Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (11)

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

V Dallasu se děly věci. Seriály z lékařského prostředí mám ráda, o to víc, když se jedná o pravdivý příběh o psychopatickém lékaři, který svého času využíval neurochirurgii k větším či menším pokusům na lidech. Dr. Duntsche hraje Joshua Jackson, kterého známe především ze seriálu Dawsonův svět, a role zabijáka v lékařském plášti mu sedla. Jeho prázdný pohled se na postavu sociopata skvěle hodí. Co může ale celkem naštvat, je neustálé dějové přeskakování v čase. Příběh je to zajímavý, ale ani jednotlivé případy pacientů a to, co jim prováděl, mně nedokázalo nijak výrazně zvednout ze židle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Joshua Jackson tu předvedl dosud svůj nejlepší výkon. Zvládl polohu studenta, sebevědomého narcise na vrcholu sil i otylou trosku. Baldwin, Slater a Grace Gummer pak jedničku z povedeného castingu třikrát podtrhli. Co ovšem zaujme nejvíc je šlendrián, který v americkém zdravotnictví vládne. Obcházení pravidel, která mají zajistit, že se na sál nedostane kdejaký vrták či neochota nemocnic jít do právních sporů s neschopnými lékaři, kterých se zbavují doporučujícími dopisy, zapřičiňují desítky zmařených životů. Doktor Duntsch je  asi nejkřiklavější případem. Líbilo se mi, že seriál nechává na divákovi, jestli se jedná o neschopnost nebo o záměr. Nebo alespoň mě to tak přišlo. Cením si i faktu, že suchopárnou doktorskou terminologii se podařilo podat zábavným způsobem a jako milovníka soudních dramat mě potěšilo i celkem dlouhé finále. A konečně něco do sebe měly i operace, kdy vyděšený personál nechápal, co to šílený doktor dělá. Mínusem jsou časové skoky. Sice tu byly nutné, ale mohly a měly být přehlednější. Ale to zase není tak moc velká vada na kráse. Podle mě neprávem opomíjený seriál. 80% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

doktor duntsch aka doktor smrt “operuje” prevazne starsi lidi, kteri mu veri a oddane naslouchaji vsemu, co jim nakeca. v prubehu deje si vsimneme, ze dokturek rad mluvi; hlavne tedy o tom, jak genialni je a jak nikdy nedela chyby. nicmene to ale neni pravda - ve skutecnosti je to jen chladnokrevny vrah. — libila se mi ta jeho promena; z atraktivniho a sebevedomyho muze se z nej stala tlusta fetka. prisel o zivot plny radosti, luxusu a svobody - stejne jako ti, kterym ublizil. karma je zdarma :) — hodne me zaujmulo, ze ukazali prubeh tech operaci. bylo to nechutny, ale mrazilo me z toho. — moc se mi libil strih, hlavne ve 4. epizode; taky herci (vsichni tam byli mega sexy, to proste neni mozny) + oddání christopherovych byvalych pacientu (neboli pokusnych kraliku) a doktoru a pravnicce, kteri s tim, jako jedini, chteli neco udelat. a povedlo se! ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdo by me nenapadlo, ze jisty Joshua Jackson, zasvecenym znamy z krucialne dementniho serialu Dawsonuv svet, zavali takovym zpusobem, jako tady! Nebyt par hluchych mist, sel bych na plny pocet. Ale i tak vysoce nadprumerna podivana a pro me obrovsky prekvapeni. Alec Baldwin samozrejme standardne extraligovy. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Extrémny narcista, egoista a človek ktorý nemal najmenšie empatické cítenie. Nerozoznal skrutku od klinca...bral kokaín, pil, klamal do očí pacientom, ženám, kamarátovi alebo otcovi. Proste totálne nepríjemný človek ktorého nikto nemal rád a ktorý nemal čo ponúknuť svetu. Stal sa ale ten čo rozhoduje o živote a smrti človeka odkázaného na jeho pomoc. Toľko k doktorovi Duntschovi. Seriál sa drží tejto skutočnej udalosti presne a v tom je aj problém, že to ide asi slovo od slova. Je to dlhé, je to vlastne veľmi dlhé a má to len 8 epizód ale mal som dojem ako keby to bolo tri série po 12 epizód. Výkon J. Jacksona bol výborný, mal presne ten okúzľujúci pohľad keď klamal a presne ten sociopatický prázdny pohľad keď mu bol každý ľahostajný. Slater hral skvele doktora ktorý je výbušný a netrpezlivý. Naopak pokojného tichého seriózneho doktora zvládol Baldwin na jednotku. Kladne hodnotím aj výkon Grace Gummer ktorá prechádza v seriály asi najväčšou premenou. Za mňa slabých 60 % ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Seriál je to vskutku zajímavý, hlavní herec hraje toho egoistického maniaka hodně dobře. Trošku mě štvou ty časové skoky, kde se divák někdy dokáže ztratit. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Je to už dva týdny, co jsem tento seriál dokoukala a pořád mám husí kůži. Jakože jasně, nežiju v bublině a umím si představit, že existují i špatní doktoři. Ale nedokážu vůbec pochopit, že to někdo může dělat takhle záměrně a nikdo nemá žádné páky, jak takového člověka dostat, ba naopak, ještě se lidi otáčí zády a doslova předstírají, že se nic nestalo a neděje. Fakt mi z toho bylo hodně ouzko a vlastně je ještě pořád. A nejvíc vás dorazí poslední věta, která vám oznámí, že se to stane znovu. Brr.. Každopádně, seriál je to skvělej a doporučuji ho každému, kdo má tato silná dramata rád. Plus skvělé herecké obsazení: Jackson, Baldwin, Slatec, Gummer, Robb... opravdu zvučná jména, skvěle vybraní herci, všichni to zahráli naprosto dokonale přesvědčivě. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Mimořádně nudné drama o doktorovi, který operuje záměrně tak, aby pacientům uškodil. Zvládl jsem jen necelý 1. díl, tak je to možná i o něčem jiném, ale mi to bohatě stačilo. (2%) ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno. Z tohohle mrazí. Jackson zahrál toho egocentrického maniaka naprosto dokonale, v poslední epizodě jen koukal z lavice obžalovaného a stejně z něj šla hrůza... Dr. Duntsch je reálná postava, která i při jednoduchých zákrocích "dokázala" pacienty připoutat na invalidní vozík nebo v některých případech i usmrtit. Absolutní neúcta k pacientovi, porušení několika bodů Hippokratovy přísahy a jednoduše totální absence jakékoli lidskosti vůči druhému dělá z tohohle doktora opravdu postrach. I samotný Joshua Jackson si musel nastudovat, jaký Duntsch jako doktor i člověk byl, aby to dokázal vůbec věrohodně zahrát. Je mi z toho zle, závěrečné popisky toho, jak to v US (a určitě nejen tam) chodí, mi vháněly slzy do očí. Doporučuju, máte-li adekvátně silný žaludek. Aneb, stejně jako s Osvětimí a podobnými událostmi - vždycky je lepší před takovýma věcma oči nezavírat. ()

SONYAGENT 

všechny recenze uživatele

Film jsem nevidel, ale nejak tusim, ze je to bud sequel k udalostem z nataceni Baldwinova westernu, nebo jeho pokracovano. Kazdopadne kloboucek pred celym stabem, jake dokazali vymyslet PR. ()

Reklama

Reklama