Reklama

Reklama

Nezdolná Kimmy Schmidt: Kimmy versus reverend

  • USA Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend (více)
Trailer

VOD (1)

Recenze (7)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zpoždění kvůli COVIDu se vyplatilo. Ještě lepší než Black Mirror: Bandersnatch. Tenhle speciál má všechno, co jsem si přál, aby Netflix zavedl - zejména je to však kvalitnější interface pro orientaci v rozhodnutích, variace mezi prvním a následným přehráním a případné pohodlné návraty/přeskakování. Na sitcomový díl zde byla i příjemně velká dávka rozhodnutí s následky a slepých konců, vždy s příjemným rozbořením (a s minimálně jedním opravením) čtvrté stěny. Dějově je speciál vynikající, o třídu lepší než to, co jsem viděl ze seriálu. Natolik, že jsem dříve UKS dokoukal pouze zhruba 1. sérii, ale po speciálu jsem se k UKS vrátil a během tří týdnů ji celou konečně dokoukal. - což si myslím vypovídá i o kvalitě speciálu pro lidi, kteří s UKS nemají žádnou nebo mají minimální zkušenost. Zkrátka Konec dobrý, všechno dobré - ale to věděl už William Shakespeare. Specifický typ humoru tohoto speciálu já můžu, stačí se podívat, na čem všem se podílela režisérka Claire Scanlon - Brooklyn 99, The Good Place, GLOW, The Office. Je tam znát i taktovka absurdního a šíleného humoru Tiny Fey z mnou tolik oblíbeného 30 Rocku. Spousta známých tváří a bohatá výprava jsou pak milý bonus. Interaktivní filmy znám zejména co se týče dramatu a UKS:KvtR mi ukázalo potenciál interaktivních filmů v komediální sféře - konkrétně možnost přizpůsobit si styl humoru tomu vlastnímu (co dovolí předtočené scény), což mi v menší míře předvedl i interaktivní speciál seriálu Buddy Thunderstruck. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Bandersnatch obracal "Choose your adventure" štýl naruby, Kimmy Schmidt ho poňala viac tradičnejšie. Máme tu príbeh, ktorý sa dá reálne vyhrať a minimálne ja som mal chuť docieliť dokonalý záver. Celý scenár som si kvôli tomu prešiel tri krát a nevadilo mi to. Práve naopak - vďaka tomu som objavil nové vtipy, alebo skryté scény. Humor je ďalšia vec k dobru. Keďže nejde o nič vážne, človek robí schválne zlé rozhodnutia, aby videl aká vtipná situácia z toho vznikne. Celkovo teda tento štýl využila Kimmy dobre, miestami výborne. Príbeh nie je výnimočný, pôsobí ako tradičná, o trochu dlhšia epizóda seriálu. Ale ten pocit malej epickosti a celkového zakončenia tam predsa len je. U mňa spokojnosť a dúfam, že sa tento štýl využije aj pri ďalších trhlejších projektoch. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

interaktivita v tomhle případě funguje sice lépe než u Bandersnatch a snaha se rozhodně cení,ale bohužel už to nedokáže vyvážit fakt,že nejzábavnější jsou tu "slepé" konce (jako např.trojité zabití reverenda) a za seriálem - který mě osobně bavil hodně - tenhle napůl film docela kulhá po všech stránkách.Jako jednorázové setkání se známými figurami je to fajn,ale kdyby to nevzniklo,taky by se zas tolik nestalo...60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší. Je to takové fajn uzavření všeho, i když seriál byl zakočený opravdu skvěle. Chápu, že z toho chtěl Netflix vyždímat ještě něco, ta natočil film a alespoň vidíme, že se Kimmy dobře vdá. Některé momenty byly vtipné a líbilo se mi, že to Netflix udělal hravou formou aneb ty rozhoduješ, co se stane dál. ()

4daPeace odpad!

všechny recenze uživatele

Verdikt: Mám rád Kancl, Brooklyn 99, ale tady jsem vydržel jen 10 minut. Víc času svého života tomu nemá cenu obětovat. Přehrávání, trapné konverzace, nulový humor. Interaktivita to opravdu nezachrání. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle posloužilo jako záplata na srdíčko po tom, co Kimmy Schmidt jako seriál skončila, ale pořád mi to nevynahradí další sérii. Humor už lehounce poklesl, protože ve filmové stopáži s celistvým příběhem nemá moc šanci už takový scénář uspět. Každopádně, bylo to příjemné setkání a zábavný zážitek zahrát si se starými dobrými postavami. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Určitě si nepouštět, pokud jste neviděli seriál. Je to hodně založené na humoru pro něj tolik specifickém, postavy vás nebudou zajímat, pokud je neznáte, narážky nepochopíte a film pak ztratí většinu svého kouzla. Skvěle vtipné jsou 4th wall vsuvky, kdykoli někoho "zabijete" nebo kdykoli předčasně dokončíte příběh. Je to očividně založené spíš na vtipných momentech, než na příběhu, ale naštěstí je jich tam fakt plno. Jon Hamm, mistr karate, je ve své roli dokonalý. Nejvtipnější moment bylo za mě překvapení skryté v intru a pak když si vyberete čekat 4000 minut na Uber. :D Postava Dana Radcliffa tomu scénáři též prospěla, ideální protějšek ke Kimmy. :D ()

Reklama

Reklama