Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Recenze (89)

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Hodně fajn romantika. A vlastně i hodně fajn feel-good komedie. Většinou jsou tyhle Netflix slaďárny na jedno brdo, ale už jen samotný ústřední koncept, pozměněného milostného trojúhelníku naznačuje, že se tvůrci vydávají trošku odlišnou cestou. Velkou službu tomu dělají herci, jenž jsou správně přirození a nikterak hnaný do extrému. Otřepaná storka díky tomu volněji dýchá a máte čas se do určitých rozhodnutí a příběhových linek pořádně dostat. A finále vlastně umí taky překvapitě potěšit. Jakože... fakt spokojenost. Nečekal jsem to. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak může filmu vládnout nesmělá holčina bez charakteru a bez jakékoliv možnosti ji fandit, tak to fakt nevím. Ale zase je to upřímné, působí to hodně realisticky a navíc to má téma, které není úplně běžné. V zakřiknuté Americe by to asi plno lidí nerozdýchalo, ale na myšlenkářsky pokrokovou Evropu je to pohodová romantika s pár zajímavými nápady. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Malinko Cyrana, špetka Johna Hughese, hodně klasického coming of age příběhu z amerického maloměsta a to všechno zabalené do klasického indie kabátu. Velmi fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na daný typ filmu je to podané dosť korektne, neprehnane, príbeh vykonštruovaný dosť celistvo, uveritelne, neotrávi to. /55%/ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bálo toho, že se holka zamiluje do holky a bude to trapné, ale nakonec mě to mile překvapilo, protože to takové vůbec nebylo. Naopak. Hlavně tam vůbec ani nešlo o pohlaví, spíš o vztahy mezi lidmi, budování přátelství, objevování sama sebe a to velmi příjemnou a přirozenou cestou. Dobře se na to koukalo, žádný cringe se nekonal, pěkně to odsýpalo. Pěkná podívaná ze střední v zapadákově. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Není lehké přijít s něčím novým na poli coming of age filmů. Wu naštěstí rozjela netradiční vztahový kolotoč, u kterého je hned cítit závan originality. Nejasné směřovaní zmatených teens je uvěřitelné a jde o příjemnou změnu. Hořkosladké finále má grády a hlavně Alexxis Lemire je přesně tou královnou střední, která přitahuje úplně všechny jako magnet bez ohledu na pohlaví. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě zlé, ale absolutně nefunguje citová stránka, dějová linie a třeba i zajímavější příběh. Dobře se The Half od it sleduje, má příjemné herecké obsazení, ale nic víc nabídne. 4/40 = 42% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne dobre napísané dialógy. Aj postavy. Napríklad Paul, keď chce mať v emočne silnom okamžiku posledné slovo, radšej vetu ukončí výkrikom, pretože si uvedomuje, že je debil. Leah Lewis zas super hrá tú introvertku. Z diváckeho pohľadu by som tam radšej krehkú krásku o ktorú by som sa chcel starať (jak bývala v 80.tych rokoch Winona Ryder, alebo v 90.tych Moira Kelly), ibaže toto neni love story. Naopak, toto je ten o zlomených srdciach veriaceho malomesta, kde si coming out v kostole nemôžete dovoliť. A v tom, čím to chce byť, je to úplne presné. Naposledy tu tak dobre spracovaná teen komédia bola v The Edge of Seventeen, ktorá má ešte teraz, po 5000 hodnoteniach, na čsfd 71 percent; pretože užívatelia čsfd vedia oceniť kvalitu, rozoznať ju od fekálnej blbosti rovnakého žánru a podľa toho aj ohodnotiť. Nie, užívatelia čsfd nie sú ovce, vrátia ten film nad tých 70-75 percent kam patrí a ktorých na všetkých ostatných filmových weboch má. To len zo začiatku sa asi nechali strhnúť stádom. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemná, oddychová komedie s málo známými herci, několika opravdu povedenými scénami, super soundtrackem a moc hezky udělaným koncem.. ps. a na ty ubožáky, co tomu dávají odpad vůbec neberte zřetel. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Half Of It" ma príjemne prekvapilo. Dokonca som aj pôvodne uvažoval, že by si film zaslúžil trošku vyšší rating, no nakoniec sa bude musieť uspokojiť s tým čo dostane. Hlavným dôvodom je fakt, že ku koncu skĺzneme do určitých klišé, ktoré si skutočne mohli tentokrát odpustiť. Vždy dúfam, že sa aspoň v jednom filme vyvinú veci trošku inak a budeme mať iné rozuzlenie. A hoci to možno pár prekvapení v sebe má, tak s vyšším ratingom sa film môže rozlúčiť. Čo teda na filme funguje? V prvom rade poviem, že sa mi veľmi páčili naše postavy. Naša ústredná trojica je podľa mňa vynikajúca. Ellie pôsobí na začiatku ako typická šprtka s okuliarmi, no skrýva sa v nej viac. Dokáže svoje schopnosti speňažiť, je dobre sarkastická, vie byť vzťahovačná a silne prísna. No súčasne je aj hanblivá a keď si niekoho pripustí k sebe, tak to musí byť niekto komu bude dôverovať. Vďaka tomu sa mi veľmi páčilo priateľstvo medzi ňou a Paulom. A priateľstvo v tomto filme je na rovnako dobrej úrovni. Paul