Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámožný velkostatkář Orlický (T. Pištěk) je po třech nevydařených manželstvích zapřisáhlým nepřítelem žen. Od všech svých zaměstnanců vyžaduje stejný postoj. Ani jeho synovec Ríša (R. Schránil), jenž žije na statku jako adjunkt, není výjimkou. Jenže Ríša se za strýcovými zády pravidelně stýká se sousedovic dcerou. Orlický brzy pojme podezření a rozhodne se, že přivede mladíka k rozumu. Proto mu opatří konkurenci. Pozve na statek jiného svého synovce, kabaretního zpěváka Ádu Bártů, který má diplom z hospodářské školy. O Ádově existenci měl Orlický dosud jen matné tušení, avšak vzpomněl si na něj díky jeho fotce v novinách. Orlický zatím netuší, že Áda je ve skutečnosti dívka (A. Mandlová), která jen vystupuje na jevišti v mužském kostýmu. A že se do Ríši zamiluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v baru, kde je asi 6 (slovy ŠEST) televizí, takže ať se podíváte, kam se podíváte, vždycky čumíte na televizi. Ten film mě sral od samýho začátku takovym způsobem, že jsem myslel, že ani nedopiju pivo a přemístim se do jinýho baru asi o 200 metrů dál. Naštěstí mě zachránil telefon s MP3kama a sluchátka, takže jsem si vesele chlastal dál. Jinak tomu, že je Adina Mandlová chlap, to bych spíš věřil tomu, že Paroubek je ženská. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s rozkošnou Adinou aliás Ádou v hlavní (dvoj)roli. Námět je sice v dnešní době dost ohraný, ale svého času, kdy publikum bylo pravděpodobně zvyklé vídat Mandlovou v úlohách slečen z vyšší společnosti, musel působit jako závan svěžího vzduchu. Opět se sice operuje se snad nejpopulárnější zápletkou předválečných veseloher - tedy záměnou postav, a ke konci film také natahují zbytečné minuty navíc, díky hlavní představitelce se ale tato průměrná zábava snadno vryje do paměti. ()

Reklama

rozbris 

všechny recenze uživatele

Tak to byl trapas, tady hrát tak se radši zabiju....Adriana Mandlová jako kluk??? To snad ani nejde, to by musel být Strýček slepý Sluha (Václav Trégl) a všichni okolo četně služebnictva!!! Že jsem se na to díval, radši jsem to měl přepnout na Vraždy v Midsomeru....ikdyž tohle bylo lepší...trošičku:-) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Ze starých českých komedií jedna z průmerných, spíše podprůměrných. Celkové slabé a hodně naivní. Adina Mandlová je byla jako vždy kouzelná, ale některé její scénky, jako když převlečená za kluka boxovala a pod. byly hodně primitivní. Kdo ale naprosto nezklamal byl Teodor Pištěk v roli dobráckého statkáře. Hlavně kvůli němu dávám 3 hvězdičky. Jinak by i dvě byla moc. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Velké herecké sólo Adiny Mandlové ve velmi lehkovážné komedii. Adina se zde úspěšně vydává za kluka, jelikož strýček ženy nesnáší. Nejlepší z filmu jsou ale takové ty poloimprovizované scény mezi Adinou a Schránilem, kde se parodicky vysmívají dialogům z dřívějších zamilovaných růžovoknihovnových filmů. Díky těmto scénám jsem se královsky pobavil. Komedii podtrhuje obvyklý dobrý výkon Pištěka a Trégla. Femme fatale českého filmu Růžena Šlemrová je jako vždycky úžasně nesnesitelná. Velmi dobrá komedie na sváteční odpoledne. Slovy F. Futuristy:Tady je to jako na magorce! 80% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Přestože ve většině filmů byl zpěv Adiny Mandlové dabován, zde skutečně sama zpívá píseň "Dejte si radit". (Teres)
  • Premiéra proběhla 3. února 1939 v kinech Amerika a Juliš. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama