Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladého texasana Rosse Ulbrichta (Nick Robinson) štvalo, že jít si k dealerovi koupit oblíbenou drogovou pilulku, rovná se výpravě na život a na smrt. A tak vytváří jeden z prvních darknetových obchodů na webu – Silk Road (Hedvábná stezka), spuštěný v roce 2011. Když se ale „Dread Pirate Roberts“ a jeho Silk Road stane multimiliónovým drogovým plynovodem, snaží se ho pochybný a nebezpečně nepředvídatelný agent DEA Rick Bowden (Jason Clarke) všemi prostředky zastavit, což se mu nakonec v roce 2013 povedlo. (webhomeless)

(více)

Recenze (15)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o IT zločinoch z pohľadu človeka, ktorý nevie čo je internet. Rovnako ako hlavný vyšetrovateľ, ktorý ide po ústrednom zloduchovi. Takže sa tu vysvetľujú základné pojmy ako youtube, Tor, Dark Web atď. Zo začiatku fakt sranda na účet postáv ale aj tvorcov. Keďuž sa ale rozdajú karty, tak sa veľmi rýchlo ukáže, že celá tá zápletka aj keď skrýva potenciál na celkom slušný thriller, je podaná strašne fádne, naivne a nebola tam ani štipka napätia. Zloduch, ktorý stvorí taký Amazon pre nelegálne veci je nezaujímavý a polda celý čas pôsobí ako idiot. Chuť fandiť alebo sa aspoň trochu o nich zaujímať som nemal ani sekundu a dopozeral som to len čisto zo zvedavosti, keďže je to vraj inšpirované skutočnými udalosťami. Článok na wikipédii je ale napínavejší jak tento film. 4/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Silk Road" je síce nevýrazným filmom, ale pohodovo pozerateľným. Otázkou je, ako veľmi ho môžeme brať vážne, lebo niektoré momentky pôsobia len vysoko filmovo. Ale to je na inú debatu. Je to označené ako thriller, kým film je však reálne skôr drámou. Nemá veľkú dávku atmosféry, nemá momentky kedy by sme pociťovali v krvi nejakú dávku adrenalínu. A možno keby sme takú momentku mali, tak by to bolo o niečo zaujímavejšie. Oceňujem Jasona Clarka, ktorého postava je asi najzaujímavejším elementom celého filmu. Nick Robinson je tiež celkom dobrý a hlavne je zaujímavé vidieť ako sa veci postupne dostávajú spod jeho kontroly a začnú naberať celkom nepríjemný spád. A niektoré jeho reakcie sú celkom dobré. Sledovať to tie skoro dve hodiny ma bavilo, no filmu chýba nejaká väčšia dávka atmosféry alebo aspoň nejaký náznak toho, že by sa niečo mohlo zvrtnúť. Osobne si dokonca myslím, že keby bol celý film iba o Rossovi Ulbrichtovi, tak by bol zaujímavejší. Vyhodil by sa z toho ten policajný element a nevideli by sme nič z vyšetrovania a ostatného. To mohlo podľa mňa urobiť film zaujímavejším, lebo aj výsledné rozuzlenie by tým bolo zaujímavejšie. Niekedy nie je dobré sa sústrediť na viacero línii len nechať jednej ten správny priebeh. To sa ale nestalo. Je to pozerateľné ale trošku nevýrazné. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skôr podpriemerný než priemerný film, ktorý nastolí nejaké otázky a nakoniec ich všetky ani nezodpovie. Všetko ponúkne vo veľmi suchom obale a keď si uvedomíte, že film je vlastne založený na skutočných udalostiach, tak sa len divíte, prečo nejde hlbšie pod povrch. V podstate to vyzerá tak, ako by niekto povedal: "Mám pre teba zaujímavý príbeh, toto som zažil." A potom začne rozprávať a vy ho počúvate a počúvate a nakoniec zistíte, že vám nepovedal skoro nič. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kyberneticky thriler s hrou na kocku a mys, ktery se asi bude nejvice libit milenialum. Robinson zde hraje antihrdinu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimithriller,kdy na jedné straně sledujeme (nejspíš) zakladatele a provozovatele silk road,což je taková ebay primárně na drogy a na druhé straně pak ty co se ho snaží dopadnout.Tam hraje prim Jason Clarke jako agent,který se díky své posedlosti nebojí i ne úplně legálních metod.Silk road neurazí,ale víc než cokoliv jiného připomíná televizní kriminálky,vyloženě vtáhnout nedokáže a nenabídne ani jeden zapamatovatelný moment u kterého bych si řekl že díky němu stál tenhle kousek za vidění...60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hlavně v druhý půlce je to utahaný, bez nějakého momentu překvapení. Akce tady taky není. Prostě taková filmová nuda. 50%. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

"Četl" jsem knihu, tak jsem byl zvědavý i na film. Kniha vypráví celý příběh docela poutavě, jenže zásadní problém je, že tohle jednoduše není Vlk z Wall Street. Protože i realita byla velice nudná. Byly to hodiny a hodiny prosezené před klávesnicí a to se nedá zfilmovat zajímavě. Protože daleko zajímavější, nebezpečnější a přitažlivější byl/je fakt, že všechno nelegální a nebezpečné se dá nakoupit v pohodlí domova, nechat si to zaslat poštou a to bez toho, aniž by si toho bezpečnostní složky státu vůbec všimly. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné ba naopak. Ten nápad prodávat drogy na darknetu byl vlastně fenomenální, ale bohužel cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly aneb podej ďáblovi prst a peklem se ti odmění. Forma filmu vlastně ani není ničím ojedinělá, ale ten Obsah! Bavila mě ta hra mezi mladým herkou, starým bardem z DEA (kterého za trest přeložili do oddělení kyberzločinů) a jeho "dětským" šéfem. No a konec ten mluví za všechno, musela jsem si to sice dopřekládat sama, poněvadž překladatel se na závěrečné rozuzlení vyprdnul, ale jinak to byla síla. Za mě 88% ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny plně vynuděného tlachání o ničem. Nulová atmosféra, pouze nuda vhodná jen k přetáčení. (11%) ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Chalan keca o tom, ako chce zmenit svet a pomahat ludom, tak vytvori nevystopovatelny eshop na drogy. Policajt, co po nom ide ani nevie robit s pocitacom. Chalan si mysli, aky je chytry a ked po nom zacne ist NSA, pose*e sa. Policajt vidi prilezitost v nelegalnych pajchloch s chalanom a ziska tak balik pre svoju choru dceru. Aj ked sa chova ako idiot, fandila som mu, mal aspon dobry dovod preto co robi. Chalan mi prisiel velmi naivny - bude predavat drogy a nikto na nic nepride, no jasne. ()

jethrotull 

všechny recenze uživatele

Nic extra ani nic vynimocne.Chybala tomu stava .Niektore veci nedotiahnute do konca.Slaby priemer,dalo sa z toho urobit ovela-ovela viac. ()

Reklama

Reklama