Reklama

Reklama

Pokrevní bratři

  • USA The Sound of Philadelphia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh o rodině, přátelství a zradě v násilnickém světě filadelfské mafie. Ve městě bratrské lásky osmiletý Peter Flood bezmocně přihlíží, jak jeho sestřičku zabije bezohledná jízda souseda. Peterův otec, sužovaný dceřinou smrtí, zaplatí za pokus o pomstu vysokou cenu a následky zanechají rány, které se nezhojí ani za generace. O dvacet let později dospělý Peter stále bojuje s pocitem viny za sestřinu smrt. Zatímco se snaží distancovat od rodinného podniku, jeho bratranec Michael, s nímž vyrůstal, získává ve zločinecké hierarchii stále větší moc. Ani jeden z bratranců, které pojí pokrevní pouto, nedokáže uniknout logice násilí, protože jsou stále více vtahováni do mrazivého koloběhu zrady a odplaty. (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Sound of Philadelphia je sice takovým tradičním, tuctovým krimi dramatem, které by jen pomocí zápletky nemělo žádnou šanci zaujmout, nicméně mě osobně opravdu hodně oslovilo jeho vážně poměrně zvláštní zpracování, podpořené především takovou působivě potemnělou, bezútěšnou atmosférou, kde se něčeho příjemného, či pozitivního nemá šanci divák dočkat, a celé to tak vyznívá opravdu pochmurně a nekompromisně, což ovšem ale platí vlastně i pro veškeré postavy, mezi nimiž též hledat nějakou vyloženě kladnou, či alespoň sympaticky vyznívající figurku by bylo dost obtížné, a to mě vážně vždy baví. Film jsem chtěl nicméně vidět hlavně kvůli velmi výraznému obsazení a i v tomto ohledu jsem byl spokojený, kdy především Kinnamana mám radši film od filmu víc a víc, jelikož je to fakt netuctový týpek, který dá každé své postavě koule a ani zde tomu není jinak a i tentokrát poměrně výrazně nad všemi vyčnívá. Co se pak samotné zápletky týče, jak jsem již zmiňoval, je nenápaditá, bez tempa a v podstatě i bez jakéhokoliv skutečně výrazného momentu, takže o žádnou super zábavnou jízdu se rozhodně nejedná, ale opakuji, stylové a vizuální zpracování se tu tvůrcům povedlo natolik, že vše ostatní se dá díky tomu skousnout a film se dá i tak poměrně slušně užít. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Brothers By Blood" je jedna neskutočná filmová nuda, ktorá vás vo svojom príbehu len absolútne utopí a padnete do tmy. Ku kreditu filmu poviem, že nie je tak príšerne dlhý, má pár okey postáv, ktoré som mal chuť sledovať a keby je to spracované lepšie, tak by som tam videl potenciál na zaujímavú story. No príbeh Petera a Michaela je tak neskutočne tupý a je to tak neskutočne únavné sledovať, že by ste najradšej film vypli a pozreli si čokoľvek iné. Film nemá žiadnu atmosféru, nemá žiadnu scénku, ktorú by sa dalo nejako vypichnúť, nemá postavu, o ktorú by ste prejavili nejaký skutočný záujem a vyslovene mu chýbajú momentky a nejaké scénky, ktoré by ho spravili zaujímavými. V meste funguje aj nejaká politika, no dokopy nám dajú možnosť len trošku nahliadnuť za záves, no nikdy v podstate nepochopíme čo sa vlastne deje. Postava Michaela je okrem toho strašne otravná. Jeho scénky ma maximálne unavovali a počúvať ho bolo často nad moje úsilie. A keď má byť film emocionálny, tak dokopy nás nijakým spôsobom nevie zaháknuť, aby sme prejavili nejaké reálne emócie voči momentkám, ktoré tu nastanú. Je to proste prázdny príbeh, ktorý nie je potrebné sledovať a pokojne sa bez neho zaobídete. Určite nie to najhoršie čo som videl, ale nuda jak Brno. Hodnotenie: D ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režisér Jérémie Guez vykreslil gagsterskou pohádku s autentickým barvitým prostředím, ale vymrhal hodně čau a talentů. Diváci i film společně prohráli. Náhodným divákům bude 90 minut připadat jako tři hodiny. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Irsko-italský konflikt o vládě nad odbory je tady jen kulisou. Ústředním motivem je loajalita a její hranice. V hlavní roli jsou dva bratranci, přičemž tomu prvnímu začíná s narůstající mocí mírně řečeno hrabat a jeho praktiky jsou čím dál tím brutálnější. Ten druhý sice také není žádné ořezávátko, ale přeci jen chce od života trochu víc klidu, v čemž mu brání příbuzenská loajalita. Ovšem s přibývajícími excesy se pokrevní pouto pomalu začíná trhat. Mohlo a mělo to být akčnější a brutálnější a stejně tak by se dalo zapracova na gangsterské patině. Nciméně ani sázka na postavy nepřišla úplně vniveč. Kinnaman si celkem s přehledem střihl pajdajícího psychopata a ve vedlejší roli potěšila i Maika Monroe. Za hlavní hvězdu je pak Schoenaerts, který s neměnným výrazem pokerového hráče dokáže dát najevo celou škálu emocí. Nevím jak to dělá, ale neskutečně mě to baví. Čekal jsem nějakou hrůzostrašnost, ale i když se nejedná o žádný zázrak, nenudil jsem se. 60% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO GO - Po odmlce jsem se vrátil k HBO GO a hned na první dobrou mě zaujalo toto. Hodnocení 40 % mě neodradilo a po celou dobu mi to nepřišlo jako podprůměrné. Pravda, na gangsterský film celkem slabé, ale hlavní dvojice mě svými rozhovory a celkově napnutou atmosférou mezi nimi vtahovala. Nakonec jsem ale byl trochu naštván, a to kvůli finále. To bylo sakra odfláknuté a konec hrozně náhlý. Zapracovat více na akcích a lépe budovat atmosféru, mělo by to parametry solidního krimi. Takto bohužel jen 3 hvězdičkový průměrný snímek, který snadno zapadne. Závěrem ještě vyzdvihnu Matthiase Schoenaertsa, ten byl jednoznačně tahoun. 65% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

