Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský rozvrat v rodině proslulého obhájce doktora Nedbala těžce nese jeho dospívající dcera Věra. Při své cestě domů ze švýcarského penzionátu se Věra ve vlaku zamiluje do svého sympatického spolucestujícího, studenta Jaroslava. Domluví si spolu schůzku, doma však zjistí, že její otec uvěřil klepům o nevěře své ženy a vyhnal ji z domu. Věra dostane nervový záchvat a zhroutí se. Ovlivněna okolnostmi v rodině nechce pak opravdovosti Jaroslavových citů uvěřit. Ani v Jaroslavově rodině však není vše v pořádku: jeho sestra Eva je milenkou profesionálního svůdce žen Petra a nyní s ním čeká dítě. Zdrcený Jaroslav se rozhodne ji pomstít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Náhodou to není špatný snímek. Musím pochválit pohybující se kameru, k tomu film nabízí plejádu slavných herců (třeba Ferbaska nebo pan Marvan zde mají jen malé role). Titulní píseň z hlavy jen tak nedostanete. Takovouhle slavínštinu si nechám líbit. Zajímavé jsou osudy Hany Bělské (později emigrovala a zahrála si třeba v akčňáku "Přání smrti 3") a Karla Hradiláka, který rovněž zamířil do Hollywoodu. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Někdy i sebelepší plán vezme za své, je-li nablízku producent se svými komerčními zájmy. Režisér Slavínský se ostatně "vyšším cílům" filmových magnátů nikdy nemusel přizpůsobovat; rajskou hudbou pro jeho uši býval spokojený zástup diváků před vyprodaným biografem. Drama manželské nevěry a milostných bloudění skutečně nepatří k zvláště osvíceným příběhům, nehledě na banálnost ústřední zápletky, která je sama o sobě jen stěží uvěřitelnou rozbuškou k následujícím událostem. Jakási vnitřní nezúčastněnost hereckých představitelů v čele s Jiřím Plachým, který byl tehdy umístěn v neadekvátní galerii filmových milovníků, dodává celku takřka tragický charakter. Ten bohužel nezachrání ani příjemná dvojice Pištěka a Nedošinské, ani předpokládaný happyend. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Už sám název filmu upozorňuje diváka o jaký sentimentální snímek se jedná. Mám staré romantické filmy ráda a takové jako tento se točí ještě dnes pod hlavičkou telenovela. Ke svému zármutku musím přiznat, že v tomto případě bychom marně hledali nějaký nosný příběh a dobré herecké výkony i když kvalitní herci tam nechyběli. Jindy spolehlivá Věra Ferbasová ani duo Nedošínská - Pištěk to tentokrát nezachránili. Jediný, kdo za něco stál byl slizký svůdce Hradilák. Problematika manželské nevěry nebo svobodné matky nebyla v tehdejším filmu ojedinělá ani originální. Pokud lze něco pochválit, tak tradiční dobovou studiovou výpravu jako ukázku tehdejšího bydlení a to je trochu málo. Je to takový černobílý film obrazně i fakticky určený spíše pro ženy. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Určitě to nebyl špatný film, ale co se týče toho konce, tak kdyby můj muž byl věčně v práci a když už by byl doma, tak by neměl na mě čas, tak bych se k němu nevracela. Když by byla dcera už velká, tak bych se s ním v dobrém rozešla. Ale to je samozřejmě jen můj pocit. Řada žen si projde s muži tolika nepříjemnostmi a nejsou schopny se rozejít nebo to samy s nějákého důvodu nechtějí. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film ma zaujal hrozným hereckým výkonom ženských postáv. Tak niečo neprirodzené a umelé, to sa len tak nevidí. Jedine čo ma potešilo bola dvojica Nedošinská a Pištek a ešte František Paul v postave zamilovaného maliara. Nevedel som sa rozhodnúť medzi 2 alebo 1 hviezdičkou, ale tie herečky ma presvedčili , dávam 15%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama