Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou je čerstvě jmenovaný docent MUDr. Jakub Johánek, psychiatr a nesmělý abstinent, který se výjimečně rozhodne oslavit s přáteli v nočním podniku své jmenování. Oslava, která se protáhne do pozdních hodin a množství alkoholu způsobí hrdinovi dočasnou ztrátu paměti a ráno se starý mládenec Johánek nestačí divit. Už dlouho sice pokukoval po půvabné sousedce, chudé Kateřině, víc mu však vrozený stud nedovolil. A teď, sotva se jeho mozek vzpamatoval z útoku nebývalého množství alkoholu, mu podnikavá spolubydlící jeho sousedky oznámí, že Kateřinu v opilosti zneuctil, aby tak poněkud svérázným způsobem pomohla kamarádce, která milého a dobře zajištěného pana doktora také miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jako remake to není vůbec špatné, ale režisér neměl po ruce vynikající komediální talent, jako byl Hugo Haas, i když se Jan Pivec opravdu snaží. Ehm...tedy...vůbec ne špatně :-) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Střídání stráží. Slavínského hořké vystřízlivění z předválečných filmových iluzí, odehrávající se v období výrazných společenských i politických změn, poznamenalo také jeho další tvorbu. Doba si sice žádala už jiné příběhy i hrdiny, přesto nebo právě proto se Slavínský znovu a znovu vracel ke starým osvědčeným autorům. To je i případ Olgy Scheinpflugové a její divadelní hry Okénko, kterou již ve třicátých letech zpopularizoval před kamerou fenomenální Haas. Poněkud starosvětský příběh byl Slavínským bryskně převlečen do moderních kulis a prostřednictvím nových postav, které se nakonec ve filmu objevily, získal ještě jinou, osobitější tvář, především díky znamenitým hereckým výkonům v čele s vynikajícím Janem Pivcem. Slavínského rozjařený film přišel takřka v poslední chvíli – krátce po premiéře se nad zk(r)oušeným Československem stáhla mračna a do smíchu bylo už jen málokomu. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Slavínský se po 2. světové válce stal mnohem méně sentimentální a více civilistnější, humor je v jeho filmech pak více intelektuálnější (všechny jeho tři poválečné filmy do roku 1948 se mi zdají z jeho filmografie evidentně nejsilnější). Adaptace Okénka je vydařená konverzačka, ovšem jindy hodně cynický a ironický Pivec (můj to oblíbenec) tu docela dost připomíná Haase. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Aj napriek banálnej zápletke ide o celkom sviežu pohodovú komédiu s pre mňa nie príliš známymi hercami. Z daného námetu sa podarilo vyťažiť asi maximum. 70% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima úsměvná záležitost a příjemná oddechovka, k tomu přiznávám, že pro tvorbu Vladimíra Slavínského mám jistou slabost.. Příběh Jakuba Johánka a jeho okénka znám, nicméně v tomhle zpracování nacházím stejné filmové potěšení.. Jan Pivec je úžasný doktor a báječný nekňuba, Dagmar Frýbortová jedním slovem okouzlující, stačí, aby se stydlivě podívala a má mě, mnohem lépe a výrazněji než Lída Baarová.. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pan Slavínský natočil příjemný poválečný příběh, ve kterém pan Pivec hraje zmateného psychiatra, který si po jednom flámu samozřejmě nic nepamatuje a s tím je spojeno pár komických situací. Myslím, že na takové příběhy se lidí krátce po válce rádi dívali. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Trochu natahovaná historka s mdlým humorem, kterou však zachraňuje ňoumovitý Jan Pivec a dvojice sympatických mladých hereček. Slavínský dokazuje, že i když se po konci války musel spokojit s již jednou filmově ztvárněnými náměty, dokázal z nich vytvořit svébytná díla, která obstojí i před jejich kvalitními a úspěšnými předobrazy. Poslední Mohykán však přesto byl daleko vděčnější volbou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na mě málo komediální, ale jinak pohodový film s výborným Janem Pivcem. Stejně bych ho ale radši viděla jako divadelní hru, která vyšla od Olgy Scheinpflugové. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy se ženský kroutily před zrcadlem - teď už by si sotva kdo troufnul něco takového natočit. Udělal jsem si kafe a pustil TV - docela to k sobě šlo a kupodivu jsem si i docela dobře bavil.... Jinak mám "okénko", lidově řečeno "vokno". ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak si povodit "kamaráda", který si po oslavě nepamatuje, jak se dostal domů a co v noci dělal. Na lidské povaze opravdu nemám ráda lež a škodolibost, takže námět sice na prd, ale zpracování celkem fajnové, veselé a hravé se sympatickým obsazením. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasicky naivní snímek jako z let válečných či třicátých. Nejvíce ovšem trpí na hlavní postavě, protože Jan Pivec bohužel nemá komediální talent a jeho hraní působí trochu křečovitě až trapně. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Dnes neordinuji - je remake Okénka, kde hrál můj oblíbenec :o)Hugo Haas a Lída Baarová. Děj je v podstatě stejný, jen se odehrává o 10 let později :o) Doktor Johánek,kterého hraje pan Pivec, se rozhodne oslavit s přáteli v nočním podniku své jmenování. Oslava, se protáhne, a alkohol udělá svoje. No, a pan doktor ztratí paměť a ráno .... se už jen diví. Janu Pivcovi sekunduje v té době poměrně známá Dagmar Frýbortová a obě zfilmování mají něco do sebe, poměrně dobrou zábavu a herecké výkony... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Na to že se jednalo defakto o herce kteří nehráli předtím hlavní role,tak obstáli na výtečnou.Je to jistě i díky skvělé režii Slavínského.Jenže od druhé třetiny je to postaveno na velmi naivní zápletce a těžko filmu dále věřit... ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná komedie, která ale ve filmovém zpracování působí poněkud zatuhle. Párkrát jsem se zasmál, ale na divadle to muselo mít větší dynamiku. Možná, že zde se inspirovali tvůrci amerických Hangover... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Mně se tento film líbí více než původní Okénko, klidný Pivec působí v roli profesora přesvědčivěji než rozháraný Haas a hlavně, moje objektivita je zcela zamlžena tím, že Frýbortovou považuji za naši nejatraktivnější (těsně po)válečnou herečku. Nejlepší scéna - vždyť my tu plyn nemáme. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Tento remake známějšího filmu z roku 1933 nedopadl úplně nejlépe. Režisér zůstal sice stejný, ale obsazení je o poznání slabší. Pivec není Haas, Valentová není Nedošínská a Frýbortová není Baarová. A jestliže v roce 1933 držel vyšší úroveň jinak ne moc dobrého filmu především výtečný komik Hugo Haas, zde se humorná stránka neobjevila, byť se Jan Pivec snažil, co mu jen síly stačily. Ovšem na druhou stranu je zde zase příjemným překvapením půvabná Pavla Vrbenská - téměř femme fatale. Škoda jen, že to pro ni byl poslední český film, následovaly sice ještě dvě role v Anglii, ale velkou díru do světa tam bohužel neudělala. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Pán Slavínský natočil , bohužiaľ priemerný film. Film je založený na výkone Jana Pivce.. Ján Pivec bol fantastický herec , ale tento film bol iba priemerný... dávam 50%.. ()

Reklama

Reklama