Reklama

Reklama

Lovci diamantů

(TV film)
Jihoafrická republika / USA / Německo / Itálie, 2001, 170 min

Obsahy(1)

Zasazen na pozadí jihoafrického smaragdového pobřeží a diamantových dolů, film Diamond Hunters sleduje divoké příhody rodiny, která neodpouští a nezapomíná. Johnny úspěšný lovec diamantů, je stáhnut zpátky do rodiny, která bývala jeho vlastní, než ho patriarcha Jacob van Der Byl před lety nevyhodil. Bolestivé vzpomínky na nespravedlivého otce a na dlouho ztracenou lásku se znovu ukazují na světlo, když je Johnny vržen proti svému nevlastnímu bratrovi Benedictovi v boji o dvě ženy, diamantové impérium a nakonec i o jeho vlastní přežití. Rozdělen na dvě epizody Diamond Hunters popisuje Johnnyho marné pokusy vyhrát svolení Jacoba, a boční schémata, kde nepřátelský Benedict plánuje jeho porážku. Benedictova sestra a Johnnyho skutečná láska ještě více komplikuje rodinnou rivalitu, jak se všichni snaží překonat démony, kteří přežívají od jejich těžkého dětství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš, že nemám rád večírky !!" - "Není to žádný večírek, ale moje svatba, tati, a já chci, abys byl její součástí !!" - "Ale já jsem její součástí !! Platím to.." ()

PenaPP 

všechny recenze uživatele

Jak bych to jen řekl... něco tak strašného už jsem neviděl, ani nepamatuji! Tenhle film jsem shlédl jen a pouze kvůli Jolene Blalock, ale to jsem ještě nevěděl, že kromě ní na něm není nic, co by stálo za vidění. Celý snímek je zdlouhavý, nezajímavý a nudný, ostatně určitě tomu přispívá i otřesný soundtrack, který by spíše uspěl jako ukolébavka. Bohužel veterán Čelistí, Roy Scheider, ani ex-čarodějka, Alyssa Milano, kvalitě filmu nijak nepomohli a ani samotný děj za moc nestojí. Takže rada na závěr - pokud se nudíte a máte rádi Jolene Blalock, na Lovce diamantů se klidně podívejte, ale pokud ne, obloukem se tomuto snímku vyhněte. ()

Reklama

Mara12 

všechny recenze uživatele

Kluka jako malého zbije a vyžene z domu jeho otčím, aby se jako dospělý mohl vrátit, a vrhnout se umírajícímu starci málem kolem krku a slíbit mu, že se ujme jeho zkrachovalé společnosti. Krom toho má slabost pro svojí nevlastní sestru, která je nešťastně vdaná a čas od času spolyká nějaké pilule. Jo, málem bych zapomněla, musí se taky postavit svému nevlastnímu bratrovi, jenž je fakt křivák se zálibou v prostitutkách a vysvětlit holce, co s ní chodí, že z toho nic nebude (postelové scény, kdy se ona dívčina snaží seč může a Flanery jen zkroušeně kouká do stropu - neuveřitelné). Slaboduchý scénář, nesmyslně chovající se hlavní postavy, rádoby emotivní výstupy - prostě klasická telenovela akorát v jihoafrickém provedení. Kdybych měla srovnávat s knižní předlohou od Wilbura Smitha, odpad by bylo ještě hodně mírné hodnocení. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenné knihy Wilbura Smitha „Lovci diamantů“. (Mara12)

Reklama

Reklama