Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická dívka Julinka Svobodová (A. Mandlová) pracuje jako řadová úřednice u importní firmy Hrubý a syn. Bydlí v podnájmu ve stejném domě jako ministr obchodu dr. Horák (J. Marvan). Ten ji jednou náhodou z vrozené galantnosti sveze výtahem. Aniž to oba tuší, v domě se hned rozkřikne, že pan ministr je do Julinky zamilovaný a že s ní má poměr. V té době se proti firmě Hrubý a syn objeví v novinách pomlouvačný článek. Pan Hrubý mladší (O. Nový) se rozhodne využít domnělé Julinčiny známosti. Jmenuje ji svou sekretářkou, zvýší jí plat a hlavně ji požádá, aby se u ministra přimluvila. Julinka se mu marně snaží vymluvit, že se s dr. Horákem zná jen od vidění, šéf ji ani nepustí ke slovu. Shodou okolností však ministr zasáhne ve prospěch firmy. A tak se Julinka proti své vůli stane „obětí“ zvláštní pomluvy, která tentokrát nemusí uškodit, ale naopak pomoct chudé dívce ke štěstí… (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

zette 

všechny recenze uživatele

Az neskutecne krasne natocene rozjeti " akce s ministrem ". Film ma sice pro me dost vaznou trhlinu v restauraci, kdy uplne ztrati tempo. Zaver s pozadanim o ruky mezi dvermi je vsak uctyhodny a vrati film na uroven, do ktere mel nakroceno zdarilym zacatkem. Adina Mandlova to zahrala bravurne a vzdy, kdyz se ukazala v zaberu, film uplne rozzarila. Jeji mimika a pohled do oci je nepopsatelny. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen za tři, ale zato jsou veskrze pozitivní. Všichni jsou milí, vše dopadne dobře, prostě oddechovka jak má být. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Opět jedna lehká vzdušná komedie Vladimíra Slavínského, ze které čiší bezproblémovost a bezstarostnost, ostrý to kontrast oproti tehdejší realitě. Ústřední dvojice Nový-Mandlová si "sedla" skvěle a táhne film od začátku do konce. Zdánlivě bezvýznamná sekvence ve slovácké kolibě je ústřední scénou filmu (nezapomenutelnou), mistrně natočenou a hlavně nenásilnou a vtipnou. Film samotný místy až příliš překypuje laskavostí, milostí a dobrotou, jakoby ani svět zlý nebyl, ale chápu to zejména vzhledem k roku vzniku. Film je pro pobavení a já se bavil dobře. 80% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch hodně dobrých komedií s Oldřichem Novým a Adinou Mandlovou. Tentokrát nikdo nikoho nesvádí, ale oba si padnou do oka a je jen otázkou času, kdy se dají dohromady. Hned v úvodu filmu je krásně vidět, jak nesmyslně může vzniknout pomluva. Určitě nadprůměrný filmeček se všemi klasickými atributy filmy této kategorie. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

I po těch letech stále vtipná komedie/veselohra. Děj a postavy sice působí dnes už hodně naivně, ale to je u tohoto žánru a doby vzniku pochopitelné. Ale i tak jsem se smál, protože vtipy pořád fungují a Adina Mandlová je jako milá a trochu koketní sekretářka dokonalá. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie o tom, že závistivá pomluva nemusí vždy někoho poškodit. Hlavní hrdince filmu, slečně Julince, vlastně (s trochou nadsázky) nepřímo dopomůže k sňatku se svým šéfem. Julinku si zahrála Adina Mandlová: "Paní Pokorná, vy nakonec začnete věřit vlastním klepům!" ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mně fascinovala ta v podstatě nijak nemaskovaná nemorálnost. Nový přeci musí předpokládat, že Adina se schází s ministrem zejména kvůli hmotným výhodám, ale přesto v jeho očích neutrpí, chová se k ní jak k nezkažené květince... A ještě se skrz ní snaží získat výhodu pro svojí firmu. Mimochodem, podle data narození bylo tatíkovi Paulovi pouhý jeden rok, když se mu narodil synáček Nový... A pak že dnes je mládež předčasně vyspělá, pche, kam se hrabe na počátek 20.století. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Osvedčená zohraná dvojica Nový a Mandlová nemôže urobiť chybu, keď sa stretne vo filme v klasickej starej komédii. Jedna cesta výťahom môže mať nedozierne následky, tentokrát výlučne pozitívne, čo je pri ohováraní celkom nezvyčajné. Omyly, fámy a náhody potom nemajú konca a veľmi príjemne sa na to pozerá, keď je hlavná hrdinka presným opakom smoliara, ktorého Nový často predvádza v iných filmoch. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, až primitivní, ale účinné. Mandlová s Novým jako pár zkrátka fungují a tvoří hnací motor této komedie, asi jedné z nejlepších, co Slavínský natočil. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

"Prodavac v klubu: Doporucuji Vam tady tu opicku.. Novy: Nene, dekuji, s tou ja dnes stejne pujdu domu. Adina: Tak dekuju za poklonu. Novy: No Julinko, tak jsem prece nemyslel..." a par dalsich paradnich forku v teto zname komedii s Adinou a Novym. :) 3+ ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Hezká, příjemná komedie, s inteligentním humorem, která diváka pobaví. Dojem trochu kazí, že je to taková kapitalistická agitka. Ministr obchodu menuje radu způsobem, za jaký by se nemuseli stydět ani socialističtí ministři. Ideální ministr, naprosto čestný, neovlivnitelný, prostě krásná pohádka. Jinak ale kvůli obsazení, hereckým výkonům a vtipu dávám 4*. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Není to sice to nejlepší z českých komedií pro pamětníky, ale na to, že jsem to nikdy předtím neviděl (odpadá faktor nostalgie), jsem se bavil dobře. Není to sice kdovíjaká řachanda, ale mezi Jendou a Julinkou to funguje fakt bezvadně. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvělá Adina Mandlová, podporována výborným Oldřichem Novým v celkem povedené romantické komedii, na které se bohužel trochu už podepsal válečný rok 1940, ale jinak fajn oddechovka...60% ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romantická komedie s krásně nesmělým Novým a spoustou nádherně zapadajících nedorozumnění, opravdu takhle se šíří drby jen v Česku. V hlavní roli exceluje Adina Mandlová, její Júlinka je naprosto okouzlující, roztomilá, typ do jakého by se každý muž zamiloval, já teda určitě. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mě bere za srdce už kvůli tomu, že v sestavě Setlerů zpíval náš rodinný přítel Oldřich Kovář, na něhož si jako malý kluk moc dobře pamatuji. Trošku zidealizovaná je postava pana ministra, tak takového jsme tu za skoro třicet let tohoto režimu neměli. Ale jinak je film zasazen jednou věčnou myšlenkou, že totiž vědomí, že je někdo známý (nebo doklonce milencem) někoho tam nahoře, může dotyčnému změnit život, ať v dobrém nebo zlém. Mně se Nový a Mandlová v této komedii jako dvojice zdála podařenější než v Kristiánovi, kde byla Mandlová místy příliš unylá. Dobře jsme si tu také mohli všimnout, že Adina byla o půl hlavy vyšší než Nový. A Oči tmavohnědé - tu písničku si rád broukám. Otec Paul byl mimochodem jen o rok starší než syn Nový... A ještě faktická poznámka k pojmu "přítelkyně". Když se tu v devadesátých letech tento nepěkný pojem zavedl namísto "milý, milenec, partner" apod., dost mě to dráždilo a i dnes mám pocit, že je to pojem vzniklý dost nepěkně z anglismu "girlfriend". A pak jsem si uvědomil, že ve vyšších vrstvách se tohoto výrazu používalo už za 1. republiky. Tedy ovšem jen pro hoch společnost. ()

Reklama

Reklama