Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tchyně může v manželství sehrát pozitivní roli. Když totiž hrozí rozvod kvůli nevěře, zažehná jej. Obratně totiž přivede svou dceru k tomu, aby kajícímu se manželu odpustila. Poučení je jednoduché: chlapi jsou nádoby hříšné a těžko odolávají svodům, takže je jim třeba odpouštět, zatímco ženy coby zosobnění ctnosti - nebo aspoň hrdinka tohoto filmu - snáze odolávají svůdníkům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne naivni filmecek z tricatych let, ktery nemuze prakticky nicim zaujmout. Jen dalsi prispevek k rade podprumernych filmu te doby. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Opět další z (téměř) odpadů, kterých se počátkem 30. let točilo hojně. Naivní, nevěrohodný a slaboduchý příběh prošpikovaný úděsnými hereckými výkony, včetně Zdeňky Baldové, která se do role zkušené zralé ženy rozhodně nehodila. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

I při shovívavém pohledu je evidentní, že Slavínský nenatočil žádný francouzsky odlehčený příběh, ale veskrze banální košilatou historku se zapomenutým podvazkem. Přesto – nebo právě proto – se podařilo před kamerou vytvořit velice příjemnou atmosféru, v níž se se samozřejmou jistotou pohybují jak herci dnes již pozapomenutých jmen, tak především výtečná Zdenka Baldová, která v roli šarmantní matinky srší břitkým ostrovtipem. Kdyby si každá odkvetlá žena měla uvědomit pravdu, tak budou plné půdy oběšených. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takové moc hloupoučké, aby to mohlo být skutečně vtipné, herci tu hodně přehrávají, a tak se na to místy docela kouká, ale i to je otázka toho, jak se před více jak 80 lety natáčelo. Je vidět, že přechod na zvukový film tu nebyl úplně dokonán, ale stále ještě bylo důležité do divadelní a tajtrlíkovské pojetí. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Slavínský se teprve učil zvukovému filmu, k tomuto si přizval pouze dva herce, kteří byly hvězdami - Trudu Grosslichtovou a Zdeňku Baldovou, díky nimž přidávám o jednu hvězdičku navíc. Jenže co je to platné, když samotný scénář byl slabý a vše se utápělo na jednom bodě. Zřejmě se mělo jednat spíš o to, aby se divák zasmál jednotlivým skečům, než aby vydržel dívat se na jednotvárně se odvíjející děj. I ta postava tchyně Z. Baldové byla napsána úžasně amatérsky, chudák Zdenička. Její mentorování a životní zkušenosti, nad které není a jimž každý poděkoval... až jsem si připomenul svoje dvě tchyně. K. V. Marek - jako herec nula, Přemysl Pražský se snažil vypadal komicky, moc se mu to taky nedařilo... Sla-bo-ta... ()

Reklama

Reklama