Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Janatová si v mládí prožila nešťastný románek s malířem, a proto je nyní vůči všem výtvarníkům naladěna nepřátelsky. Její dcera Vlasta se však bohužel zamilovala do malíře Hodury. Je sice úspěšný a vydělává slušné peníze, jak ale mamince vysvětlit, že to není zarputilý padouch? Vlastina spolužačka se rozhodne kamarádce pomoci. Na návštěvě u Janatových představí Hoduru jako svého osobního lékaře. Lež plodí další lži, a tak nebude nouze o zapeklité situace (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Její lékař je přepisem klasické konverzační komedie o třech dějstvích Zázračný lékař, kterou napsal Bedřich Vrbský v době svého působení v Městském divadle na Královských Vinohradech v roce 1928. Pro Vrbského to byla výjimečná příležitost sledovat, jak se jeho námět mění na filmovém plátně. První takový pokus zažil krátce po válce, kdy společně se Skružným napsali komedii Láska si nedá poroučet. V podání Slavínského se jednalo primárně o další film ze série Nedošinská-Baarová, která cíleně připravovala Baarovou pro kariéru v Německu. Výsledný film je příjemnou variací na nejoblíbenější koncept 30. let, tedy komedii plnou záměn. Milenecký pár Baarová-Haas je báječně roztomilý, Reymonová-Borský je směle dotahují, o generaci starší dvojice Nedošinská-Plachta je rutina sama. Milý, mazlivý film. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Režisér Vladimír Slavínský natočil na počátku třicátých let pro pražskou filiálku berlínské UFY sérii veseloher s populárním hereckým trojlístkem Haas – Baarová – Nedošinská. V případě Jejího lékaře vsadil Slavínský na osvědčený fígl mnohých soudobých filmů – na záměny identit, které zákonitě vyvolávají nedorozumění a na jeho protagonistech potom je, aby se z těchto prekérních situací dostali způsobem co nejvtipnějším. Tady se to daří nejlépe Hugo Haasovi, který v roli falešného lékaře mistrně využívá všech poloh svého geniálního komediantství. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná komedie s Haasem a Baarovou, jejímž největším mínusem je dlouhá stopáž a občas nevýrazné herecké výkony. Na Jejího lékaře si brzy ani nevzpomenu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hugo Haas už občas vystrčí růžky s nějakým podařeným vtipem. Plachta opět sympatický tatík. Lída ještě neumí hrát a celý film je tak nějak neuměle vedený. Ale dokoukat se nechá a má vtipná místa. 60% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem je přemrštěná stopáž, kdyby se to pořádně sestříhalo, možná by to hvězdičku navíc hodilo. Hlavním pozitivem jsou (jak už to tak bývá) hlášky Hugo Haase, výborné je třeba jeho prohlídka Nedošínské. ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Zřejmě ne nadprůměrný film, ale příjemný ano. Koukala jsem na to hlavně kvůli Světle Svozilové a vůbec nelituji - jak mi tahle paní mohla tolik let unikat - nechápu! Hugo Haas je nesmírně sympaticky působící člověk, který i kdyby recitoval z telefonního seznamu, byl by "k sežrání". Lepší 3* za film jako celek. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Hugo Haas v herecké roli malířského umělce, který pro srdce své milé, v podání Lídy Baarové, je schopný udělat naprosto vše, i třeba malou lstí před její maminkou zahrát úlohu lékaře. Film se neobejde bez komických situací, komediálního umění Jindřicha Plachty, hereckého talentu Antonie Nedošinské. Nejvíce bych vyzdvihl herecký výkon Haase, opět skvělý, jedinečný, prostě dokonalý. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Spojení Hugo Haas - Lída Baarová - Antonie Nedošínská a Vladimír Slavinský na počátku let opravdu fungovalo (viz. filmy Okénko, Madla z cihelny aj.). Nadčasový suchý humor Haasův neomrzí, herec je kořením filmu. A také Lída Baarová - dle mého soudu - podává v těchto filmech lepší výkon než v těch pozdějších... Milá atmosféra venkovského sídla snoubenčiných rodičů, záměna malíř vs. doktor či manželka vs. milenka funguje i přes delší stopáž filmu. 70% ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Bohužel toto dílko s Baarovou se opravdu nepovedlo a taková madla z cihelny byla určitě lepší. A komedie to určitě není protože se tomu člověk ani nezasměje. A je mi líto Haase který se vždycky tak geniálně dokázal v těch filmech herecky projevit a tady měl bohužel ve scénáři dělat mrtvého brouka. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Běžný standard tehdejší produkce, nejvíce zaujmou herci (třeba manželská dvojice Nedošinská - Plachta; Baarová tradičně krásná, ale herecky zde tolik nezaujme, rovněž Haas už měl v té době za sebou mnohem povedenější role). Bohužel kopie na CS filmu není úplně kvalitní. Jinak ve zdejším obsahu je nepřesnost - Vlastina spolužačka představuje Haase jako svého manžela, který je doktor. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Přes naprosto nelogickou zápletku se jedná o docela milý a příjemný film, a to hlavně díky skvělému Haasovi, který jako lékař kurýruje i těžké případy jemnou domluvou. Zajímavá je přítomnost Míly Reymonové, nadané houslistky. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

film ktorý nezačal príliš pozeratelne sa postupom času vylepšoval a vylepšoval obohatili ho 2 zápletky, občas sa avšak dej vyvýjal príliš pomaly a vtipné scénky boli hlavne ako doktor "liečil", niečo čo tam bolo nasilu vložené bola topka, mam z toho filmu zmiešané pocity, niečo tam nebolo ono ale neviem to presne pomenovať, avšak aspoň ten film skončil pozitívne, to film madla z cihelny bol celý čas super a skončil hlúpo tak toto bolo čosi podobné ale obrátene, obom teda viac ako 3* dať nemôžem ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Naprosto kouzelný Hugo Haas a jeho inteligentní humor, krásná Lída Baarová, roztomilá manželská dvojice laskavý Jindřich Plachta a hypochondrická Antonie Nedošínská a půvabná Míla Reymonová - to vše dělá z téhle komedie příjemné dílko. Že byste se přímo řezali smíchy, to asi nebudete. Ale usmívat se budete... Alespoň já se usmívala... ()

Reklama

Reklama