Reklama

Reklama

Tichý pláč

Obsahy(1)

Narodenie prvého dieťaťa malo byť pre Rachel Stewartovú časom najväčšej radosti, ale všetko sa zničí v okamihu, keď jej ráno oznámia, že jej syn v noci zomrel. Rachel sa nedokáže s novou situáciou zmieriť a má podozrenie, že jej dieťa niekto uniesol. Vráti sa do nemocnice, aby odhalila pravdu. Stretne sa tam s nebezpečným mužom Dennisom Bettsom, ktorý ju ohrozuje, a tak sa pred ním ukryje v aute vrátnika Daniela Stonea. Ten jej sľúbi pomôcť a spolu začnú vyšetrovanie, ktoré ich zavedie až k Joanne, mladej prostitútke, ktorá v nemocnici v tom čase tiež porodila dieťa. Ďalšie stopy mieria k Rachelinmu rodinnému lekárovi. Napätie vrcholí, keď Rachel odhalí skutočnosť, ktorá spochybní všetko, v čo kedy v živote verila... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, oficiální text distributora téměř vždycky nabízí víc než pak samotný film, ale v tomhle případě je text distributora až příliš nabitý slovy, které by mohli zavánět atmosférou a napětím - jenže samotný film tím ani nezavání, samotný konec nebo chcele-li finish je předvídatelný a poměrně suchý, protože "závěrečná přestřelka" je tak nějak - no suchá, na druhou stranu možná o to blíže byla ta scéna k realitě, i když napětí příliš nepřidala. Námět není špatný a zpracování také není z nejhorších, místy film působí dokonce i reálně, ale děj je příliš předvídatelný. Příjemní jsou herci, jejichž pojetí postav v ryze civilním duchu je k příběhu zcela vhodné. Tichý pláč je vzhledem ke topáži pouhé hodiny a čtvrt svižně utíkající film, který de facto kromě hlavní zápletky nic kolem neřeší a jeho jednoduchá dějová linka je tak nějak snadno čitelná i ve scénáři, který je tak trochu podprůměrný, ale na takový "malý" britský snímek je to paráda, kéž by se něco takového a aspoň této kvality točilo i u nás. 50% ()

JohnKEANE 

všechny recenze uživatele

Malý ale celkom vydarený filmík o obchode s novorodencami,ktorému k dobru prihráva napínavý dej,primeraná minutáž a v neposlednom rade sympatický herci.Hlavne Douglas Henshall mal toho sympatáka asi v krvi.A aj ked záverečné rozuzlenie sa tak trochu dalo čakat,nič to umna nemení na fakte,že tento film si tie štyri hviezdičky právom zaslúži! ()

Reklama

Reklama