Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V oddechové situační komedii Vladimíra Slavínského z roku 1940 se můžete podívat, co všechno se může přihodit, když nepříliš majetná dívka prožije dva týdny dovolené ve velkém luxusním hotelu. Usmálo se na ni štěstí a v novinové anketě získala hlavní výhru. Jak se později ukáže, je to i výhra životní… V roli půvabné hrdinky uvidíme hvězdu naší předválečné kinematografie Adinu Mandlovou. Jejími partnery v pestré přehlídce významných hostů hotelu i personálu jsou další tehdejší slavní herci – např. Raoul Schránil, Rudolf Deyl starší, Bohuš Záhorský, Miloš Nedbal a Jaroslav Marvan. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Martin79 

všechny recenze uživatele

Docela průměrná komedie válečných let, které kralují Jaroslav Marvan a Adina Mandlová. Příjemné na víkendové odpoledne. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Strašně milá komedie, a to hlavně díky jedné vtíravé písničce dua Marvan - Mandlová, která se mi vždycky spolehlivě usadí v hlavě a pak ji nejde dostat ven. Jinak milé, nenáročné, zábavné aneb jak chudé a poctivé děvče ke štěstí přišlo. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Vcelku předvídatelný příběh, ovšem ve srovnání s podobnými filmy je scénář poměrně kvalitně propracován a působí (samozřejmě v rámci žánru) relativně uvěřitelně. Nenjdeme zde sice žádný třeskutý humor (snad s výjimkou krátkého výstupu Futuristova), ale dívá se na to příjemně. ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Veselá taškařice o tom, kterak mladou, dosud nezkaženou dívčinu, sleduje smečka ohařů. Inu... láska opět zvítězila, nad falešnými city... ;) ()

Hermione02 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, ve kterém vystupuje J. Marvan jako "starý bručoun." Tyto role mu ale velmi seděly, nejen díky němu je ale tento film velmi kouzelný. Báječné role podaly i ostatní herecké hvězdy, ze všech je možno jmenovat A. Mandlovou, která zde byla celkem netradičně v roli chudé dívky, která ke "štěstí přišla." Možná námět jako z červené knihovny, ale neodolatelný film. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Příběh pro paní a dívky, prostě pohádka o tom a onom. Příliš komediálních situací zde není, moc jsem se nezasmál, ale jako oddychovka k nedělnímu podvečeru se to brát dá. Jsou ovšem lepší komedie. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slavná parta opět pohromadě. Tak už jen chybí Vlasta Burian a Oldřich Nový. Ale Adina Mandlová, ještě krásně mladičká, Jaroslav Marvan či Miloš Nedbal - vypadající mnohem starší než byl, je také skvělou hereckou plejádou doslova excelující. Marvan své rozčilování posouvá na samou hranici a Mandlová zase roztomilost. Vůbec nejroztomilejší je však píseň z hrdel pražských herců - lidová Sedí muška na stěně. Já se docela bavil. Záměny byly jen dvě a přestože romantickým filmům zrovna neholduji, tak tohle byla k tomu i lehce úsměvná komedie. ()

danndda 

všechny recenze uživatele

Mandlová je má srdcová záležitost. Moje nejoblíbenější prvorepubliková herečka, od té doby, co se týče elegance a šarmu, se jí nevyrovnala žádná česká herečka. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Hetky rozehraná komedie Slavínského. Nádherná a elegantní Adina a věčně nabubřelý Marvan. Krásná utopická myšlenka se dvěma týdny dovolené a proměně morouse v milého a laskavého pána. Ale proti gustu žádný dišputát i já jsem okouzlena módou, postavami, elegancí tehdejší doby a hlavně si skvěle psychicky odpočinu. :-)) ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Roztomile pitomoučká komedie natočená ve válečném období, tedy s nevinným obsahem z červené knihovny o tom, kterak chudé děvče ke štěstí přišlo a s průhlednou zápletkou. Adině Mandlové to s Jaroslavem Marvanem sedí víc, než s Raoulem Schránilem, který vedle nich působí dost neumětelsky a tradičně. Film nevybočuje z rámce tehdy točených komedií a nepřekvapí, ale ani neotráví. Odpočinkové dílko na nedělní odpoledne. Zajímavé jsou záběry tehdejších trampů a jejich písní od vody. A legrační je, jak Schránil "vesluje" pádlem, stále na jedné straně a loďka se mu netočí. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická predvojnová veselohra s priamočiarou, ale šikovne napísanou zápletkou. Popri romantickej zápletka sa samozrejme nezabúda na sociálny rozmer. Produkcia je dobrá a hoci nevytvára žiadnu špeciálnu atmosféru, herci to bravúrne zvládajú aj bez jej podpory. Teda až na Adinu Mandlovú, ktorá opäť dokazuje, že najlepšie jej ide úsmev a zahrať plač jednoducho nevie. Takže keď plače jednoducho skĺzne do afektu. 70% ()

miraporthos 

všechny recenze uživatele

Možná asi příliš schematické, nicméně Adině Mandlové ta role slušného a poctivého děvčetě nesmírně sluší. Ačkoliv je to už dílo protektorátní, dýchá z něj ta kouzelná prvorepubliková atmosféra. ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo řečeno, je to milý a veselý film, na kterém není poznat období jeho vzniku. Škoda jen té poslední půlhodiny, neboť počínaje uplakanými scénami začne být film trochu slabší. ()

artcha 

všechny recenze uživatele

"Máte nejkrásnější oči na světě" - "Vy jste ale inteligentní"... Decentní humor, klasická zápletka o tom, jak se někdo vydává za někoho jiného a na tehdejší dobu nadprůměrně záběrů z exteriérů. Krásná atmosféra, až se člověku nechce věřit, v jaké době film vznikl. ()

neo_ap 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, při které jsem se i párkrát upřímně zasmál. Výkony herců jsou skvělí, scénář se také povedl. Jedině konec mi přišel, tak nějak narychlo splácán. Celkově to není žádné veledílo, to ale veselohra být nemusí. Za mne 60/100. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl hodně moc dávno a tehdy mi připadal pitomý. No, zpětně musím přehodnotit, bavil jsem se, takže co více dodat? ()

Reklama

Reklama