Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se ten teriér skutečně jmenoval Bobík, to nám už dnes nikdo neřekne. V každém případě se stal slavným jako představitel titulní role v komedii Vladimíra Slavínského, jejíž děj se točí právě okolo záhadného zmizení tohoto milého pejska, které se stane záminkou nejen k rozsáhlé pátrací akci, ale i k malému milostnému příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jeden ztracený pejsek a kolik to způsobilo komplikací a trapasů. Když se čtyřnohý miláček ztratí je to vždycky průših a to se kolem toho nemusí točit žádní podvodníčci a nebo zlodějíčci. Rudolf Hrušínský v roli toho ňoumy s přihlouplým úsměvem, co neustále říkala "tento", byl naprofackování. Takový pitomeček se opravdu těžko hledá. To by musel člověk prstíčkem hrabat. Svatopluk Beneš zahrál svůj tradiční standard. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná podívaná. Ale když přihlédnu k době, kdy to vznikalo, rovná se to skoro malému zázraku, že to film prakticky nepoznamenalo. Někde jsem dokonce slyšel, že jsme byli jednou ze skutečně mála zemí, které nepřerušili svou kinematografickou tvorbu po celou dobu války a po roce 1945 jsme tak měli na co navazovat, kdežto v mnoha státech se filmaři po válce hledali. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled strašně jednoduchá, ale zároveň krásná česká komedie, kde jde jen o to najít správného psa. Ne, samozřejmě, že to není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Bobík je malý filuta, ale stejně takoví filutové jsou ostatní postavy. Výborný scénář s neustálými zvraty, a všechno pořád jen okolo jednoho psa. Tohle je prostě klasická paráda. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Ó, Matko! Nový pokus a opět jsem to celé nedala. Je to stupidním námětem nebo nepovedenou   režií nebo obojím? Hrůza sledovat hereckou elitu, jak se plácá v něčem tak bezduchém, nicneříkajícím a totálně nudném. Slavínský musel mít slabou chvilku nebo se zbláznit či měl nějaký nám neznámý důvod, proč zfilmoval takový blivajz. Snad pro děti a skalní milovníky hrubosrstých foxteriérů? Doba vzniku nemůže být omluvou = je totiž holý nesmysl si myslet, že Slavínskému drželo SS bouchačku u hlavy s tím, že musí natočit právě tohle a takhle a v té samé době se točily i kvalitní filmy. ...Bobíka jsem viděla a už ho nechci ani vidět! ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Kouzelná, legrační, trochu roztomile pitomoučká komedie s úžasným Rudolfem Hrušinským v naprosto netradiční roli natvrdlého blbečka z bohaté rodiny, kterého si přetáčím zpátky a užívám, protože i na herci samém je znát, jak si tu roli užil. A už tehdy zamlada - mistrně. Zajímavá je stejně i postava Jaroslava Marvana, známého spíš z charakternějších a důstojnějších rolí, takových podvodníčků jako zde, si také moc nezahrál a sedne mu to. No a do třetice Jára Kohout - zloděj psů. Nemá chybu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Marvanův honorář činil 38.000 korun. (M.B)
  • Z veľkého množstva bolo vybraných asi 20 psov, ktorí boli predvedení režisérovi Slavínskému. Z nich sa vybralo 5 najvhodnejších, ktorí boli nafilmovaný. Z nakrúteného skúšobného snímku bol potom vybraný definitívny predstaviteľ Bobíka. (Raccoon.city)
  • Premiéra proběhla 15. září 1944 v kinech Adria, Lucerna a Fénix. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama