Reklama

Reklama

Kovbojové

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Síce problémový, ale vo vnútri dobrosrdečný Troy (Steve Zahn) nedávno odišiel od svojej manželky a vydáva sa spoločne so svojím transsexuálnym synom do divočiny v Montane po tom, čo jeho exmanželka odmietala prijať ich syna takého, akým chce byť. (ShortyIC)

Recenze (11)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Tento film byl prostě jasný. Lahůdka. Jednoduchá a další americká nezávislá věc, která jasně vytyčila hranice, kde se bude pohybovat a ono to fungovalo. Je smutné, že jen kvůli tomu podle mě, že film má trans tématiku, tak nemá moc dobré hodnocení, a přitom tam není skoro vůbec ani pushovaná nebo vnucována. Je tak tak, jak to je. Uznávám, že je to trochu klišé, že v nějakých charakterových částech jsme mohli dostat víc a taky finále mohlo být víc vyhrocenější. Každopádně to byl dost jasný film, který nenabízel žádné Šalamounovo hovno a měl jasný směr. Zahn se konečně objevuje i ve vážných projektech a nečekaně mu to sedí i sluší i s jeho humornou personou. Za mě super. Oddych na plné čáře. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americká indie kinematografie přináší celou řadu vynikajících filmů a tohle je jeden z těch hodně povedených - snímek jakoby mimoděk vykreslující nespravedlivý trend, jak je systém péče o děti nastavený apriori ve prospěch matek a ignoruje práva otců, i když je třeba otec výrazně lepší a empatičtější rodič, jako právě hrdina tohoto filmu, nemá v podstatě šanci - platí hypotéku, přesto je to on, kdo je po rozluce vykázán z jejich domu, své dítě miluje a bere ho takového, jaké je, narozdíl od matky, která není schopna opustit svůj rodičovský sen a mateřský stereotyp o roztomilé blonďaté holčičce s dlouhými vlásky a v růžových šatečkách, přesto je to muž, kterému jsou odepřena veškerá rodičovská práva - silné je, když ve filmu z úst dítěte zazní, že má radši otce a chce s ním bydlet, bohužel se ho na jeho názor a volbu nikdo nezeptal...kdyby totiž ano, veškeré následující tragédii mohlo být zabráněno... Jistě tu bude i skupina diváků, kteří film budou adorovat či odmítat kvůli tématice LGBT, pro mne coby diváka je to ale jen podružný rozměr, tenhle snímek je především rodičovský a lidský...tak nějak univerzálně... Jinak oceňuji typickou indie poetiku, typické žánrové rozložení mezi rozhraní dramatu a komedie i práci s herci, samozřejmě i velmi příjemnou hudbu... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Cowboys je nezna pohadka o otcovi se synem. Laskyplna a radostna. V kulturni valce zmitajicich se USA je nyni tema "transdeti" a jejich prav na vrcholu zajmu politicke diskuse. Ale autorka scenare a reziserka Anna Kerrigan z toho neudelala senzacechtivy film, ale zabira sirsi uhel pohledu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príbeh plný klišé o jednej nefunkčnej rodinke, v ktorej je tým najmúdrejším a najzodpovednejším členom ich syn. A ten parchant ma celkom iritoval, lebo znel jak chodiaca wikipédia. Ono to síce dáva zmysel, že v nefunkčnej rodinke dieťa rýchlo dospeje, ale takýto mudrlanti dvakrát sympatický nie sú. Dej príbehu sa odohráva v dvoch časových rovinách. Súčasnosť, v ktorej sledujeme ako psychicky labilný otec unesie syna do lesa, sa strieda so spomienkami, v ktorých spoznáva problémy rodinky, vrátane dnes populárnej trans problematiky. Všetky tie línie som už videl x-krát a lepšie spracované. Film trochu zaujme len menej zvyčajnou vecou, že oporou synovi je otec a matka ho nevie prijať akým je. Ale aj to som už vo filme videl, takže celkovo to bola pre mňa nuda, lebo tie rodinné vzťahy na mňa príliš nefungovali. 4/10. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

A Cowboy's Work is Never Done "Cowboys explores emotionally charged themes with a steady hand, highlighting the humanity of its characters in a story of fraught family dynamics and gender identity." ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a uvěřitelný film, zaslouží si mnohem lepší hodnocení. Herecky není co vytknout, výborné výkony všech. Délka akorát k ději, výrazně nadprůměrný počin, velmi doporučuji. K popisu děje je zatím nutné se podívat jinam, ale trailer také dost prozradí. ()

Xarxees 

všechny recenze uživatele

Super film. Bavilo mě to, žádná přepálená stopáž, odpovídající hudba a hodně uvěřitelné charaktery. Sice bylo asi jasný jak to skončí, ale chápavej taťka nedovolil se u filmu nudit. Sem tam malá akcička a hezká příroda okolo. Kvituju to, že herci vypadají vizáží amatérsky a nejsou jak Ken a Barbie - o to je to uvěřitelnější - prostě jak příběh "od vedle". Rozhodně doporučuju. 4*. ()

Reklama

Reklama