Reklama

Reklama

Divoké včely

  • angličtina Wild Bees (festivalový název) (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Kája bydlí ve vesnici kdesi na severní Moravě s otcem-filozofem a s energickou babičkou. Pracuje se ženskými v lese a tajně zbožňuje svou vrstevnici, prodavačku v místním krámku Božku. Ta však chodí s frajírkem Laďou. Když do vesnice přijede z Prahy Kájův starší bratr Péťa, který se živí jako cesťák, začnou se vztahy mezi jednotlivými postavami proměňovat. Zatímco Božka, pociťující snad nejvíce vesnickou nudu a beznaděj, nakonec zůstává, Kája, který přišel o panictví, odjíždí s bratrem... (Magic Box)

(více)

Recenze (275)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Bravo, Perfektní, Neuvěřitelné, Brilantní, Dokonalé.......a mnoha dalšími superlativy bych zde mohl zaspamovat místa, kolik bych si jen přál - jsem přesvědčen o tom, že takovýto film už nikdy nikdo nenatočí !! Pane Slámo, klaním se Vám - nejen za film jako celek, ale i především za nalezení nejkvalitnějšího neherce všech dob, pana Zdeňka Raušera, to byl prostě "životní výkon" a koncert od začátku do závěrečných titulků. Do té prdele Jiříkova se musím jet podívat a pevně doufám,že potkám alespoň zlomek místních, kteří si střihli své role a roličky v Divokých včelách. Dodnes s kamarádem hláskujeme jednu frázi za druhou, které byly ale právě vyprodukovány především neherci a vsadil bych se, že hodně příspěvků tvořila přímočará improvizace! Co k tomu víc říct? Snad jen, že "je potřeba trošku více přemýšlet o potřebě vertikality"..........................moje hodnocení = 10 z 10. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Bohdan Slama natocil velice zajimavy film z ne mestskeho prostredi.Nakolik je vybarvena atmosfera vykreslena pravdive posoudit nemohu,ale je velice originalni. Ocekaval bych jiny konec pribehu. Zaverecna titulkova pisnicka je vytecna. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Pavel Liška znovu exceluje:).Vo ,,Včelách,, ako ,,Majkl Jackson ,, bol znovu nezabudnuteľný.Svojrázny,nesilový humor Bohdana Slámy v tomto filme bol pre mňa prekvapením a ako debut sa osvedčil veľmi dobre. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych to neznal, babička mi taky byla schopná ještě v patnácti letech dát vřeštícího robota pro děti a kopu podobných kravin, stejně tak znám ty věčné hádky a chování, jako kdyby moje rodina byla z Dotojevského Bratrů Karamazových. O to více je paradoxní, že třeba já se nalézám v takové té dědině, co se pomaloučku mění skoro v předměstí, má decentní úroveň. Znáte takové ty necelý kilometr od města vzdálené vsi. Naopak od naší dědiny dál, pár kilometrů mimo hlavní tah, směrem do přírody, je přesně vesnička jako z tohohle filmu, jsou to tři rozdílné roviny, rozdílné mentality. Ale trochu mě mrzí, když vidím filmy jako Mistři nebo Divoké včely, že většina lidí mimo Česko nepochopí, že tohle není typický obraz toho, jak to tu vypadá. Někomu pivo, pěstování zeleniny, ožírání se a prostý venkovský život s rodinkou a jeho jednoduchost zkrátka sedí. Koneckonců, někdo takhle žije i ve městě. Neobviňuji nikoho. O co je horší to vidláctví proti chladu, bezcitnosti, osamělosti a anonymitě lidí ve městech? Je to jako postavit proti sobě komorní filmy a megalomanské vysokorozpočťáky. ____ 7/10 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ta nedokonalost, syrovost, originální námět, pojetí, prostředí, brutálně mě naopak irituje jeden neustále se opakující hudební motiv, poslouchat ho ještě o chvíli dýl, tak jdu vraždit. Ta prvotní naivita Slámovi slušela, jeho pozdější filmy jsou filmařsky vycizelované, pro většinu diváků stravitelnější, ale jsou autorsky zaměnitelné. Na Divokých včelách oceňuju velkou dávku odvahy, podbízivé tedy rozhodně nejsou, naopak je vnímám jako slušnej underground. ()

black_adder 

všechny recenze uživatele

Na debut to není vůbec špatný. Liška si zase skvěle odbyl svou typickou roli idiota a myslím, že hlavně díky němu můžeme o Divokých včelách mluvit jako o nadprůměrném filmu... ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Bomba. Jeden z našich nejlepších porevolučních fimlů a hned debut od neznámého režiséra, paráda. Filmu vévodí Vilhelmová s tragikomickým Liškou (ať si kdo chce co chce říká, Liška ztvárnil venkovského Jacksona, bravurně). Krom jiného je film prošpikován originálními hláškami a postavy v hlavních(Kaja, brácha) i vedlejších(Kronerová, Dušek, úžasný jako vždy Drozda = můj nejoblíbenější český herec z kategorie nepříliš známý), si zdatně sekundují. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Film, který v mém okolí asi nikdo nepochopil. Děj to v podstatě nemá, ale co mě dostává je ta beznadějná atmosféra a plácání se od ničeho k ničemu. Ještě, že máme tu zelenou, s tou jde všechno líp :-) Herecké výkony jsou fajn i v případě neherců. Parádní film na depku. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Divoké včely by se kvůli neustále stejnému výryzu v obličeji Pavla Lišky měly jmenovat Ulítly mu včely. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Pro mne co Sláma, to perla (nepočítám li jeho absolventský film, který jsem neviděla). U Divokých včel to byla láska na první pohled a při každém opakování se jen utužuje. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Příběh obyvatel žijících v nějaké zapadlé vesničce. Toto prostředí české periferie mi ale připadalo trochu nevěrohodné. Myslím, že ve skutečnosti je to mnohem drsnější. Film mi připadal nezáživný a nudný. Rozhodně se na něj nepodívám znovu. Jednou a … i to je hodně. Ty tři hvězdičky dávám za herecké výkony Pavla Lišky a Tatiany Vilhelmové. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

I když tu v podstatě neni žádnej pevnej nebo jasnej děj, jedná se o skvělou, chvílema vtipnou, netradiční podívanou se spoustou známejch herců v perfektních rolích zasazených do jedný zapadlý vidlácký vesnice.. Postupně se nenuceně a víceméně nenápadně seznámíte s charaktery jednotlivých postav, který vás provedou několika dny jejich různě promotaných životů... Jemně úsměvná a úsměvně dojemná realita.. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Bohužel smysl a pointa Divokých včel mě minuly. Bohdan Sláma se tou nejcivilnější formou, připomínající vzdáleně ranou tvorbu Miloše Formana, pokouší přiblížit život na severomoravském zapadlém venkově. Konečný výsledek se však jeví spíše jako parodie na český vesnický život, nehledě na fakt, že prostředí vesnice působí velice nevěrohodně a připomíná spíše zapadlé ghetto někde v zemích třetího světa, o beztvarém příběhu přešlapujícím zmateně z místa na místo ani nemluvím. ()

Reklama

Reklama