Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dramatická TV série z produkce BBC. Jako malé děvče prožila Molly Gibsonová, dcera váženého lékaře, zvláštní setkání se vznešenou paní Kirkpatrickovou. Když se její ovdovělý otec rozhodne znovu oženit a jeho vyvolenou je právě tato dáma, tuší Molly, že to nebude mít jednoduché. Nové události ale brzy zcela zaměstnají její mysl – na návštěvě u známých, kam ji otec poslal, aby ji uchránil od zájmu mladých mužů, je velmi přitahována jejich synem Osbornem… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, zda je příběhem lepší Cranford či Manželky a dcery, obojí z pera Elizabeth Gaskell. Možná se vůbec nedají srovnávat, protože Cranford je o starých dobrých mravech, které rozpráší stavba železnice, na druhé straně v Manželkách a dcerách zde máme klasickou dobrotivou čistou Molly a nástrahy světa. Velice mi svojí povahou připomněla Fanny Priceovou v Mansfield Park, možná za to může i fakt, že i tady hlavní mužský hrdina má celou dobu ženskou hrdinku za svoji sestru a téměř pět minut před dvanáctou pochopí, že ji miluje... Sice hodně předvídavé, ale herecké výkony, prostředí, zápletka, to vše člověka potěší. Dvě postavy stojící na ulici za naprosto úžasného lijáku, dokonalé. Elizabeth Gaskell si uměla vyhrát s postavami stejně dobře jako Jane Austen a tvůrci uměli tyto postavy dobře "obléct" těmi správnými herci. Poznámka na závěr- s Hyacintou Gibsonovou bych asi dlouho nevydržela a divím se, že ji neposlali zatlučenou v bedně někam hodně daleko. Zůstane to aspoň v mých představách :-). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tady není ani celkem co rozebírat, zkrátka, pokud jste si oblíbili jakékoliv dílo Jane Austenové, potažmo Elizabeth Gaskell, budete se u této čtyřdílné minisérie cítit jako ryba ve vodě. Kouzelné prostředí viktoriánské Anglie, roztomilá hlavní hrdinka a poklidná milostná zápletka, která vám samým vzrušením sice srdce nezastaví, nicméně nad ní strávíte více než příjemné chvíle. Prostě ta pravá pastva pro každou romantickou duši. ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Tahle adaptace románu Elizabeth Gaskell se mi líbila mnohem víc než všemi vychvalovaný Cranford od stejné autorky, už jenom proto, že v ní zemře podstatně méně lidí. Hlavní hrdinka Molly Gibsonová je ve své bezelstné upřímnosti a laskavosti natolik sympatická postava, že není možné si ji nezamilovat, a ačkoliv je příběh naprosto předvídatelný a navíc i trochu zkratkovitě vyprávěný, svým šťastným koncem určitě potěší nejedno srdce divákovo. P.S. Keeley Hawes je opravdu neuvěřitelně podobná Keiře Knightley, což mi přijde docela vtipné vzhledem k tomu, že jejím manželem je v civilu tento muž. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Oproti niektorým iným adaptáciam Elizabeth Gaskell mi v tejto niečo chýbalo. Charaktery postáv mi občas pripadali ploché a nevýrazné. (až na nevlastnú sestru, ktorá mi s jej výstrednosťou, povrchnosťou a milou tváričkou prišla najzaujímavejšia). Samotná Molly je však natoľko sympatická a krásne zahraná, že jej spolu so sestrou udeľujem samostatnú hviezdičku navyše. :) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kostýmní vztahovky jsou poměrně specifický žánr, jehož historie je poměrně dosti spjatá s Británií, a Viktoriánským obdobím. Základem tohoto žánru jsou dobře napsané postavy a dobové příběhy, převzaté zpravidla z nějakého literárního díla. Musím říct, že u Elizabetk Gaskell a adaptace její literatury mě více zaujal Cranfoord, který splňoval dříve napsané podmínky o kvalitním díle tohoto žánru. U Manželek a dcer mi příjde, že je všechno nastaveno podle plánu, krásné kostýmy, dobová atmosféra, kouzelné exteriéry...Ale prostě ten příběh a postavy se mi nedokázali dostat pod kůži, a to je pro mě u tohoto žánru zásadní problém. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama