Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická dívka Julinka Svobodová (A. Mandlová) pracuje jako řadová úřednice u importní firmy Hrubý a syn. Bydlí v podnájmu ve stejném domě jako ministr obchodu dr. Horák (J. Marvan). Ten ji jednou náhodou z vrozené galantnosti sveze výtahem. Aniž to oba tuší, v domě se hned rozkřikne, že pan ministr je do Julinky zamilovaný a že s ní má poměr. V té době se proti firmě Hrubý a syn objeví v novinách pomlouvačný článek. Pan Hrubý mladší (O. Nový) se rozhodne využít domnělé Julinčiny známosti. Jmenuje ji svou sekretářkou, zvýší jí plat a hlavně ji požádá, aby se u ministra přimluvila. Julinka se mu marně snaží vymluvit, že se s dr. Horákem zná jen od vidění, šéf ji ani nepustí ke slovu. Shodou okolností však ministr zasáhne ve prospěch firmy. A tak se Julinka proti své vůli stane „obětí“ zvláštní pomluvy, která tentokrát nemusí uškodit, ale naopak pomoct chudé dívce ke štěstí… (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o tom, jak chudá uřednice díky pomluvám k bohatému velkoobchodníkovi přišla. Film stojí především na povedených hereckých výkonech obou hlavních představitelů tedy Oldřicha Nového a Adiny Mandlové, ti svým pojetím vdechli svým postavám tu pravou uvěřitelnost. Rozhodně ve svém žánru se tato komedie řadí k těm nejpodařenějším. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak díky pomluvám jedna obyčejná dívka ke štěstí přišla. Scénář byl výborně zpracovaný a k první polovině nemám nejmenší námitku, avšak druhá půlka příběhu zcela zaostala za tou první i díky neustálému vyhrávání moravské kapely namísto plynutí děje (a to nemám vůbec nic proti takto odsýpavým peckám :-D), takže se z filmu stal spíše muzikál. Přesto solidní průměr, ale mohlo to být i za čtyři kousky nebýt příliš dlouhé hudební vložky. Zajímavostí je, že Olda Nový s Mandlovkou opravdu žil a dá se říci, že ji pomohl k úspěšné herecké kariéře, ona se mu však odměnila špatným způsobem, jako ostatně každému, kdo už se ji nehodil tzv. do krámu. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Tento film s Oldřichem Novým a Adinou Mandlovou má své kouzlo. Ale zapomeňte na Kristiána, tento film je úplně jiný. "Má čokoládové oči .... jéééééééé", ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Povedený film z dob válečných na špici nepatří, ale je dobře oddychový, milovník Nový a půvabná Mandlová potěší, i když ani jeden není vzorem krásy a spíše tu jde o takové jemné obrazy, který ocení nenáročný divák. Hodnocení: 65 % ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Naivní komedie, kdy náhoda a idealizovaná společnost vytváří základ filmové zápletky. Oldřich Nový hraje svůj obvyklý part, u Adiny Mandlové mi role roztomilé Julinky sedí už podstatně méně. ()

pold 

všechny recenze uživatele

Cynická kurtizána lepších vrstev se snaží hrát slušnou a hodnou, a do toho opět kvílí svým velevlezlým leptavým hlasem slizák Nový, který zde navíc chvílemi dokonce odkládá přetvářku a chová se přirozeně - jako dotěrný uslintaný loudil. Děj tak na 10 minut skutečného filmu nastaven na hodinu a půl, přičemž scénárista byl zjevně notně otupen opiem. Debilní mektavé dialogy pak doráží tentýž patla v roli režiséra, kde se vyžívá v nekonečném nastavování scén, a to za hranici snesitelnosti. Blueeeee... Celý film jen potvrzuje prostý nevyvratitelný fakt, že je sice možné, že se před rokem 1945 natočil film který stojí za shlédnutí, ale budou to výjimky které lze spočítat na prstech jedné ruky. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, co může způsobit jedna vyvolaná fáma. Vcelku milý příběh,který ale nepřináší nic neočekávaného a naopak - nabízí místy dost podbízivý a nucený humor. Přesto se nedá říct, že bych si představení Adiny Mandlové, Oldřicha Nového a dalších, neužil. 65%. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z radu príjemných predvojnových veselohier, tentokrát so silnou romantickou linkou a príbehom čo môže spôsobiť jedna klebeta resp. jedna jazda výťahom mladej slečny s ministrom. Produkcia je štandardne dobrá a herecké obsadenie tvoria samí ostrieľaní umelci. Oldrich Nový nezaváha ani na sekundu a Adine Mandlovej úloha Julinky padne ako uliata, nie je síce Marilyn Monroe ale našťastie neprehráva a neafektuje, teda okrem krátkej scény s plačom, ktorá vyzerá dosť detinsky. Príbeh však nemôže skončiť inak ako šťastne. 70% ()

AlexisGraham 

všechny recenze uživatele

Já jsem místo filmů plných krve, vražd a násilí vyrůstala na těchhle filmech, i když hlavně na Burianovi a je s podivem že se mi neznechutili, ale nestalo se a i teď se na ně moc ráda kouknu. A právě tenhle film je pro mě jedním z těch, které mám opravdu ráda a na který se prostě jednou za čas podívám znovu. Navíc mám ráda i Oldřicha Nového, který hraje milovníky opravdu bravurně. Prostě příjemná a vtipná komedie, které já osobně nemám co vytknout. ()

lbos 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších černobílých komedií,samozřejmě se skvělým hereckým obsazením. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Celovečerná reklama na Moravskú búdu s pomerne jednoduchou zápletkou. Zo začiatku bola zápletka rozvíjaná obstojne, ale potom sa to zvrhlo na silenú sériu trápnych scén, ktoré museli skončiť žiadosťou o ruku. Vrcholom úpadku boli prihlúple emočné výstreky Oldřicha Nového. ()

Shadow 

všechny recenze uživatele

Klasika českého zlatého fondu. Roztomilé, co všechno může způsobit jedna pomluva, pokud nesrazí, ale naopak člověku pomůže. Všichni herci se skvěle doplňují a vzniká tak příjemná komedie pro oddych od všedních starostí. ()

Reklama

Reklama