Reklama

Reklama

Hitlerova armáda smrti: Das Reich

(TV film)
  • Česko Hitlerovo komando smrti (více)
Francie, 2015, 90 min (Alternativní 2x45 min)

Obsahy(1)

Dvoudílný dokument vám přiblíží osudy obávané elitní tankové divize jednotky SS, která byla nechvalně známá jako Das Reich. Během posledního roku druhé světové války se neblaze proslavila masovými vraždami na východní frontě. (National Geographic)

Recenze (30)

Aleix 

všechny recenze uživatele

Nutno vysílat nepřetržitě a pořád dokola. Tyto dokumenty nikdy nesmí být uloženy do skladů jako neaktuální nebo okoukané. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vynikající dvou díl. Kromě skvělých, ale samozřejmě otřesných autentických záběrů, potěší i to, že některé záběry jsou barevné. Povedla se hudba a český dabing je opět na vysoké úrovni. Některé záběry jsou sice pro slabší povahy nekoukatelné, ale na druhé straně dokument zobrazuje skutečné tehdejší hrůzy a nic neskrývá! ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument vykreslující hrůzné události, která tato pakáž lidstva kdy podnikla, ono vybití francouzské vsi (na jméno si nevzpomenu) byla jen špička ledu, už jejich popravy v SSSR byl naprostý děs. ()

Karda 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu ,že jsem před lety viděl zmiňovaný a obrazově citovaný "Jdi a dívej se" tak mne to už bohužel nešokuje. Ten náraz jsem si prožil u toho filmu a už nikdy jej nechci vidět. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Častěji opakovat a pouštět na učňácích a středních školách, v televizi....lidi si nechtějí pamatovat...za chvíli budou říkat,že to tak strašný nebylo.... zapálit nevinné ženy a děti v kostele...to se dělo napříč stoletími v různých válečných konfliktech, vždy to bylo zbytečné, kruté..vzbuzovalo to nenávist,strach a odhodlání se pomstít. ()

Mikovec 

všechny recenze uživatele

I přes určité historické nepřesnosti (spíše v počtech, než-li v událostech) se jedná o kvalitní francouzský dokument. ()

Flippy 

všechny recenze uživatele

zajimavy dokument, ale rozptylovaly mne zabery, ktere doprovazely presun divize Francii (1944), na kterych byly lehke tanky Panzerkampfwagen II. Ve skutecnosti mela 2.tankova divize v roce 1944 ve vyzbroji stredni tanky Panzerkampfwagen IV a Panzerkampfwagen V Panther a utocna dela Sturmgeschütz (cerven 1944). Je mi jasne, ze lepsi zabery asi nebyly k dispozici, ale pusobilo to rusive. ()

KalimeroI 

všechny recenze uživatele

Konečně dokument, který se nebojí realistických záběrů. Pozitivem jsou i barevné části, vyzdvihl bych i to, jak "nezúčastněně" a bez emocí doprovází záběry komentář. Negativem je, že se je (což je logické, s ohledem na zemi, kde dokument vznikl) do detailu probrána historie (a zločiny) jednotky v okupované Francii, přičemž tato divize se angažovala po WWII na jiných bojištích a možná výrazněji. Pokud by tvůrci rozšířili počet dílů na deset a provedli nás kompletní historií divize, pak by to asi šlo a za mne jasná pět. Takto čtyři. ()

Reklama

Reklama