Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Kanada The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a dr. Watson se ujmou vyšetřování případu úmrtí sira Baskervilla. Okolnosti jeho náhlé smrti jsou dávány do souvislosti se starou legendou o prokletí rodu Baskervillů a o přízraku ohromného psa, který smrt příslušníků rodu doprovází. Úkolem Holmese a Watsona je ochránit dědice panství, mladého sira Henryho Baskervilla, který přijel z Kanady. Watson odjede se sirem Henrym na panství Baskerville. Po příjezdu se seznámí s přírodovědcem Stapletonem a jeho sestrou Beryl, kteří žijí v sousedství. Holmes však na kletby nevěří a požádá doktora Watsona, aby střežil Henryho, zatímco on se pokusí záhadu vyřešit. Situaci v Baskervillu však zkomplikuje nejen útěk z vězení vraha Seldona, který se ukryje poblíž, ale také Henryho vzplanutí ke slečně Stapletonové. (TV Nova)

(více)

Recenze (57)

jane1106 

všechny recenze uživatele

V hallmarkovských vodách určitě jeden z nejvydařenějších filmů! Oceňuji především skvělou atmosféru bažinatých Blat a baskervillského sídla vůbec a také herecké obsazení. Matt Frewer je jedním z nejlepších holmesových představitelů a Kenneth Welsh, byť možná o něco starší než jeho literární předobraz, se mi také líbil. Kamera i výprava brilantní. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Vemi sympaticky a dobre zahraty Sherlock Holmes v podani Matta Frewera. Takisto Kenneth Welsh ako Watson mal svoje caro. Podla mna na televizne pomery velmi dobre spracovanie tradicnej pochutky aj ked na druhej strane ten kto si vyslovene nebahni v podobnych TV filmoch asi bude mierne sklamany pretoze naozaj nic nove ako filmarsky tak scenaristicky ten film neprinasa. Ja sa nachadzam niekde medzi. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

První kus z "hallmarkovské" série o Sherlocku Holmesovi s Mattem Frewerem a Kennethem Welshem. Jaký jiný díl byste si vybrali pro test reakcí publika než ten nejznámější? Pohříchu jsem od sira Doyla četl jen Psa Baskervillského, takže nevím jak u dalších dílů, ale toto zpracování se předlohy drží velmi věrně a podává ho s patřičně velkokalibrovou aranží, alespoň na TV poměry. Mystičtější pojetí s Jeremym Brettem mělo také svoje kouzlo, navíc geniálního detektiva nijak nepřikrašlovalo - jeho drogové úlety pro zabití nudy mě jako dítě celkem zaskočily:) Ale chtě nechtě musím říct, že Matt Frewer je mi sympatičtější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic není záhadnějšího, něž to, co je zřejmé." Tak tohle tvrdí Sherlock Holmes Watsonovými ústy v notoricky známém příběhu, jehož kanadské televizní zpracování dopředu vzbuzovalo obavy, že to bude nudné a zbytečně znovu natočené. Jenže nakonec to vůbec nebylo tak špatné, jak se to původně tvářilo a tak si původně očekávaného bobříka trpělivosti za zhlédnutí toho snímku nemohu udělit. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne, ale celkem vzato může být snímek pro člověka znalého zápletky docela nuda, což by tak nemuselo být. I několikrát omílaní a známé téma či rovnou námět jde zpracovat podle svého a zaujmout všechny. Já třeba nezapomenu na návštěvu divadla v Celetné, kde Psa baskervillského hráli, a byla to taková sranda a zábava, že celé divadlo tleskalo vestoje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Pri natáčaní filmu nebolo ublížené žiadnemu zvieraťu. (misterz)

Reklama

Reklama