Reklama

Reklama

Znamení čtyř

(TV film)

Obsahy(1)

Kapitán Morstan slouží v Indii a chystá se odcestovat do Anglie, aby tam navštívil svou dceru Mary. Ta se ho ale nikdy nedočká, protože zmizel za záhadných okolností. Pak každý rok v den jeho zmizení začne dostávat od neznámého dárce velkou perlu. Když jednou místo perly dostane vzkaz se žádostí o schůzku, obrátí se na Sherlocka Holmese. Ten souhlasí, že ji s věrným dr. Watsonem na setkání s neznámým mužem doprovodí. Na povrch postupně vyplouvá tajemství pokladu nedozírné ceny i záhada Morstanova zmizení. Aby Holmes našel správnou odpověď, musí nejprve vyřešit záhadnou vraždu... (TV Nova)

(více)

Recenze (14)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poklad opředený tajemstvím, jedna záhadná vražda a na stopě v jednu chvíli trio detektivů (z nichž jen jeden si může dovolit nedbat bontonu a očurávat sloupy veřejného osvětlení). Vše vygraduje do nečekaně akčního finále, při kterém zjistíte, že první londýnské jednotky rychlého nasazení šlo zastavit převráceným povozem s hlávkami zelí a že si Sherlock umí, dříve než spokojeně usne, sebekriticky přiznat svůj přehnaný cynismus. Nevím, jestli u Frewera byla výraznější jeho dolní čelist, nebo sklony k teatrálnosti, nicméně neměl jsem s ním problém. Konkrétně u Holmese nemám moc rád to fyzické posuzování herců, jestli jsou, nebo nejsou vhodní pro jeho roli. Na fiktivní literární postavě je přece krásné, že si ji můžete představovat jakou chcete jen na základě popisu (pokud vás teda neovlivní ilustrace z časopisu Strand).. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kanadské zpracování nejslavnějších detektivních románů je kvalitní a pan Fewer čestně obhajuje pozici mezi velikány, svými kolegy z UK a USA.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Matt Frewer je prostě takový ten Holmes se všemi stereorypy, není nijak zvlášť zajímavý, ale ani nijak nevadí. Tato adaptace má oproti knize několik změn, tou největší (a díkybohu za ní) je vztah pana Watsona a slečny Morstanové. Zatímco v literární předloze se z toho vyklubala veselka, tady k ničemu takovému nedošlo, protože z Watsona udělali tvůrci důchodce (další stereotyp). Jinak se jedná o vcelku zdařilou adaptaci. Český dabing je hrozný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi nejvěrnější adaptace s Mattem Frewerem jako Holmesem. Znamení čtyř je hodně dobrý případ a jsem rád, že tu nemuselo dojít k větším úpravám. Tento film se totiž opravdu povedl a navíc má i celkem slušnou atmosféru, takže jsem byl spokojen... Na druhou stranu tam je i dost slabších momentů, takže celkový dojem vydá tak na *** a půl. Jinak moje první věta u tohoto komentáře opravdu platí. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Túto knihu som si prečítal niekoľko krát a patrí k tomu naj. Preto som sa tešil aj na jej filmové , televízne spracovanie. Neublížilo , ale ani nenadchlo. Pobavil som sa ....60%. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to samé, co jsem napsala ke Psu baskervilském, oba filmy mají takřka shodnou hodnotu. Pes u mě coby nejznámější příběh Sherlocka Holmese ale přece jen vítězí. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná TV inscenace s ambicemi na celovečerní film. Dr. Watson je skvělý, herecké výkony všech zúčastněných byly taktéž chvalitebné a za čtvrtou hvězdičku (nikoliv objektivní) může téměř romantický závěr umocněný několikerou sklenkou burgundské révy u nás zdomácnělé aka rulandské modré. Ale ten Frewer je blb, blb, blb a naprostý diletant bez schopnosti hereckého výkonu, exemplárním omylem v roli Sherlockově. Bože, to se fakt nedá... snad ještě odeberu tu unáhlenou čtvrtou hvězdu...! :/ ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Je to jako byste nikdy nebyl vůbec člověk!" Tohle zpracování Sherlocka mělo o něco více akce i vtipu, proto hodnotím lépe. "Cíl musí někdy ospravedlňovat prostředky..." ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Tímto počinem holmesovským počinem v hlavní roli se skvělým Mattem Frewerem a dobrým Kennethem Welshem jako neodmyslitelnéým kolegou mne nadchl. Rohodně nejlepší holmesovský film v podání této nerozlučné dvojice. ()

Goodlooker 

všechny recenze uživatele

Je to celkem zajímavá podívaná, ale do dokonalosti chybí větší Holmesovská atmosféra. (Originální název podle knihy je Podpis Čtyř a ne Znamení čtyř!) ()

Reklama

Reklama