Reklama

Reklama

Absurdní planeta

(seriál)
  • USA Absurd Planet
Trailer

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V zábavném přírodopisném seriálu, který komentují podivná stvoření i sama Matka příroda, nahlédneme do života těch nejfantastičtějších zvířat na Zemi. (Netflix)

Recenze (13)

DeathRock 

všechny recenze uživatele

Ke sledování seriálu mě nalákal trailer, který mi přišel vtipný. A protože mám rád dokumenty o zvířatech (obzvlášť Our Planet byla na NETFLIXU cool), tak jsem nemohl odmítnout. Seriál mě celkově zklamal. Čekal jsem, že se dozvím nějaké zajímavé informace zkombinované s dobrým záběrem a vtipným podáním. Seriál bohužel tyto informace podává dost nešťastnou formou, která je místy až trapná a finální informace sdělení úplně vymizí. I dětem bych pustil raději něco jiného. Absurdní planeta zároveň recykluje záběry i z jiných dokumentů a nebojí se jeden a ten samý záběr pustit v krátkém sledu za sebou. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentáre či hodnotenia so zaujímavými číslami zvyknem venovať výnimočne dobrym filmom. Tentokrát to spravim opačne a 2424 komentár bude patriť tomu najhoršiemu dokumentárnemu seriálu aký bol natočený. Nemýľte si ho povedzme so sériou Our Planet aj keď je z rovnakej produkcie. Snaha oživiť zabehnutý štýl dokumentov o prírode či histórii vôbec nevyšla. Spôsob rozprávania samotnou Zemou či zvieratami je otrasný, o voľbe a intonácii jej hlasu ani nehovoriac, prestrihy v štýle agresívnych reklám či v retro štýle filmov či spravodajstva rokov 60tych či 70tych je zúfalý a občas sa to mení doslova na muzikál. Spomenie sa americky futbal s týmami Miami Dolphins a Atlanta Falcons (všetci milovníci prirody presne vedia koľko pasov na touchdown dal ppcas kariery Tom Brady) a ako inak patriarchát nesmie chýbať nakoľko produkcia Netflix je tak krajne liberálna že to človeku až píli uši. Netflix sa pokúsil zmeniť zaužívaný štandart prírodopisných dokumentov a urobil to asi najhorším možným spôsobom. Hviezdička za kameru a za to že sa dokument venuje zvieratám ktoré nie sú v očiach detí určite krásne a preto ich nenájdete v takmer ziadnej zoo a preto nezdobia stránky nadácii ktoré sa venujú ochrane prírody. Práve tie by si však zaslúžili plnohodnotný dokument a nie takyto nevydarený experiment. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nevidím to tak kriticky. Ano, je to víc trapné než vtipné, víc ubohé než obohacující, ale... záběry krásné, takže jak tu kdosi psal, bez zvuku to rozhodně nebude vadit :). Za mě beru jako pokus, opravdu jen pokus o malinko originální a poutavou formu dokumentu, jak zaujmout mladé. Což si myslím, by právě úspěch mít mohlo. Doporučil bych učitelům na prvním max druhém stupni ZŠ a třeba uspějí. ()

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Místo Absurdní planeta by to měli přejmenovat spíše na Absurdní dokument. Komentáře jsou tak nesnesitelné a stupidní, že jsem si připadala, jak kdybych koukala na nějaký pořad pro malé caparty. Jedině si vypnout zvuk a kochat se aspoň záběry z přírody, pak by se to možná dalo dokoukat, protože tenhle trapnohumor mě tedy vůbec neoslovil. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slibnej a koncept komediálního dokumentu se mi líbí...jenže už někde u hovniválů to začíná spadat opakovaně do trapna, estrády a nuceného vtipu za každou cenu, takže nakonec jsem ani jedničku nedokoukal. Škoda, protože námět je je to dobrej, jen přehnaně zpracovanej. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Nie je to dokument. Je to taká paródia a polodokument. Bavilo to deti, každá časť tak akurát krátka, sem-tam aj pekné zábery a človek sa aj niečo málo dozvie a párkrát zasmeje. K trochu lepšiemu zážitku je potreba poznať aspoň trochu americkú hudobno-zábavnú scénu. Zaujímavý koncept. ()

Thug_Leo odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy dávám odpad, ale tohle opravdu odpad je. Rádoby vtipné, debilní, trapné....tvůrce scénáře měl být hospitalizován ještě předtím než ho tohle napadlo. ()

pokyy 

všechny recenze uživatele

Nedělám to, hodnotit seriál po zhlédnutí 10 minut prvního dílu, ale tohle nejde jinak. Těšil jsem se na dokumentární seriál, ne na muzikál, který nám vypráví Matka Příroda, plus dalších několik hlasů, do toho hudba, proložená jiná videa, jak nějaký sestřih na youtube. Tak tohle opravdu není jen dokument, jakmile začal song o hovniválech, cítil jsem úbytek IQ a musel jsem zachránit, co mi ještě zbývá. Za prvních deset minut *, pochybuji, že se změní způsob vyprávění v dalších dílech. ()

Reklama

Reklama