Reklama

Reklama

VOD (1)

Autobus plný vězňů se na opuštěné silnici stane terčem útoku a řidič (Javier Gutiérrez) musí bojovat o život s pasažéry i útočníky. (Netflix)

Recenze (91)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatím dost podhodnocený Thriller ze Španělska, který sice nedosahuje kvalit svých předchůdců a dost možná se na něj za rok nebude vzpomínat jako na klasiku, ale to neznamená, že se nejedná o strhující, napínavý a zábavný film. Obrněný vůz se 6 vězni je v noci přepaden záhadným útočníkem, který má na jednoho vězně zálusk, ale je ochotný popravit kohokoliv, pokud nebudou spolupracovat. Javier Gutiérrez je osvědčený herec, který se proslavil především v Záhadné bouři a Kde jsem doma, tedy o solidní herecký výkon není nouze a zaujmou i charaktery vězňů, kde každý je něčím zajímavý a svým způsobem správně nepříjemný. Film rozdává karty poměrně rychle, ale dokáže občas překvapit zajímavým zvratem, je dostatečně napínavý, místy strhující a místy i nečekaně brutální ( ustřelená ruka, hasičák, šroub) jsem tady rozhodně nečekal a za to chválím. Spokojený jsem i s finálním rozuzlením, které sice není nikterak šokující, ale rozhodně dává smysl. Jsem spokojen výborně jsem se bavil. První menší trefa z letošního Netflixu. Příběh****, Akce*** Humor**, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poměrně atraktivní a atmosférický thriller, a to až do finální desetiminutovky, v níž se odhalí motivace útočníka. Ta pak nedává moc smysl vzhledem k jeho předchozímu chování. Bohužel to celej film dost rozbije, až do oné chvíle jsem se bavil nadprůměrně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten úvod, vlastně celá první půlka jedna v neuvěřitelných napnelismech a tvůrci postupně ukazují esa v rukávu, ale takovým způsobem, že jsem zůstaval pořád v očekávání věcí příštích. Dobře budovaná atmosféra, kamerou i hudbou ze začátku byla fakt vymazlená. Bohužel celkový dojem kazí značně přitažené finále. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pěknej španělskej přímočarej akčňáček. Přitom s herci, kteří se asi vyřádili někde v nějaký báni, pak z ní vylezli a se štěstím prošli castingem u tohoto filmu. Škoda ale, že závěr filmu jde totálně proti logice. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD SE CHCETE OSVOBODIT STAČÍ, KDYŽ MI OTEVŘETE. CO UDĚLÁTE PŘEDTÍM A PAK MĚ NEZAJÍMÁ. KDYŽ MI NEOTEVŘETE, ZEMŘETE VŠICHNI…“ /// Je to sice blbý, ale aspoň napínavý! Jasně, že mě napadá asi 50 jinejch možností – ale to by tenhle film nevznikl. Pravda, ty filmy, ve kterých se herci chovaj tak, jak to děj vyžaduje, mě moc neberou. Není to totiž známka punku, ale debility. A tak místo, abych si to užíval…. Jako je to zajímavý… ale podvědomě vočekávám, co zase dojebou. Bohužel… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy plný srdceryvnejch příběhů. 2.) Systém mě zklamal. 3.) Thx za titule „Jiří Nehyba“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně film 2021, na který se dalo koukat. Film mne bavil. Ale Javier Gutiérrez (hrál řidiče - policistu) by se víc hodil na toho vraha... Má typický morbidní ksicht :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přepadení transportu vězňů natřené netflixovou šedí. Než se hnát po stopách těchto postav, dal by si Samuel Gerard raději koblihu a kafé. Samé cojones, puta, cerebro a compañeros, ale skutek utek.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oproti väčšine som hviezdu pridal a to hlavne z dôvodu, že takmer celý film si drží slušné napätie, ktoré sa odohráva na pomerne malom priestore. Mám rád komornejšie ladené filmy, navyše slušná zbierka magorov v jednom aute, k tomu moja obľúbená španielčina takže nie, nesťažoval som sa. Ako poniektorí píšu, ksichtík J. Gutiérreza by sa skôr hodil na zápornú postavu alebo min. rozporuplnú, ako ukázal v lepšom filme Mokrina. Má to pomerne nepredvídateľný dej aj preto som si film užíval, no ako mnohí naznačili vo svojich komentoch záver ich sklamal. Ja by som ho aj bral až na malý, ale podstatný detail. /Spoiler/ Prečo musel dobrý človek vraždiť, dokonca svojich bývalých kolegov, aby v závere oznámil, že mladého hajzlíka by čoskoro prepustili?! Mohol počkať a kľudne si ho odchytiť po prepustení, bez vraždenia a riskovania, že mu to nevyjde. Aj z toho sa dalo vycúvať, napr. mám vážnu nemoc, ostáva mi pár mesiacov života, nechcel som to prešvihnúť, blá, blá,..., to by som ešte bral. Nezvládnutá motivácia a plánovanie hlavného záporáka je trochu problém, ale inak som ten záver bral a pozdával sa mi. Brokovnica je brokovnica...70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden autobus s mukly, dva poldové a jeden magor s puškou. Zima. Topení v busu nic moc. Řetěz s ostny bus zastaví, přerušené topení dá muklům jen vyměřený čas. Jenže situace se vyvíjí trochu jinak, a zatímco se muklové mezi sebou dohadují, zda jde o záchranu některého z nich, jo, ten problémový Rumun, ten by to mohl být, nebo zda jim chce někdo všem zakroutit krkem, jelikož hadička napouštějící cely benzinem by tomu nasvědčovat mohla. Boj o život tedy začíná a po krku si jdou všichni navzájem. Řemeslně