Reklama

Reklama

Honeydew

Trailer 1

Obsahy(1)

Podivné chutě a halucinace postihují mladý pár poté, co hledají úkryt v domě stárnoucího farmáře a jeho podivného syna. (JasonCZ)

Recenze (38)

tron 

všechny recenze uživatele

Nie, filmu Honeydew v žiadnom prípade nemôžem dať menej, ako 4*. Od začiatku je atmosféra úplne šialená. Tušíte, viete, že je tu niečo strašne, ukrutne, príšerne zle. Ale neviete to detailne identifikovať. Len je vám jasné, že (vcelku sympatická, jedným z nich je syn Stevena Spielberga Sawyer) ústredná dvojica naivne mieri do epicentra totálneho zla, čo samozrejme nemôže dopadnúť dobre. Nie, ani omylom to tak nemôže dopadnúť. Toto je presne ten typ hororu, ktorý mi vyhovuje. Napínavé až do neznesiteľnosti a to napriek tomu, že sa teoreticky nič vyložene zlé nedeje. Ale je vám jasné, že je len otázkou času, kedy temnota naplno prekukne. A potom to bude fakt fest hnusné. Pomáha tomu aj úžasná hixploitation výprava, kde ak má niekto s prepáčením IQ húpacieho koníka, dá sa o ňom hovoriť ešte ako o značne inteligentnom občanovi. Je pravdou, že je to predsa len o nejakých 15 – 20 minút dlhšie, než bolo nutné, čo trochu ukrajuje z výsledného pozitívneho pocitu, ale napriek tomu som si túto drsnú a úchylnú jazdu slušne užil. A trocha ku koncu hapruje logika, keď sa postavy začnú správať trochu, nuž, blbo (prečo spútané obete vo finále nekričali, keď sa dvojica väzniteľov nachádzala niekoľko desiatok metrov ďalej?). Oceňujem celkovú obrovskú psychedelickosť projektu, ktorá je vo filme prítomná jednak vďaka častokrát šialenej hudbe či skôr „zvukom“?) a jednak kvôli postavám, ktoré sa správajú veľmi divne kvôli istej forme otravy, o ktorej nechcem spoilerovať, ale ktorá je značným spôsobom zaujímavá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Doslova chuťovka. Tenhle rurální horor bude mít, hádám, docela silnej rozptyl v hodnocení, a já teda budu v té výrazně spokojené části publika. Honeydew sleduje pár mladých lidí, který projíždí americkým venkovem a dostane se někam, kam se dostat neměl. Začíná to stanováním na poli a návštěvou u podivné staré dámy a končí to o dost vyhroceněji. Děj ale zas tak důležitý není, ostatně ono se tam toho stane relativně málo a celé je to protkané iracionalitou, kdy ne všechno musí nutně dávat smysl. Důležitější je vzbuzenej pocit a filmařskej styl, a ten má Honeydew dost unikátní. Určitě ne každýmu sedne, ale mne tahle lepkavá, upocená, bizarní noční můra se stopami černé komiky vtáhla a nepustila. Výtku bych mohl mít k několika momentům, v nichž je ta bizarnost tlačena možná až příliš prvoplánově, ale jsem za každej takovejhle hororovej pokus rád. Někde v zahraničních ohlasech jsem četl, že je to jako starej Hooperův Texas Chainsaw Massacre, kdyby si ho vzalo do parády studio A24. Což imho rámcově sedí. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Co to jako kurva bylo? Amatérská sračka největšího kalibru. Odporná hudba, odporní herci, odporný příběh...a ke všemu skoro 2 hodiny totální nudy. Vždyť se tam nic nedělo. Chlápek s ženskou narazí v lese na domek, kde žije stařena...a tím příběh končí. Bože, taková ztráta času.😡😡😡😡😡 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film popsat pár slovy, tak Hereditary>Witch> Honeydew. Společné mají především to, že všechny 3 jsou kontrovérzní, budou rozdělovat na 2 tábory a běžné fanoušky hororů Honeydew asi moc nepotěší ( Gore, lekačky i strašení zde chybí), ale já si to překvapivě užil a našel jsem si tam slušná pozitiva. Příběh je tak trochu klasická hororová šablona. Zamilovaný pár jde kempovat, jsou vyhnáni s cizího pozemku a dostanou se k jedinému baráku široko daleko, kde bydlí jedna creepy babička a bizár může začít. On ten film sice plyne pomalejším tempem, ale "wtf" atmosféra visí ve vzduchu pořád, jsou zde zajímavé detaily, na