Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Kanada The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a dr. Watson se ujmou vyšetřování případu úmrtí sira Baskervilla. Okolnosti jeho náhlé smrti jsou dávány do souvislosti se starou legendou o prokletí rodu Baskervillů a o přízraku ohromného psa, který smrt příslušníků rodu doprovází. Úkolem Holmese a Watsona je ochránit dědice panství, mladého sira Henryho Baskervilla, který přijel z Kanady. Watson odjede se sirem Henrym na panství Baskerville. Po příjezdu se seznámí s přírodovědcem Stapletonem a jeho sestrou Beryl, kteří žijí v sousedství. Holmes však na kletby nevěří a požádá doktora Watsona, aby střežil Henryho, zatímco on se pokusí záhadu vyřešit. Situaci v Baskervillu však zkomplikuje nejen útěk z vězení vraha Seldona, který se ukryje poblíž, ale také Henryho vzplanutí ke slečně Stapletonové. (TV Nova)

(více)

Recenze (57)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení velice dobré, atmosféra taky, věrohodnost totéž, tak proč jen tři hvězdy? Protože z toho pejska fakt nejde taková hrůza jako v jiných verzích, nebo dokonce ani po prvním čtení tohoto titulu, než jsem viděla jakékoli zpracování... Není ani obrovský, ani tak děsivý, jen mu svítí oči. Jinak to nemá chybu, ale tento fakt to poněkud kazí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První kus z "hallmarkovské" série o Sherlocku Holmesovi s Mattem Frewerem a Kennethem Welshem. Jaký jiný díl byste si vybrali pro test reakcí publika než ten nejznámější? Pohříchu jsem od sira Doyla četl jen Psa Baskervillského, takže nevím jak u dalších dílů, ale toto zpracování se předlohy drží velmi věrně a podává ho s patřičně velkokalibrovou aranží, alespoň na TV poměry. Mystičtější pojetí s Jeremym Brettem mělo také svoje kouzlo, navíc geniálního detektiva nijak nepřikrašlovalo - jeho drogové úlety pro zabití nudy mě jako dítě celkem zaskočily:) Ale chtě nechtě musím říct, že Matt Frewer je mi sympatičtější. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Na TV film veľmi pôsobivé, pekne hororovo spracované scény, ktoré sú celkom dobre obohatené temnou atmosférou. Lepší priemer nato, že to je len TV film. Rodney Gibbons potvrdil, že aj z nízkym rozpočtom sa dá natočiť dobrý horor do Telky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Žiadny zázrak. "Klasický" televízny film s tomu odpovedajúcou nenáročnou výpravou a slabším kastingom. Ale celkovo nemožno tvorcom uprieť snahu o vytvorenie pochmúrnej, strašidelnej atmosféry "blat", ktoré sú desivé samé osebe. Ja osobne mám tento Holmesov prípad najradšej, takže si vždy rád pozriem novú verziu. Hoci ma nemôže ničím prekvapiť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic není záhadnějšího, něž to, co je zřejmé." Tak tohle tvrdí Sherlock Holmes Watsonovými ústy v notoricky známém příběhu, jehož kanadské televizní zpracování dopředu vzbuzovalo obavy, že to bude nudné a zbytečně znovu natočené. Jenže nakonec to vůbec nebylo tak špatné, jak se to původně tvářilo a tak si původně očekávaného bobříka trpělivosti za zhlédnutí toho snímku nemohu udělit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to jenom tak jednim okem, protože jsem u toho vařil. A jako kulisa při vaření mi to připadalo docela ok. Jinak ten pes baskervillský nepůsobil vůbec nijak hrozivě. Byl to takovej opelichanej vořech. Daleko hrůzostrašněji vypadaly xichty toho služebnictva. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se tahle verze (i přes značné dějové úpravy) docela líbí. Ale jedná se pouze "TV film", takže místy působí dost levně... