Reklama

Reklama

Hra o slitování

(festivalový název)
  • Brazílie O auto da Compadecida (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Snímek vypráví o dobrodružstvích dvou chudých, ale velmi důvtipných přátel Joãa a Chica, kteří žijí na brazilském maloměstě. Ačkoli dostanou práci v místním pekařství, v boji o každodenní chléb podvádějí své spoluobčany až do okamžiku, kdy do města vtrhnou obávaní bandité, kteří zabijí nejen pekaře a jeho ženu. Tím ovšem dobrodružství hrdinů nekončí, ale začíná… Film, inspirovaný starými původem španělskými pikareskními romány, se stal v Brazílii rekordním kasovním trhákem. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (3)

Muel 

všechny recenze uživatele

| TriStar Pictures | O auto da Compadecida je slapstick - čiže k tomu musíte aj takto pristupovať. Nie je to úplne moja vec, ale posledná hodinka mi to pomerne dosť vynahradila. Je to strašne milé, úprimne a preberá to viacero tém - chudoba, nevera, pochybnosti. A ja som sa bavil. Nie úplne typ filmu, ktoré zvyknem adorovať, ale tento film to robí správne. Inak, je to všetko strašne frenetické, čiže čítanie titulkov bol pomerne challenge. Portugalčina je veľmi zvláštny jazyk. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Frenetický slapstick, který je v Brazílii trhákem, pojednávající o dobrodružstvích dvou mužů z lidu. ()

Mrs.Perreira 

všechny recenze uživatele

O auto da compadecida je film, který vám doporučí 8 z 10 Brazilců jako něco co je třeba vidět, pokud chcete Brazílii porozumět. Já bych to řekla naopak, tento film je pro ty, kteří už něco o Brazílii ví. Jen ti totiž dokážou ocenit prakticky nepřerušenou sérii různých vtípků, narážek na brazilskou populární kulturu, oblíbené i neoblíbené postavy historie i současné společnosti. Film je vlastně oslavou pozitivity života i přes výrazné překážky, které kladou v případě Brazílie pod nohy místa jako malé město uprostřed vyprahlého severvýchodu země. Adaptace divadelní hry od spisovatele Ariano Suassuna měla být původně pouze pro televizi jakožto čtyřdílní minisérie, ale její kvalita nakonec překvapila možná i samotné tvůrce a nakonec z ní udělali dvouhodinový kasovní trhák kin napříč Brazílií. ()

Reklama

Reklama