Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doo Shik (Jeong-seok Jo) je nestydatý podvodník, který je díky dobrému chování propuštěn z vězení. Jeho mladší bratr Doo Young (Kyeong-soo Do) je talentovaný judista, který utrpí úraz během národní soutěže. Příběh sleduje jejich opětovné sblížení po několikaletém odloučení, vzájemné soužití a ukáže nám, že úsilí dokáže změnit mnohé. (Miike)

(více)

Recenze (11)

emma53 

všechny recenze uživatele

Začínám si pořizovat domů nudle, spoustu rýže a hlavně velkou bednu kapesníčků ke Korejským filmům. Já se těm slzám vážně bránila, ale ono mi to zkrátka nešlo. Oba kluci byli báječní a nakonec i ten šoumen tam sednul jako odlehčovací vsuvka. Kdo nemá rád srdceryvné filmy, ať jde od toho pryč. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Filmy, v ktorých je v popredí vzťah dvoch mužských postáv, nech už sa jedná o akýkoľvek zase tak moc nevyhľadávam, ale My annoying brother sa mi páčil. Zaujala ma už ich kombinácia, judista, ktorý pri zápase príde o zrak, čo ho samozrejme psychicky mimoriadne ovplyvní a jeho brat, podvodník, ktorý ho využíva len na to, aby mohol byť na slobode, k tomu obe sú našťastie dobre obsadené a zahrané, pričom aj chémia medzi nimi funguje, takže už od začiatku som vedel, že ma to bude baviť. Dejovo to moc nemá čím prekvapiť, väčšinu času je to očakávane predvídateľné, ale funguje to dobre, či už v tých komediálnejších, ale aj rodinnejších častiach, pričom je radosť pozerať, ako sa ich správanie a vzťah postupne mení. A neskôr už pribudne aj častý element juhokórejských filmov, obzvlášť zo začiatku tisícročia, aby film získal aj silnejší dramatický náboj, čo sa mu podľa mňa moc nepodarí, práve v tomto filme mi to prišlo už trochu zbytočné, ale zase mu to ani neuškodí a pozerá sa na to dobre až do konca. A môžu za to aj vydarené vedľajšie postavy, hlavne očarujúca trénerka Park Shin-Hye alebo zaujímavá komická fugúrka, ktorá sa postará o viaceré vtipné scény. A režijne je to očakávaný žánrový štandard. Takže celkovo som dostal aj viac, ako som očakával, príjemný film so sympatickými postavami a ideálnym rozložením jednotlivých žánrov. 73% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si dala předsevzetí, že zkusím odhodit svou předpojatost vůči korejským filmům a dám jim šanci. A hned u prvního filmu mě příjemně překvapilo herectví obou hlavních představitelů. Ani jeden nepřehrává, což mě u korejských filmů vadí nejvíc, a musím uznat, že hrají skvěle, jak mladý, tak i ten starší. U scénáře už to ale tak jednoznačné není. První polovina se mi líbila moc, co se týká vykreslení charakterů obou bratrů a citlivé interakce jejich opatrného zbližování. Bylo to takové střídmé a komorní, zkrátka vkusné. Jenže pak se to bohužel pokazilo. Problém je, že korejcům k vyvolání velkých emocí nestačí jedna tragédie, dokonce ani dvě. Oni zkrátka jedou až na doraz, a když už se zdá, že mají aktéři to nejhorší za sebou, tak bum, proč tam nevrznout ještě drtivý dopad. Samozřejmě, že tohle oni zvládají dokonale, takže nebudu lhát, že jsem párkrát neměla na krajíčku, ale toho patosu tam na konci na mě bylo prostě moc. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Super film, který se mi fakt líbil. Hlavní mužská dvojka byla skvělá, perfektně si sedli a snad poprvý nemám výhrady ke Kyung-soovi. V seriálech mě nijak zvlášť nezaujal a v Unforgettable mi přišel divnej, skoro až protivnej. Ale tady spolu s Jung-sukem se svými rozdílnými povahami pěkně doplňovali a roli slepého bratra zvládl na jedničku. Park Shin-hye měla pár dobrých hlášek, ale jinak mi přišla celkem nevýrazná, to už se mi víc líbil skoropastor, který se uměl objevit ve správnou chvíli a odlehčit vážnější atmosféru. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film o dvoch nevlastných bratoch jeden taký vychytralý gaunerko a jeden slepý džudista. Po rozpačitom úvode keď divák začne tušiť o čom to je, sa to napokon dramaticky typicky po kórejsky rozbehne. Tí Kórejčania rozplačú všetko hercov , divákov ... hrajú veľmi pateticky presvedčivo ale ked si zvyknete na ich herecký prejav dá sa na film pozrieť. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Nádherně pojaté, krásná změna povah, vztahů... film má co nabídnout, trošku jsem doufala i v nějakou romanci na závěr, na druhou stranu od toho tady jsou jiné korejské filmy. Samozřejmě jsem si krásně pobrečela... jinak to ani nešlo. A napadá mě jen tak na závěr, zda jsem jediná kdo při koukání na jejich seriály/filmy má chutě na to jejich jídlo... :) ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi že, Doo Young se za podpory ne příliš oblíbeného bratra Soo Shika nevzdal, ta chemie mezi nimi, to bylo úžasné, i když je to drama (které nesnáším) = 4**** ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Príjemná športovo-rodinná podívaná, kde ide bomby najmä skvelý Jo Jeong-seok s brutálne veľkým množstvom hlášok, ktoré začínajú alebo končia so Sshi-bal alebo Mi-chin nom :o). Do toho príjemná Park Shin-hye v roli sympatickej a starostlivej trénerky. Samotný príbeh o zblížení sa dvoch bratov je pomerne v pohode nastavený. V momente, kedy jeden z nich odhalí nemenovanú nepríjemnosť sa pridá silnejšia dramatická vložka, ktorá pod kórejským spracovaním nie je trápna ani prehnane silená. Mňa ale až tak nepresvedčila. Solídnych 70%, ale dávam len 3*. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch nevlastných bratov. Mladší judista prišiel o zrak, starší to využije ako zámienku pre prepustenie z väzenia.  Mladší nemá chuť do života, staršiemu na ňom nezáleží, postupne sa obidvaja menia. D.O. opäť dokazuje, že je nielen spevák, ale dobrý herec. ()

kubawong 

všechny recenze uživatele

Připravte si kapesníčky a můžete koukat. Výborný emocionální snímek, při kterém i mně ukápla slzička. Teď jsem to dokoukal a nemám slov... 9/10 ()

Reklama

Reklama