Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce pracující svobodná matka (Kate Hudson) potkává záhadnou pacientku (Jun Jong Seo), která utekla z psychiatrického ústavu a má nadpřirozené schopnosti. Možná se naskytla příležitost, jak snadno a rychle vydělat... Podivné kousky zvláštní dvojice ale vzbudí pozornost policie. (dogma97)

Recenze (12)

Lojz@ 

všechny recenze uživatele

Pecka! Nejlepší film, co jsem letos viděl! Svěží, moderní, super nerozklepaná kamera, moje oblíbená korejka v hlavní roli a velmi originální příběh. K tomu super OST a perfektní finále. Doporučuji! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tretia zvláštnosť od Lily Amirpour, ktorej rovnako ako dva predchádzajúce počiny: "The Bad Batch a A Girl Walks Home Alone at Night", tak nejak plnohodnotne nenaplnili očakávania podľa absolútnych predstáv. Na tému sugescie nie je veľa projektov, keď sa sem tam nejaký objaví, ide o komiksové kokotiny o teenageroch (nespomeniem si na názov). Chcelo by to niečo seriózne, toto je tak nejak na pól ceste. Spojené osudy dvoch "stroskotancov". Ochrana slabších. Zlý príklad pre potomka. Toto sú všetko aspekty sociálnej drámy. Lenže tak nejak nechápem pointu a prečo sa to zhruba od polovice stočilo do absurdity (nie, že by tu tej absurdity bolo málo), keď sa samotný snímok snaží od úvodu pôsobiť seriózne. Skrátka, prvá polovica solídna, následne začne príbeh po dejovej stránke tápať, akoby scenáristi nevedeli, akým smerom sa chcú vlastne uberať. Až teda na rozuzlenie. To celkom ušlo najmä vďaka nápaditej reakcii jednej z postáv. No a zato tá tretia. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a vlastně i žánrově těžko zařaditelnej film. Tím nechci říct(napsat), že byl špatnej protože podívat se na něj určitě dalo. A musím i uznat, že mi ta 106minutová stopáž celkem rychle utekla. Mám ale takovej pocit, že tu není nic zapamatování hodného a brzy mi tenhle kousek vyšumí z hlavy. Nejvíc asi na filmu oceňuji režijní styl Any Lily Amirpour a kameru. Nejlepším filmem Ana Lily Amirpour pro mě zůstává její prvotina A Girl Walks Home Alone at Night(2014). Ani po herecký stránce nebyl snímek Mona Lisa and the Blood Moon špatnej. Jong-seo Jun která si tady střihla roli Mony Lisy za mě ale třeba předvedla daleko lepší, přesvědčivější a dechberoucí výkon ve filmu The Call(2020). Když o shrnu. Film mě neurazil ale až tak odvařenej z něho nejsem. Určitě ale věřím, že svoje diváky si najde. To samé platí i o režisérce Ana Lily Amirpour. Vyloženě jsem jejím filmům(až na její prvotinu která se mi líbila) zatím nepropadl. Mona Lisa and the Blood Moon to u mě má za lepší 2hvězdy ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kazajka svěrací a bída světa, dobro se vytrácí, život je sketa.“ Nebo ne? Viz OKÉNKO POLSTROVANÉ CELY: [][] Emancipovaná upírka Amirpour točí filmy drsně poetické. [] V její prvotině jsem coural sám nocí tmou Teheránem, se zloději, pasáky a kurvami na rozjímací pohodu. [] „Baba Voss“ jako malíř a příležitostný kanibal v The Bad Batch mě vzal na postapo trip, při hledání kořenů lidskosti. [] A dnes mi plandaly rukávy svěrací kazajky až na zem, při prožívání útěku Mony 'Lisy' Lee z blázince s duší obnaženou, hladovou. [][] Vpravdě hororový začátek a až poeticky vymalované psycho, pak atraktivní New Orleans, plný retro tramvají, pouličních umělců, jazzu, duchů a voodoo. Malý kluk je dvakrát dospělejší než máma Bonnie, zmalovaná čůza tancující u tyče před povykujícími burany v říji, o vyzebrované fáro se ležérně opírá Chloupek, týpek se srdcem na dlani a nezištný dárce trička i naděje. Božský soundtrack. Za něj i pátou. P.S. csfd joudy a jejich hodnocení neberte vážně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na zdejší hodnocení, šel se vyzvracet, pak se vrátil, mumlal si něco o házení perel sviním a zaokrouhlil nahoru. Už druhý film od pí Amirpour se mi hodně líbil, ale tenhle mi sedl ještě víc, žeru ten její stylizovaný režijní styl, trochu mi připomíná mladého Jarmusche, třeba. Bavila mě lehce fantastická a přitom jednoduchá zápletka, bavily mě snad všechny zúčastněné postavy (včetně správného prcka), líbila se mi skvělá muzika, barvy, noční ulice, neony, mělo to prostě fajn atmošku a plynulo to příjemně, takřka vyzenovaně... No, záleží taky samozřejmě na momentální divákově náladě, třeba jsem dneska taky nadobyčejně vyzenovaný. Ale jestli naivně čekáte něco na způsob X-Menů, jděte rovnou o film dál. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Divný film, ktorý prvoplánovo ťaží najmä z toho, že chcete vedieť prečo je Mona Lisa už roky zavretá v cvokhauze, prečo má vôbec psycho schopnosti a čo to všetko má spoločné s krvavým mesiacom. Tak na to zabudnite, žiadne odhalenie sa nekoná. Zaujímavý výber rolí predviedli Kate Hudson (rozkysnutá o 10kíl, tancuje pri tyči a hneď uhádne - a "speňaží" - Monin potenciál) aj Craig Robinson (rozkysnutý o 20kíl, fízel, čo na ochranu pred Monou použije voodoo kuraciu paprču!). Nebyť výborného retro dance soundtracku by sa mi na film pozeralo oveľa ťažšie. Hardcore fandovia X-Menov možu dúfať, že Mona v závere odlieta na akadémiu plešatého profesora Xaviera... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ak ste videli predchádzajúci autorkin film, už vás to tak neprekvapí, takže kúsok toho naratívneho wow efektu mizne, na druhej strane je MONA LISA v tomto zvláštnom koncepte dôslednejšia ako KANIBALI.. Soundtrack samozrejme opäť vládne! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nezáživné a nepomáha tomu ani dvojica Kate Hudson a Ed Skrein, ktorý napriek svojej béčkovosti by sa nemal zahadzovať v takýchto brakoch. ()

Wancohoff odpad!

všechny recenze uživatele

Vydrzal som 20 minut... neviem ci je to niecim dobry film alebo nie, no zq tych 20 minut to bola amaterska sracka....ale nemienim stracat cas p1chovynami... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Vyšinuté fantasy či thriller o ženě s nadpřirozenými schopnostmi. Ale moc toho nepředvede. Za oceněnou hudbu navyšuji, ()

RNDr.Strom 

všechny recenze uživatele

Nevím tak úplně, proč je to zařazené mezi fantasy. Je to černá komedie. Synopse: Holka s docela neobvyklými schopnostmi, která utekla z blázince, se nechá zachraňovat tanečnicí (u tyče), jejím desetiletým, roztomilým, metalu holdujícím synem a jedním velmi milým dealerem. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Nepravděpodobně , ale sedlo mi to do noty parádně .  Zážitkem bych to zařadil někam mezi The Wave z 2019 a On se bojí  z 2023. Docela hodně úlet , ale za mě perfektní zpracování. ()

Reklama

Reklama