extrémně nudné a roztahané krimi drama,které se motá kolem podsvětí,ale nedokáže nabídnout vůbec nic.Herci tu sice jsou dobří,ale nemají absolutně co hrát a na podobné filmy je jich škoda.Takový Schoenaerts tady celou dobu vypadá jako kdyby se divil proč podobnou roli vůbec vzal...20% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Obsazení výborný, ale to je vše. Pomalý drama z podsvětí Phili. Ovšem herci jak po injekci, emoce v prdeli, hudbou je jen pouliční hluk. Příběh nijakej, a potvrdilo mi to, že od nějaký doby začínám bejt alergickej na gangsterský a mafiánský filmy. Jsou samozřejmě vyjímky, ale moc jich není.20%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No toto bolo tak slabé. Čakal som nejakú nadupanú gangsterku, dostal som sterilný film plný dialógov, žiadna pridaná hodnota, žiadne napätie, dramatickosť, nič. Príbeh nezaujal vôbec, nakoľko hneď od začiatku je jasné, kto je debil, kto mozog a kto kedy má zomrieť. Postavy sú plytké, bez posunu, len prežívajú a riešia staré traumy. Veľké sklamanie. 1 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává nějakou extra gangsterku tak je na omylu.Příběh má minimum postav a vše se odehrává kolem magora Michaela.Který výplody své choré mysli vše graduje  až k zničujícímu konci.Ono asi platí :tak dlouho se chodí se džbánem ...atd.Jen najít způsob jak toho debila vypnout ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca je jasné k čomu to bude smerovať.Je  to tak 50/50 kto z toho vyjde zdravší. Dobrá temnná gangsterka v ktorej je na moje gusto priveľa Petrových flashbackov z detstva. A nie sú to bratia, ale bratranci do rici. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Pomalé, ukecané, nikam nesmerujúce aj keď pozerateľné nič, ktoré nezarchránia ani dobre vybratí herci, ktorí tu jednoducho nemajú čo hrať ( Schoenaerts ) alebo sú totálne nevyužitý ( Monroe ). Myslel som, že to bude nejaká snaha o slow burn ale to by musel prísť na konci aspoň určitý klimax a nie to čo prišlo tu. a to úplné ukončenie filmu, to už bolo ozaj na facku. To je tak keď autor nevie ako kam, prečo a začo a jednoducho sa to rozhodne ukončiť štýlom stop. Koniec. Pojebte sa alebo si koniec domyslite. Pozrel som to viac menej na jeden hlt ale len preto, že som stále dúfal, že TO príde na konci a všetko to vynahradí. Houby. Vedieť do čoho idem seriem na to. ()

Exzactly 

všechny recenze uživatele

Prostředí irské mafie mě vždy zajímalo. Herecké obsazení rovněž tak, takže jsem tomu dal šanci. Očekával jsem whiskey nasáklé drsné irské týpky, kteří den začínají irskou kávou (což je mimochodem strašná dobrota), která je po zbytek dne promění ve dravou zvěř. Kořistí měla být konkurenční italská mafie a já doufal, že někdo dá těm špagetožroutům pořádně na frak. Bohužel se to ale nestalo. V tom filmu se vlastně nestalo vůbec nic. Děj je tak strašně nudnej a v podstatě o ničem, že jsem byl rád, že jsem vůbec vydržel vzhůru. Postava Joela se vyvíjela tak nesmyslně, kdy jedinou světlou částí byla postava Matthiase Schoenaertse, který si však musel po celou dobu natáčení říkat, kam že to vlastně vlezl. Ano, pochopil jsem o čem to celé mělo vlastně být, ale prostě to tentokrát nestačilo. Původně jsem hodnotil 1*, ale při psaní recenze jsem dostal chuť na irskou kávu a to mi to trošku vylepšilo. Díky bratři, nebo vlastně bratranci, ale víckrát už ne. ()

Reklama

Reklama