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Necitlive digitalni tonovani, nekteri velmi spatni herci a priserny Holmes Matt Frewer zabijeji ty stopove povedene momenty. Naopak plus za strizliveho psa. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Škoda, že z toho dýcha filmové spracovanie. Ináč je to film celkom dobrý. So Sherlockom Holmesom som sa ešte vôbec nestretol, ale toto ma bavilo. Aj keď tu síce vyšetroval jeho pomocník a on sa ukázal iba na konci a začiatku. Občas dobrý vtip pekne zapadol. Ku koncu dej graduje a famózne sa dozvieme o čo tu išlo. Dobre vymyslené a zahrané. Škoda, že jedniný efekt vo filme bol tak smiešny... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy, jak bude vypadat televizní zpracování mého oblíbeného příběhu, ale Hallmark to s odřenýma ušima zvládl a režisér Rodney Gibbons natočil průměrnou verzi, na kterou se dívat určitě dá. Důležitou roli přitom hrálo zvolené prostředí „blat“ a blízkého okolí, které diváka vtáhne do děje a to i přes poněkud slabší atmosféru. Tu se sice tvůrci snažili navodit mlžným oparem a psím vytím, ale jaksi pozapomněli přišlápnout plyn a vše se vezlo v takovém poklidném – houpavém tempu, které místy trochu uspávalo. Což bylo zapříčiněno i nevýrazným hudebním doprovodem. Na druhou stranu však připisuji k dobru to, že se tady nikdo nepokoušel experimentovat a tvůrci se svezli na vlně úspěchu svých předchůdců, ale zachovali si svou vlastní tvář. Nebylo by zrovna moudré moc zasahovat do zažité zápletky a množství nových prvků – situací, by tomu spíše uškodilo. Jen s tím psem baskervillským si mohli pohrát důkladněji. Přišel mi totiž trochu k smíchu (v některých záběrech byl vidět obyčejný pes (snad vlčák) a vlastně mu jen dodělali červené oči. Takže žádná velká hrůza z něj tedy rozhodně nešla. Ovšem pořád lepší nežli nějaká digitální mrcha. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Asi šestá adaptace tohoto románu, kterou jsem viděl (některé z těch klasických i opakovaně) a román jsem samozřejmě i četl. Jsou tu sice menší kosmetické změny, ale jinak se předlohy drží poměrně věrně, o atmosféru se taky docela zdařile snaží, ale bohužel na druhou nemá ani čím překvapit. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Na hallmarkovské pomery táto apadtácia slávneho príbehu A. C. Doyla nepodapla až tak zle. Atmosféra je niekedy celkom pôsobivá i keď so staršou verziou s roku 1983 sa nedá porovnávať, čo je do istej miery zapríčinené aj miestami naozaj veľmi lacnou televíznou produkciou. Matt Frewer ako Sherlock Holmes pôsobí trocha plocho a nevýrazne, zato musím povedať, že Kenneth Welsh je dokonalou ukážkou toho ako som si Dr. Watsona predstavoval. Niektoré pasáže sú značne pozmenené a na konci i trocha zidealizované, no v konečnom dôsledku je to jeden z lepších filmov, ktorá táto televízna spoločnosť vyprodukovala. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu s tím nemám vůbec žádný problém. Je potřeba to brát lehce s nadhledem, jelikož to je televizní počin. Přesto velmi zdařilý. A to hlavně cením, tak je skutečnost, že se film ve všem drží knižní předlohy... a to je málokdy vidět. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

U jediného ze široké nabídky Psa Baskervilského ve kterém se objevilo, že je to mysteriózní horor a nakonec to byla hrozně směšná pohádka, která nudila! To se zase jednou Kanada předvedla.... 30% ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Film, který degradoval Watsona na Holmesova poskoka, Holmese na jakéhosi teatrálního šaška a samotného pekelného psa na vypelichaného vlčáka s červenýma očima. V rámci objektivity musím ale připustit, že se ( pro mě ) tvůrcům podařilo velmi dobře trefit baskervillské sídlo. ()

Reklama

Reklama