sa ukáže ako skutočný priateľ. Keď ju spolužiaci osočujú, tak sa za ňu postaví, keď jej zničia strunu na klavíri, tak jej posunie gitaru, aby zahrala na nej skladbu, ktorú zložila. Tak priateľstvo funguje. Okrem toho to má aj pár dobrých hlášok - "I am a russian doll of clothing" Aster je tiež zaujímavá. Mohla pôsobiť ako typická krásavica, no keď ju sledujeme, tak vidíme ako sa cíti osamelá. A správy od Ellie jej skutočne výrazne zasiahnu do života. Ako keby konečne mala niekoho, kto jej rozumie. Ľudia sú komplikovaní a láska samotná vie veci komplikovať. A tento film to plne berie do svojich rúk a ukazuje to veľmi dobre. Film má srdce a príjemne ma potešil. Možno si mohli niektoré scénky odpustiť, ale je tu veľa momentov, ktoré ma pobavili a spríjemnili mi dopoludnie. Určite stojí za to, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Poloslepá Číňanka bez Covidu19 začína dospievať a zisťuje, že jej ten chapec s prasačím rypákom a baraniou hlavou až tak neimponuje a radšej by prešla na šušku. Netflix bude tieto degeneráty proste púšťať donekonečna a stádo sa necháva unášať manipuláciou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Taková lehká srdce zahřívající zábavná a řemeslně dobře provedená teen romance o dvou dívkách , jednom chlapci, milostných dopisech a umění romantického psaní, která ubíhá snadno a zachází se sexuální orientací s lehkým dotekem. Postavy si zamilujete na první pohled. Je to inspirováno ze života režiséra a scénáristy Wu z jeho mladých let. Přitom je to univerzální. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Odvážné. Nepřehledné jako život. A maličko nejisté. Také jako život. Celý film jsem neměl tušení, jak dopadne. Po skončení jsem začal hledat, podle čeho je to natočené a ukázalo se, že se jedná o originální scénář a scénáristka byla současně režisérkou. Nepochybuji, že dostala na plátno přesně, co chtěla a oceňuji to. Pro některé lidi bude The Half Of It hůř stravitelné, ale dobře jim tak. ■ Dobrý komentář: silentname ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Feel good movie. Alice Wu prešla veľkou zmenou od svojej prvotiny. Hrá sa s detailmi a tvorí uveriteľnejšie, ľudskejšie postavy. Som tomu filmu rád, pretože aj napriek lesbickej tématike, je to film o kamarátstve a hľadaní sa. A je podaný decentne a bez explicitných alebo šokujúcich scén. Kladie dôraz na chémiu medzi postavami ( tá tu funguje aj vďaka skvelému catingu. Ústredné trio hrá prvú ligu) ale aj vďaka nenútenému a dobre načasovanému humoru. Ten funguje tiež. Nie je to typický študácky film. Je v ňom trochu viac. Menej cynizmu a predsa viac toho, aký by sme všetci mali byť. A do tých klišé ide sporadicky. Skôr lebo si to situácia vyžaduje, než aby sa v tom musela tvorkyňa účelovo rýpať. Film, ku ktorému sa budem rád vracať. Hodnoteniu ostatných úprimne nerozumiem. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Docela nevšední psychologické drama z řad mladšího hereckého obsazení. Konečně se Netflix vydal trošku odvážnější cestou jak scénářem, tak stylem výpravy. Film mě příjemně překvapil relativní vztahovou i vírovou všestranností (čekal jsem osvětu LGBT) a také hereckými výkony. Celkem dobře se zde daří přenést perspektivu středoškolského života a člověka, který se snaží porozumět nejen svému okolí ale hlavně sám sobě. Každopádně po delším přemýšlení mě nic úplně konkrétního neláká to vyzdvihnout mezi vyšší nadprůměr. Ale je dost možné, že časem ještě změním názor. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická teenagerská romantika pojatá v indie štýle. Takže sa tu nedočkáme bláznivých vtipov. Tempo je pomalé, dej sa odohráva na zapadákove a postavy sa neobliekajú jak z katalógu. Čakal som, že to pôjde viac do hĺbky u postáv, ale hlavná hrdinka je dosť uzavretá a celý čas má prakticky jeden výraz. Našťastie herečka je sympatická. Podobne sú na tom aj zvyšné dve hlavné postavy, ktoré fungujú najmä vďaka ich predstaviteľom. Výsledkom je trochu netradičná romantika na jedno pozretie. P.S: Collin Chou tu hrá otca hlavnej hrdinky a nikoho nezmláti, hehe. Ale drží basu s ostatnými a veľa toho nenakecá. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tam těch oduševnělých monologů možná až moc, ale postupně si to sedne a je to jinak napsané s takovou lehkostí a zároveň tak příjemně sebevědomou leč nenucenou odvahou, že divák všechny ty divoké pocity a propletené vztahy bere jako naprosto přirozené. Mile umírněný scénář, parádní casting, skvělý soundtrack, neokoukané prostředí a zvláštní, pro tento filmový žánr nezvykle ponurý kamerový filtr s utlumenými barvami, z toho dělají opravdu příjemné indiečko. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. A vzhledem k tomu, že jsem o filmu předem vlastně nic nevěděl, tak mě mile překvapila zápletka. (Pokud si ovšem někdo předem přečte spoileroidní netflixovskej popisek, připraví se o půl zážitku.) ()

Reklama

Reklama