Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tchyně může v manželství sehrát pozitivní roli. Když totiž hrozí rozvod kvůli nevěře, zažehná jej. Obratně totiž přivede svou dceru k tomu, aby kajícímu se manželu odpustila. Poučení je jednoduché: chlapi jsou nádoby hříšné a těžko odolávají svodům, takže je jim třeba odpouštět, zatímco ženy coby zosobnění ctnosti - nebo aspoň hrdinka tohoto filmu - snáze odolávají svůdníkům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne naivni filmecek z tricatych let, ktery nemuze prakticky nicim zaujmout. Jen dalsi prispevek k rade podprumernych filmu te doby. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takové moc hloupoučké, aby to mohlo být skutečně vtipné, herci tu hodně přehrávají, a tak se na to místy docela kouká, ale i to je otázka toho, jak se před více jak 80 lety natáčelo. Je vidět, že přechod na zvukový film tu nebyl úplně dokonán, ale stále ještě bylo důležité do divadelní a tajtrlíkovské pojetí. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Slavínský se teprve učil zvukovému filmu, k tomuto si přizval pouze dva herce, kteří byly hvězdami - Trudu Grosslichtovou a Zdeňku Baldovou, díky nimž přidávám o jednu hvězdičku navíc. Jenže co je to platné, když samotný scénář byl slabý a vše se utápělo na jednom bodě. Zřejmě se mělo jednat spíš o to, aby se divák zasmál jednotlivým skečům, než aby vydržel dívat se na jednotvárně se odvíjející děj. I ta postava tchyně Z. Baldové byla napsána úžasně amatérsky, chudák Zdenička. Její mentorování a životní zkušenosti, nad které není a jimž každý poděkoval... až jsem si připomenul svoje dvě tchyně. K. V. Marek - jako herec nula, Přemysl Pražský se snažil vypadal komicky, moc se mu to taky nedařilo... Sla-bo-ta... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

I při shovívavém pohledu je evidentní, že Slavínský nenatočil žádný francouzsky odlehčený příběh, ale veskrze banální košilatou historku se zapomenutým podvazkem. Přesto – nebo právě proto – se podařilo před kamerou vytvořit velice příjemnou atmosféru, v níž se se samozřejmou jistotou pohybují jak herci dnes již pozapomenutých jmen, tak především výtečná Zdenka Baldová, která v roli šarmantní matinky srší břitkým ostrovtipem. Kdyby si každá odkvetlá žena měla uvědomit pravdu, tak budou plné půdy oběšených. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Opět další z (téměř) odpadů, kterých se počátkem 30. let točilo hojně. Naivní, nevěrohodný a slaboduchý příběh prošpikovaný úděsnými hereckými výkony, včetně Zdeňky Baldové, která se do role zkušené zralé ženy rozhodně nehodila. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V době uvedení filmu byla stejnojmenná hra také na repertoáru Národního divadla, ve vedlejší roli rovněž se Zdeňkou Baldovou. Premiéra hry se uskutečnila 1. 10. 1931 a dočkala se 41. repríz. (kosticka7)
  • Filmovanie prebiehalo v kúpeľoch Kupari v Juhoslávii. (dyfur)
  • Ve filmu zazní skladba „Jadran (Mám tě k smrti rád)“. Slova k ní napsal Saša Razov, hudbu Josef Kumok a výrobu a monopol měla na starost společnost Ocean-film. Nototisk s textem u nás vyšel pravděpodobně již v roce 1932, a to prostřednictvím Zdeňka Vlka a jeho hudebního závodu a nakladatelství sídlícího v Palackého ulici č. 6 v Praze 2. Na výtisku je totiž uvedeno: „Copyright 1932 for all countries by Zdeněk Vlk, Praha.“ (Dymnik)

Reklama

Reklama