Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Aby se dostala k profesorovi, kterého podezírá z účasti na tragédii svojí rodiny, jde Mia na lékařskou fakultu. Jenže se brzo zaplétá do světa biohackingu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ***** Seriál je třeba brát lehce s nadhledem (svítící hlodavci a kytky, komáři s červenými očima… :)). Na druhou stranu je scénář tak chytře napsaný, že se nestihnete nudit a babrat v ptákovinách. Osobně mě jen zamrzel ten otevřený konec. 2.řada: ** pokračování Pseriálu zdánlivě navazuje na konec předchozí epizody (reálně poskočí o 1/4 roku během kterých je vše jinak). Bohužel ve vyprávění toho co se stalo je takový bordel (a je ve zcela jiném duchu), že vše působí dost křečovitě a zmateně. Scénář je o dost slabší a ve výsledku nudnější. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

První epizoda není nic moc, ale počínaje druhou už mě to do sebe vtáhlo a hodně mě to bavilo, místy je to neuvěřitelně napínavé. Námět mi přijde super, stejně jako obsazení - Luna Wedler v titulní roli se mi moc líbila, a Jessica Schwarz coby Tanja Lorenz též (ten její dům!). Potěšilo mě taky zasazení děje do krásného Freiburgu, z toho seriálu na člověka úplně dýchne pohodová atmosféra studentského života na freiburské univerzitě (ten studentský byt Miy a jejích spolubydlících neměl chybu, stejně jako ten domek Jaspera a Niklase). Moc mě ovšem nebral soundtrack, a místy je to dějově docela předvídatelné; nevyhnula se tomu ani některá otravná klišé (spolubydlící rajda ad.). Šlo by se v tom určitě různě rýpat - nechápal jsem například, kde přišla Mia ke svým evidentně pokročilým znalostem genetiky, když teprve čerstvě nastoupila na univerzitu, podobně jako by se asi šlo ptát, do jaké míry je "biohacking" v tom seriálu skutečně možný nebo se jedná čistě o scenáristovu fantazii (nemám dost informací, abych to mohl fundovaně posoudit) - ale osobně mi tam asi nic vyloženě nevadilo, a navíc to má jen 6 relativně krátkých epizod, takže to nesežere tolik času, což vždy ocením (nemluvě o tom, že mi to sedlo mj. i proto, že jsem strašný germanofil). Když jsem navíc dodatečně zjistil, že to natočil stejný týpek, který stojí i za mým oblíbeným filmem S láskou, Rosie, docela mě to potěšilo. Doufám, že bude i další série, protože konec poslední epizody všechno tak brutálně otočil, že teď bude čisté utrpení čekat, (zda) a jak se bude děj dál vyvíjet. UPDATE 15.7.2021 - Komentář aktualizován po zhlédnutí druhé série, která mě bavila stejně jako ta první. Na Lunu Wedler se pořád kouká dobře, napínavost děje se taky nijak nesnížila, a člověk zde v podstatě dostane vše, co znal v první sérii, takže není asi důvod k nespokojenosti. Pouze se mi nelíbilo finální rozuzlení poslední epizody - přišlo mi, že to celé končí strašně debilně, a taky se nemůžu zbavit dojmu, že ten seriál vlastně moc o žádném biohackingu není, protože jediný skutečný biohacker v tom seriálu je podle mě ten Miin kudrnatý spolubydlící, který na sobě neustále dělá nějaké experimenty, zatímco postava hlavní - samotná Mia - žádný biohacker rozhodně není, a je podle mě na diskusi, zda je název toho seriálu zavádějící nebo ne. Ale jinak jsem si těch 6 nových epizod užil a líbí se mi, že to člověk zvládne zkouknout za jeden večer, takže to nesežere moc času. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct, že na Německo to není až tak špatné a vlastně mě to místy i překvapilo. Originální téma genového inženýrství a cílené úpravy genů lidí je něco, co jsme ve filmech snad neviděli, a k tomu ješte hezky skloubit dokupy pomstu vědkyni kvůli smrti rodičů - 👍🏻. Svižné 30 minutové díly, slušné tempo, různorodé charaktery a zajímavý nápad, ale co se mi zde teda absolutně protiví, jsou dialogy. Šíleně nacvičené, umělé dialogy, které bijou do očí a na tak kvalitní vizuál to působí hrozně neprofesionálně a degraduje seriál o dvě třídy níž. A to nejen dialogy, ale místy i děj, kdy to celé působí až moc strojeně a hloupě. Každopádně pominout tohle, výsledek by byl i lehce nadprůměrný a výsledný pocit by měl být pro diváka pozitivní. Hezká německá jednohubka, která zabaví. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Moc hezké. Hrozně zajímavé téma. Jelikož závěr byl celkem extrémní, tak doufám, že ve druhé řadě se téma ještě více prohloubí a seriál dostane větší rozlet :-) Na německý seriál perfektní casting. 2. série oproti první vůbec neztratila drive. Stále jde o výborné téma, napětí a nevídanou atmosféru. Prakticky totožná herecká sestava. Jen to oproti jedničce trochu změnilo směr. To mě sice mírně mrzí, ale stále jde o jeden z nejlepších německých seriálů. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Seriál z vysokoškolského prostředí plný super inteligentních studentů a vědců. V seriálu je spousta zajímavostí a genetických možností. Nastíněné prostředí a genialita postav ovšem velice ostře kontrastuje s primitivním příběhem a s velmi zabedněnými povahami/reakcemi postav, které nejsou schopné dát si 1 + 1 dohromady. To, že hlavní hrdinka a celkově i jiné postavy nejsou schopny zálohovat si data na PC, nebo že hrdinka zbytečně v příběhu bere vzorky z laboratoře mě vyloženě odrazovalo od sledování. K tomu všemu samotný fakt, že hlavní hrdinka je sama o sobě chodící důkaz biohackingu bylo vyloženě absurdní vzhledem k jejím bolestným snahám o získání důkazů, které měla, neměla, smazala, nahrála...Bože můj, bože můj...Asi je to pro mladší publikum do 25 let. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama