toto není výtka, jen bych si přál víc) 3) recenze jsou příšerně dlouhé, až zbytečně. Příjde mi, že se kluci zbytečně moc obhajují, aby bylo vše vogue. Není třeba. A teď ta pozitiva - všichni kluci jsou velmi nadaní, co se slova týče. Krásně mluví, mají skvělou slovní zásobu. Petr - velmi vtipný, drzý, sarkastický, prostě super týpek. Jirka - nerd s citem pro erotiku, velmi chytrý, veselý a vtipný. Super týpek. Zdeněk - bručoun party, nebojí se řikat ,,nepopulární věcí”, nedbá tolik na korektnost. Super týpek. Kolem a kolem, Vortex je parta talentovaných lidí, které budu nadále sledovat a moc jim fandím. Díky za vše! Lukáš. ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Duchovní nástupce podcastů z Hrej.cz a staré party z Games (Fight Club). Skvělá témata, nejnovější info a naprosto jedinečná atmosféra. Spolu s Retro Nation za mě nejlepší podcast (vidcast) o hrách v ČR. Díky kluci! ()

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Je celkem tristní, že tento pořad nemá ještě na ČSFD žádný komentář. Kluci z Vortextu si totiž pozornost rozhodně zaslouží, protože jejich publicistický pořad věnující se hrám, je netradiční svou formou i obsahem. Mám na mysli především novinkové souhrny, které nejsou jen plochým přehledem informací, ale skutečně se zabývají událostmi v herní branži. Ať už jde o různé kauzy, zákulisní informace či jen události vyvolané komunitou hráčů. Recenze samozřejmě nechybí a kvalita jejich zpracování je vysoká. K tomu připočítejte i hlavní pořad Vortex, který těží z různých zajímavých témat (zde bych vyzdvihl témata Petra Streckera) a neméně zajímavých hostů. Zkušenosti tvůrců (např. z Hrej.cz/) se nezapřou. Jasná čtyřka a v rámci počinu herní novinařiny si připočtěte ještě jednu hvězdu navíc. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Vortex jsou prostě borci. Bigas společně s Princem tvoří báječné duo, které funguje a společně nám servírují herní novinky v podobě hodinových videí, kde se dozvíte snad vše z herního světa, co byste měli. Též musím pochválit za herní recenze, které jsou řekněme přísnější než můžeme vidět o konkurence a když už se zde udělí 10/10, tak to opravdu něco znamená. Za mě nejlepší herní recenze, které v Česku najdete. Zkrátka vynikající pořad a pokud jste gamer, tak si myslím, že neuděláte chybu sledováním Vortexu. 10/10 ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad používám jako zvukovou kulisu ke hraní her, dřív jsem přeskakoval témata, která nejsou pro mne, ale v poslední době už nepřeskakuji a vychutnám si i téma o konzolové exkluzivce, což jde zcela mimo mne. Tvůrci dodávají podrobnosti, které si televizní pořad nemůže dovolit. Zároveň se jedná o sympatický team u kterého si dokážete v pohodě hodinu vydržet. PS: Zbožňuji závěrečný mišmaš. ()

BaT_M 

všechny recenze uživatele

Sice mám radši Indiana a často s hodnocením kluků z Vortexu nesouhlasím, ale zpracovaný to mají dobře, takže aspoň za to palec nahoru. 45%. ()

Reklama

Reklama