fajn, hudba i kamera paráda. Herecky obstojné, i když většinu táhne J. Gutiérrez. Motiv magora je jasný a já ho rozhodně nezpochybňuji, jelikož v jeho situaci by se leckdo možná zachoval podobně. Tam už se zkrátka jde přes mrtvoly bez ohledu na výsledek. Přehlížím scénu s vodou, jelikož to by nejspíš zařvali všichni, ale je to film. Vcelku spokojenost, jen bych nezůstal u ustřelené ruky...asi...3,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký klasický, štandardný thriller, ktorý sa snažil zahrať to na diváka svojim moralizovaním v závere a pointou, že niekedy je nutné urobiť aj niečo protizákonné, aby si človek vybojoval zaslúženú spravodlivosť. Avšak tie jednotlivé dejové cestičky a vedľajšie dejové linky zaváňali častou banalitou a štandardným podaním príbehu. Nič také, čo by výraznejšie zaujalo, skôr naopak, bola tu častá nuda. Slabší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Obsah filmů možná navnadí ale skutek utek. Z toho mohla být parádní napínavá akční jízda a nakonec z toho vyleze taková 3,14čovina u který zůstává rozum stát. Tolik chyb a nelogických scén jsem už dlouho neviděl. Vše korunuje dementní chování postav. U některých filmů to jsem schopen akceptovat a přimhouřit očko ale tady to fakt nešlo. Od španělů jsem čekal mnohem víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet ako pre ďalší zárez Liama Neesona, avšak Španieli sa tvária, že robia niečo ambicióznejšie. A natočené je to výborne, až by človek skoro zabudol, ako je to priamočiare. Interiér autobusu dotvára už tak vysoké napätie medzi postavami a vonku je hmla a mráz a široko ďaleko nič a nikto, až by zase človek myslel, že sme sa ocitli v upside down svete, kde sa netreba obávať toho, že niekto bude reagovať na oznam vo vysielačke, alebo že by mohla byť nablízku policajná hliadka. Páchateľ s dostatočnou motiváciou na to, aby sme mu držali palce, ale vôbec neberie ohľad na nešťastné collateral damages. Dôležitejšie ale je, že to veľmi slušne šľape. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Výborný Španělský Thriller, bez nějakých delších, nudnějších pasáží. Atmosféra výborná, herci dobří. Pointu sice odhadnete už ze začátku, ale i tak to bylo napínavé až do samotného, ledového finále. Ta čtvrtá hvězda je za ty tři výborné, brutální scény - hasičák, šroub, ustřelená ruka. Motivaci útočníka jsem plně chápal. (85. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená blbina. Těch scén, kdy se divák ptá WTF či lépe po staru "co to kurva mělo být?", je tu na mé gusto víc než jsem byl ochoten odpustit. Atmosfericky samozřejmě fajn, ale to je v současném španělském thrilleru očekávaný standard a zprvu povedený prvek nejistoty taky nebyl k zahození, ale hromada blbůstek se vrší a vrší až do té míry, že se nedá nazvat jinak než kopou sraček, kterou do kopru definitivně posílá nezvratná (opravdu?) transformace vlků v beránky a pochopitelně i zde všemi "milovaná" pointa, která už mě ale vlastně vůbec nemohla nasrat. Dva nad nulou za mrazivou atmosféru a všechna ta zábavná kouzla, jak kdo přijde k úrazům. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nedomyšlenost. Dědek tam vyvraždí cajty a pak ho mám litovat kripla? Navíc půlka filmu vohranost, táhlost, kecy a řvaní. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný film. Podľa komentárov som očakával, že sa to v polovici zlomí a pôjde to do sračiek, ale ono vôbec nie. Rozuzlenie je slabé a málo prekvapivé, tam myslím bol priestor na rôzne pointy. Ale od začiatku až po snahu zachrániť si život v ľadovej vode ide o veľmi dobrý thriller, čiže s výborným koncom by to bolo za päť, no s týmto priemerným si to aj tak 4 hviezdy zaslúži. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pod bodem mrazu jsem shledl na spatne vytopene chate na Brdech s venkovnimi teplotami pod bodem mrazu a jvuki covidove pandemii s naladou pod bodem mrazu. A privedlo me na myslenky ,ze primocary jednoduchy film je lepsi nez komplexni slozity spatny film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kriste pane. Stačilo si počkat, až ho za pár měsíců pustí, unést ho, mučit a zjistit co potřebuju. Ne já zabiju tři poldy a unesu bus plný vězňů. Za dobrý finiš milosrdné 2*. Být španělský policajt, asi bych byl hodně vytočenej, protože od La Casa de Papel dělají z tamních policejních složek pořádné kretény. Přežiju střelbu, zmrzlej vlezu do auta a špuntovkou se snažím zastavit tanker. Já musím začít psát pro Netflix scénáře. Kurva fakt musím. 40%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mňa tento španielsky filmový príspevok bavil. Nedá sa síce porovnávať s vyhlásenými snímkami, má však veľmi dobre vybudovanú atmosféru, výber prostredia spĺňa najvyššie parametre a v jednoduchosti príbehu sa skrýva jeho sila. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem nezáživná věc ze Španělska, která není vyloženě odpad, ale nemá absolutně čím zaujmout. Popis filmu mluví za vše a ve 106 minutách se nic moc nestane a samotné finále je stejně nezajámavé a nudné. V letošním filmovém návalu doporučuji tohle vynechat a ušetřit si čas. ()

Reklama

Reklama