Reklama

Reklama

Dynastie Straussů

(seriál)
  • Rakousko Strauss Dynasty (více)

Obsahy(1)

Rakouský životopisný seriál o mužích, pod jejichž taktovkou roztálo nejedno ženské srdce. Velkolepý rakouský životopisný seriál podrobně zachycuje rodinnou ságu slavných skladatelů – otce a syna Straussů. I když Johann st. nikdy nechtěl, aby se z jeho syna stal hudebník, jablko nepadlo daleko od stromu. A od okamžiku, když se Johann ml. prosadil, stali se z nich velcí konkurenti. Seriál zachycuje těžké začátky Johanna Strausse otce, jeho postupné prosazování. Boj se skladatelem Josefem Lannerem o milovanou Annu, první slávu a úctu i od takových osobností jako byl kancléř Metternich nebo houslový virtuos Niccolo Paganini. Nevyhýbá se ani boji mezi otcem a synem, neúprosnému bratrskému soupeření, které mezi nimi vytvořilo propast nenávisti a závisti, nepřízně a intrik, které dynastii velkých hudebníků provázely... Seriál napsal známý český spisovatel, scenárista a muzikolog Zdeněk Mahler. Vyprávění si zachovává vysokou míru historické autentičnosti, kterou spojuje s vtipem a fantazií. A – samozřejmě – nechybějí nejslavnější straussovské valčíky nebo jiné skladby. (Na krásném modrém Dunaji nahráli Vídeňští filharmonici). (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že hodnotenie triafam trochu naslepo. Tento seriál dávali veľmi dávno v televízii a vtedy sme ho žrali :-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Především plno straussovské hudby, pak dovedně stavěný příběh držící se historie, nádherné kulisy i exteriéry a solidní herecké výkony. Co mi brání dát poslední *, jsou občas prkenné dialogy. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Schani Strauss ako Mick Jagger 19. storočia. Výborný seriál, ktorý absentuje na našich TV obrazovkách už dobrých 15 rokov. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Síla seriálu spočívá především v precizně vystavěné dramatické linii. Nemusíte je milovat - otce ani syna ... vlastně syny, neboť všichni mají své osobní - a osobnostní mouchy a žádná rodinná idylka se nekoná, nicméně jejich osudy vás nenechají chladnými. Talent se zkrátka nemusí pokaždé snoubit s ryzím charakterem - ryzího charakteru se nenajíte, bez ostrých loktů vás převálcují jiní a zakrátko po vás neštěkne ani pes ... o dějinách nemluvě. Byli lidmi chybujícími - tak jako každý z nás, ale ... komu se poštěstí, aby jeho dílo žilo vlastním životem a procházelo oponou času nezávisle na svém autorovi - věčně mladé, svěží a kreativní ... ochotně přejímající osobité prvky svých nových interpretů ... aniž by na něm ulpěl jakýkoli stín. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

V rytme čarokrásnych melódií sa odvíja príbeh najznámejšej rakúskej dynastie hudobných skladateľov. Seriál pochádza z domovskej krajiny Straussovcov, čo je už sám osebe fakt, ktorý jeho kvalitu zvyšuje. Scenár ku všetkým dvanástim častiam napísal významný český muzikológ Zdeněk Mahler, takže sa môžeme spoľahnúť, že je príbeh dynastie spracovaný podľa možnosti čo najvierohodnejšie. Nechýbajú skutočne silné momenty (vrcholom seriálu je scéna z 8. časti, kde Johann Strauss ml. prvýkrát v Paríži uvádza valčík Na krásnom modrom Dunaji), najmä v prvej polovici seriálu však nájdeme i obsahovo slabšie diely a autori sa až priveľmi venujú manželským opletačkám, i keď to k Straussovej rodine iste patrí. Od úplnej bezchybnosti delí sériu umelosť typická pre rakúske a nemecké snímky, avšak našťastie v prevahe sú silné okamihy, pohnuté životné osudy, a hlavne, krásna hudba oboch Straussovcov. (31.12.2010) ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Během prvních třech dílů se z dětí, které na začátku ještě běhají na houbách, stanou téměř dospělí lidé, a jejich otcové nezestárnou ani o jednu vrásku, ani o jeden šedivý vlas (jeden z nich dokonce zemře s designem stejným, s kterým jako mladík do seriálu vstupoval). To mě docela vadilo. /// V zásadě velmi pěkný seriál s určitou informační hodnotou, ale místy dost rozvleklý a občas nudný. Tato vada se ke konci kupodivu trochu vytrácela. /// Dost hudby, která není na škodu. /// V 90. letech to musela být super programová pecka. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Vypadá to dobře , zaujalo mne , že se opět potkali Anthony Higgins a Sophie Ward kteří spolu hráli ve filmu "Pyramida hrůzy" to je náhoda co?? ()

Reklama

Reklama