Reklama

Reklama

Svět na kraji světa

  • USA The World to Come (více)
Trailer

Obsahy(1)

Milostný příběh z dílny režisérky Mony Fastvoldové a scenáristů Jima Sheparda a Rona Hansena se odehrává na severovýchodě Ameriky v 19. století a sleduje čtveřici postav, která bojuje nejen s přírodními živly, ale také s trýznivou izolací. Farmářova žena Abigail (Katherine Waterstonová) a její nová sousedka Tallie (Vanessa Kirbyová) se navzájem nesmírně přitahují. Truchlící Abigail se stará o svého samotářského manžela Dyera (Casey Affleck), zatímco svobodomyslná Tallie je sužována majetnickým chováním žárlivého muže Finneyho (Christopher Abbott). Důvěrné pouto, které se mezi oběma ženami vytvoří, vyplňuje prázdnotu v jejich osamělých životech. Dokáží intenzivní mezilidské vztahy překonat izolaci? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (17)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som nepochopil, prečo ženy na americkom vidieku 19. storočia hrajú dve šeredné Angličanky. To už ani do uší nejde, prízvuk nepustí nech už sa akokoľvek snažia. Inak je film silnou uspávankou, z ktorej sem divákov miestami vytrhne len kvikot prasiat. No nie je sa prečo čudovať, veď film je z produkcie Caseyho Afflecka a ten celý život pôsobí ako mumák, čo predviedli aj v tomto snímku. Nosná línia je jasná – z tej preukrutnej nudy sa nám hlboko veriace ženské začnú lesbiť. Kým to však nastane, užijete si fantastické filmové chvíle ako dojenie kráv či zmrznuté sliepky. Všetko sprevádza otrasná, pre uši veľmi nepríjemná hudba, najmä v časoch prírodných a ľudských katastrof. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tato podívaná není opravdu určena konzumním vyznavačům filmové zábavy, nýbrž filmovým teoretikům, vášnivým vyznavačům tvrdého artu a erudovaným nadšencům pohyblivých obrázku, vnímající film především do hloubky. A jelikož já nic z toho úplně nejsem, tak mohu jen suše konstatovat, že jsem se u tohoto snímku málem zbláznil nudou, ba chvílemi jsem snad až trpěl, jak urputně otravně to celé působilo, no prostě opakuji, nic pro vyznavače běžné produkce. Nicméně, abych ze sebe ale zase neudělal úplného filmového analfabeta a vyznavače jen té nejprostčí a nejnenáročnější produkce, musím zde uznat, že pár prvků mě tu upřímně oslovilo a proto v žádném případě nehodlám tento film hodnotit mizerně jen proto, že se jednoduše nejedná o zážitek, který by mě dostal do kolen. V první řadě tak musím každopádně zmínit atmosféru snímku, která se dá sice těžko popsat, nicméně její věrohodnost a výraznost je na velice vysoké úrovni a celý film kvalitativně rozhodně velmi pozdvihuje. Stejně tak pozitivně bych rád označil za skutečně skvělé i herecké výkony zúčastněných herců, kdy především ústřední duo představitelek hlavních hrdinek podalo vážně silné výkony, a musím uznat že jejich vzájemná přitažlivost, jiskření a chemie mezi nimi se jim zde podařila ztvárnit opravdu působivě, a jen tak mimochodem, Vanessa Kirby tu působí skutečně hodně žhavě. Toť to dobré. Samotná zápletka je ovšem nepopsatelné peklo, které netradiční téma lesbické lásky na divokém západě nedokázalo naprosto v jakémkoliv ohledu využít, jen neskutečně ukrutně pomalu a až bolestivě nezáživně popisuje nenaplněnou lásku dvou žen, odsouzenou již od začátku k nezdaru, celé se to vyvíjí předvídatelně, nesnesitelně poklidně a hlavně povrchově, bez jakýchkoliv emocí, což je další věc, která tu vyloženě chybí a filmu zásadním způsobem ubližuje. The World to Come je zkrátka ryze festivalový film, mezi jehož cílové diváky já rozhodně nepatřím, a i když ho v určitých ohledech považuji za funkční a kvalitní, tak mě osobně vyloženě po celou dobu bohužel jen ubíjel. ()

Reklama

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Film sleduje vzťah dvoch žien žijúcich na samote so svojimi manželmi, medzi ktorými vznikne priateľstvo a niečo viac.  Dej je popisovaný skrz denníkove záznamy. Je tu prítomná pekná atmosféra osamelého domu v lone prírody a napriek tomu, že sa tu toho moc neudeje,  film na mňa pôsobil emocionálne ako sa ženy vzájomne snažia nájsť niečo pekné v ich ťažkom živote. Nahá lesbická scéna tu trvá len pár sekúnd, o to tu nejde. Taky smutný film . ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta neutěšená atmosféra amerického zapadákova byla až pohlcující. Sledovala jsem film, kdy zrovna venku taky nebylo moc přívětivě. Název je opravdu velmi výstižný. Někdy nám prozradí mnohem více než jakákoliv anotace. Mé neblahé tušení se potvrdilo. Pořád jsem si ale říkala, že ta příroda a krajina není tak úplně americká, že je to natočené někde v Evropě. Chtěla bych si přečíst knižní předlohu. Tedy v českém jazyce samozřejmě. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Námet už párkrát videný (napríklad v Portrét ženy v plameňoch), avšak tentokrát to bolo nemastné neslané. Napriek tomu film nebol úplne zlý. Malo to ospalú atmosféru ladiacu s prostredím a dobou, v ktorej sa dej odohráva, sympatické herecké obsadenie a emóciu, avšak nič nebolo na vynikajúcej úrovni. 5,8/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Rumunsku. (bumprd)

Reklama

Reklama