Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený detektiv Adam Dalgliesh z pera spisovatelky P.D.James je zpět. V kostele svatého Matouše v Londýně jsou objevena dvě zohavená mrtvá těla – vládního ministra a místního bezdomovce. Vyšetřování záhadné dvojité vraždy komplikuje fakt, že Adam Dalgliesh si byl velmi blízký s jednou z obětí. (Sofia)

Recenze (14)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Údajne najlepšia krimi mini séria okolo inšpektora Dalgliesha, no mne príde na jedno kopyto s ostatnými, okrem prvej samotnej. Scenáristicky a námetovo opätovne výborné, akurát že v tomto prípade divák identitu vraha spoznáva s predstihom. Novinkou je taktiež nový žandársky partner v podobe mladej, ambicióznej ženštiny, ktorá dostáva ďaleko väčší priestor ako predchodca. Dialógy slušné, Briti toto majú zmáknuté na výbornú. K hodnoteniu troch hviezd ma však ťahá zbytočne natiahnutá stopáž. 6 epizód je skrátka veľa. Každá jedna sa nevyhne nudným úsekom, ktoré miestami chtiac nechtiac ukladajú ku spánku, čomu je teda na príčine forma TV spracovania. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečně spletený příběh, když do posledka není jasné, která z nesympatických postav je ta vyvolená být vraždícím zlosynem. K plnému počtu mi vadí značná upovídanost, která nahrazuje akci i v místech, kde by atmosféře prospělo, kdyby některé z postav trošku popoběhly namísto řečí. Ale Roy Marsden je opravdu skvělý a všechny případné slabinky hravě vyrovnává. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Patrně nejpochmurnější seriál s Adamem Dalglieshem. Krvavá brutalita vražd, ponurost místa činu i dusná atmoféra rodinného sídla jedné z obětí přispívají k budování atmosféry, na kterou divák jen tak nezapomene. Upload 2015: Když jsem na "Pachuť smrti" nedávno znovu podíval, musím říci, že ani po těch sedmadvaceti letech stále ještě neztrácí na síle. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Další mimořádný počin s legendárním detektivem Dalglieshem rozhodně patří k těm lepším. Mám rád to pochmurné prostředí, houstnoucí atmosféru a fakt, že si opravdu musím lámat hlavu, kdo za zločinem může stát a jaké jsou motivy takového činu. Domnívám se, že to je přesně to, co odlišuje dobré detektivky od balastu současné produkce. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší ze všech sérií co jsem doposud viděla, o trochu více svižnější tempo pomohlo. Kdo je vrahoun jsem do posledních chvil neuhádla. Iritoval mě pouze protivně nadabovaný Adam (J.Novotný) , zněl nějak vykleštěně. Jinak super. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dalgliesh opět projevuje všechny vlastnosti dokonalého gentlemana, ponurosti tentokrát trochu ubylo (ve srovnání s Černou věží), zato se zde dost řeší otázky viny, spravedlnosti a obrácení k víře. Žádné velké zvraty, vše plyne bez větších excesů. Co mě pobavilo byla akce patologa, který se s tím nesral a rozhodl se provést pitvu nebožtíka rovnou na místě činu - na podlaze v kostele. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší série. Pokud pozorně sledujete, co postavy říkají, ještě před posledním dílem vraha odhalíte. Kromě vyšetřování se rozhovory mezi postavami stočí na víru, stáří nebo potraty. Jen ten dramatický akční závěr mi sem neseděl. Byl úplně zbytečný. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ostatní příběhy s Adamem se tento seriál řadí k mým oblíbeným. Adam je mou modlou mezi všemi detektivy, trochu mi vadí ta jeho zásadovost a tvrdost. Ale posiluje si tím svou autoritu a postavení. Dějiště vražd je opředeno tajemnem, neútulné prostředí anglikánského kostela tomu dodává punc boje víry se světským životem. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Opět klasická britská výborná detektivka. Jediný, co mě štvalo, byla ta inspektorka, ale asi to byl jen špatný dabing. Ale jinak je to příjemná feminizace detektivek a v té době boření stereotypů že detektiv může být jen muž. A také oceňuji kritiku církve. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Opět výborná atmosféra, vraždy, postupné a pečlivé vyšetřování. Nejlepší na těchto seriálech je asi to, že divák může společně s detektivem Dalglieshem až do polední chvíle pátrat po vrahovi těchto hrůzných činů. ()

Reklama

Reklama