které se divák může zaměřit ( lebka vyřezaná v radiátoru apod.) V druhé půlce se film dokonce přehoupne do exploatačních vod, kde je sice kladen důraz na psychické násilí než to fyzické, ale funguje to bezvadně. Má to atmosféru i nádech Texaského Masakru, dojde na pár zajímavých dějových zvratů ( jeden se mi líbil velmi) a velkým plusem je hudba, ta je bez debat za plný počet, zvukař do toho filmu vložil duši a tak creepy hudební podkres jsem už dlouho neslyšel ( broušení kosy v pozadí je fakt nepříjemné). Je to creepy, atmosférické, depresivní, bezvýchodní, bezútěšné s artovým nádechem s plno zajímavými nápady i prvky ( přepůlený obraz) a celkově z toho vzniká jedinečný hororový zážitek, který mě vtáhnul a rozhodně zaujal a to říká člověk, který pomalými filmy pohrdá. 7.5/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Solidní úvod filmu, během kterého se mladý pár dostane kdesi ve vidlákově do velice znepokojivé domácnosti. Zde žije pouze podivná žena s ještě zvláštnějším synem. Perfektně budovaný začátek však poměrně rychle zastíní halucinační část zhruba uprostřed filmu. Tuto část jsem vážně nepobral a bylo nanejvýš obtížné se po této otravě dostat zpět do děje, který už mne však v tuto chvíli nebavil. Naštěstí mělo finále opět co nabídnout a projevilo se jako nanejvýš ďábelské a znepokojivé. Čert vem, že tu nejsou žádné lekačky a vlastně ani násilí. Temné poselství tohoto filmu je velice silné a spočívá především v dokonalém filmařském stylu, nervy drásající hudbě a hrůzostrašnosti možných představitelných lidských skutků. 69% PS: Kdyby zde nebyla (a nebo byla pojatá odlišným způsobem) snová část uprostřed, pravděpodobně bych udělil 4* ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Len zriedka ktorá “podivnosť” dokáže ohúriť širšie publikum. “Honeydew” je počinom “na nijakej ceste”, ktorý úspešne trápi diváka zbytočne premrštenou stopážou, a tak prvky, ktoré vytiahne z rukáva, doslova a do písmena vyšumejú do stratena, pričom k tým, na ktoré divák narazí, môžem akurát dodať, že sú extrémne minimalistické. Ja osobne nie tak celkom chápem tie “orgazmy” skúsenejších, múdrejších či všímavejších užívateľov - znalcov a odborníkov v jednej osobe, ktorí dokážu doceniť aj to málo “na tanieri”, ktoré im bolo ponúknuté, keďže v tomto prípade skutočne nemá čo ohúriť natoľko, aby si samotný snímok divák pamätal čo i len o jeden deň dlhšie, ako deň nasledujúci. Mohol by som sa rozpísať o všetkých možných negatívach na ktoré človek narazí, nuž ale prečo to mám byť zas Ja, čo bude oči otvárať? V skratke dvoma slovami vystihnem celkovú podstatu, toto je nič viac - nič menej, iba - “AMATÉRSKA KOKOTINA”, ktorá je považovaná za podivnosť len preto, lebo má podivný hudobný doprovod, či určité záblesky v podobe prestrihových záberov, ktorých úlohou nebolo nič iné, než NEdávať zmysel. Žiadne extra ilúzie, žiadne extra predstavy, žiadny extra bizár, žiadne gore, iba čistá, 100 minútová, Bohapustá skurvená nuda, ktorá docieli jedinú vec - zavraždí Váš drahocenný, voľný čas. P.S.: Navzdory všetkému, “Honeydew” si budem pamätať do smrti, lebo sa všetci stávame svedkami historického okamihu!! Dňa 11.4.2021 som sa zhodol v názore s užívateľom "Livingdead" - to je kurva neuveriteľné!! Ten svet je fakt malý. No a šup sem s tým absolútne objektívnym, zaslúženým “odpadom”, nech máte o čom diskutovať, lebo toto je fakt márnosť nad márnosť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lehce artová variace na pohádku O perníkové chaloupce je určena především pro okrajové publikum. Sam a Rylie jsou vyhnáni majitelem louky, kde si postavili stan. Ten samozřejmě čekal na tmu, a pak jim přijel dát ultimátum. No a co čert nechtěl, jak už to bývá, auto nenaskočilo, tudíž se dvojice vydá hledat pomoc. Náhle se mezi stromy objeví světýlko. Dojdou k domu, kde tuší pomoc. Jenže...jenže nic není zadarmo. Rozkošně bláznivá stařena je hostí, protože jsou hubení (ve skutečnosti se je chystá vykrmit). Zda příběh Sama a Rylie dopadne jako v pohádce, musí divák zjistit sám. Pro každého ale, jak už jsem zmínil, tenhle film se zajímavým vizuálem, neobvyklou hudbou a obrazy, které jen zdánlivě občas nedávají smysl, není. Já byl nakonec spokojen, i když jsem to viděl delší dobu jen na 3*. Samotný závěr však potěšil. p.s. zdejší obsah, přeložený z IMDb, patří k jinému filmu... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vyloženě film pro okrajový publikum. Tohle buď sedne a nebo ne. Já naštěstí patřím k těm kterým to sedlo. Honeydew je film s polo artovým nádechem, s geniální hudbou/zvukem a neskutečně hutnou atmosférou. Stejně tak ale nabídne vizuál, kterej nesedne každýmu a stejně tak je to i s hercema. Ti však podle mě takhle byli zvoleni záměrně. A ta bábrle byla dokonalá. Mně osobně tenhle kousek většinu stopáže udržoval i v solidním napětí takže za mě spokojenost a zasloužený 4hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dosť mi to pripomínalo francúzske horory (circa 2010), ktoré som mimochodom vždy neznášal. Taká tá snaha byť za každú cenu čo najodpudivejší, s čo najnesympatickejšími postavami. Alebo prečo nezahodiť svoje schopnosti (ktoré tam evidentne sú), aby sme sa mohli na konci cítiť divne a úchylne. Už dekádu späť po tom neštekol pes. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Velmi mě rušila artová stylizace. Vůbec se mi to sem nehodilo. Taktéž mě obtěžoval příliš dlouhý úvod, kde se prakticky nic neděje. Velmi slušnou atmosféru snímek nabere v momentě, kdy ústřední dvojice zavítá do chaloupky k pohostinné stařence. Zde na vás totiž dýchne hodně zvláštní a stísněná atmosféra, která dokonale funguje a vy čekáte, co se sakra bude dít. Atmosféra bohužel funguje jen několik desítek minut, než se motivace věznitelů odhalí a trošku to znovu sklouzne k pocitu jakési lacinosti. Poté už si maximálně povzdechnete nad životním osudem hlavních hrdinů, když se pokusíte vžít se do jejich nezáviděníhodné role. [50 %] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Honeydew" je celkom slušným filmovým bizárom, ktorý bude bez debaty vysoko polarizujúci film. A už teraz je to tu celkom vidno. Za seba môžem povedať, že film podľa mňa má atmosféru, má niekoľko zaujímavých momentiek a hoci sa niektorí ľudia sťažovali na herecké výkony, ja som nemal pocit, že by boli nejako mimo. Barbara Kingsley je podľa mňa veľmi správne creepy a už len keď sa usmieva tak pôsobí nepríjemne a nebezpečne. Takže som problém nemal. Naši dvaja hlavní hrdinovia sú na tom možno trošku horšie, no bolo to v rámci možností stráviteľné. Film pôsobí špinavo, nepríjemne a už len to osvetlenie samo o sebe robí celkom dobrú atmosféru. No sú tu určité veci, kde som mal pocit, že ani toto všetko to nedokázalo zachrániť. V prvom rade tie neskutočne otravné zvukové efekty, ktoré nesklapli pomaly skoro za celý film. Nemám rád keď sú filmy alergické na ticho, lebo niekedy to vie vybudovať silnejšiu atmosféru, než keď donekonečna počúvame nejaké zvukové efekty v pozadí. Takže to ma moc nepotešilo. Okrem toho v strede je to celkom natiahnuté a pôsobí to skoro nekonečne. A najmä to nie sú scénky, ktoré by mi ani niečo extra dávali. A potom len zrazu bum a sme na konci a začína sa boj o život. Mám tak trošku pocit, že niečo muselo byť v tom chlebe, ktorí dostali k jedlu. A tí čo to videli musia pochopiť z čoho tento pocit plynie. Výsledne je to celkom solídny film, no dalo sa na tom zapracovať predsa len o niečo viac. Neviem ale či dávať odporúčanie, lebo už teraz je jasné, že film bude silne polarizujúci. Hodnotenie: C+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak minule som videl rumunský dokument, v ktorom stará žena podrezala kozu a to sa mi zdalo sakra desivejšie. Pretože horor, v ktorom ma najviac vystraší zvuk mikrovlnky alebo onanujúci muž sa mi nezdá až tak hororom. Desivejšie sú naozaj skôr komentáre samozvaných znalcov, ktorý aj z hovna urobia ódu na kinematografický zákusok. Mne však plesnivé zákusky nechutia. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fuu. Tak tohle byla teda béčková atmosferická záležitost pro fajnšmekry, ale ačkoliv jsem silně doufal, že se budu řadit mezi "čtyřkaře", nakonec je to bohužel slabá jednička. Honeydew je prostě béčko s neznámými tvůrci i herci, zato s jednou pěkně creepy ošklivou babkou. Po zajímavém úvodu film ale ztrácí dech a divák ztrácí zájem, protože se zde za 100 minut nestane nic a dějový posun filmu je nulový. Ano je zde hutná atmosféra, ano je zde sakra bizarní hudba (možná nejvíc wtf za hodně dlouhou dobu, a tím pádem hodně zajímavá), ale příběh či cokoliv jiného co by dělalo film filmem zde úplně chybí. To, že je film atmosferický bizár na druhou z něj automaticky ale nedělá úspěch a podobných počinů o potrhlých vidláckých psychopatech je spousta, a tak nezbývá než nad Honeydew mávnout rukou a jít dál, protože tohle byl za mě přešlap vedle bez jakéhokoliv smyslu či pointy. Kdybych měl říct, co by tak mohlo být hlavním záměrem tvůrců v tomhle filmu, tak bych beze srandy řekl, že fakt nevím, protože nejspíše neví ani oni sami... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Americká verze pohádky o Jeníčkovi a Mařence, kteří vyrazili na americký venkov, aby spatřili a zažili i to, co by nechtěli, mě věru nebavila. Příběh se vlekl jako slimák obalený v medu, kterého ještě trochu namrazíte, aby nebyl tak zběsile rychlý, o hororovou atmosféru se tu snažil jen zvukař, za nímž jde ta jediná hvězdička, napětí mě jaksi míjelo, zato jsem se několikrát zasmál, a k tomu by u hororu docházet nemělo. Za mě ztráta času, navíc jsem z toho všeho ještě dostal hlad. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že někdo se zjevným tvůrčím potenciálem, jako třeba rejža a scénárista tohohle filmu (nápaditá zvuková složka i kamera), plýtvá svým talentem na výrobu tak slabomyslných ptákovin. A přitom první polovina byla ještě vcelku dobrá, i když zdlouhavá. Ale druhý poločas byl nejen otravně zdlouhavý, ale i nadprůměrně pitomý, s pitomým (a očekávaným) rozuzlením, které bylo navíc strašlivě pitomě zahráno i natočeno. A ze zajímavě se tvářícího a zvědavost vzbuzujícího filmu se rázem stala poloamatérská neumětelská pitomost. Slabou druhou hvězdou ale oceňuju nadprůměrnou porci bizáru (Gunni). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vidláci žerou vadnou stravu a je to znát na duši i na těle. Náhodní kolemjdoucí to tak s nimi nebudou mít lehké, i když to zpočátku tak nevypadá. Úplně jednoduchá i pitomá zápletka natažená do téměř dvouhodinové rádoby fantasmagorie. Kdyby z toho Milburn udělal obyčejné hixplo, mohlo být lépe. Takhle to vypadá, že konzumoval to samé přiotrávené jídlo jako jeho hrdinové a podle toho to dopadlo. Atmosféra je dobrá, to zase jo a několik málo momentů tu stojí za povšimnutí, stejně jako celkem slušně děsivá babka. Ale to je prostě strašně málo. Nicméně věřím, že si film své fanoušky najde, ačkoliv já k nim patřit určitě nebudu. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som išiel do tohto filmu s obavami a aj patričným rešpektom, nielen kvôli tomu, že film má veľmi odlišne hodnotenia divákov. Jedni ho milujú, iní zatracujú, ale i preto, že EvilPhoEnIX to tak slušne a odhodlane popísal, že presne som vedel, že to pre mna nebude. A veru nebolo a ja tĺk som do toho aj tak išiel. Ja nemam problém s pomalšími filmami. V tom by som určite chybu nevidel a nevidím ju ani v tom, že film sa hlavne sústreďuje na psychické násilie, ako to fyzické. Len problém vidím v tom, že som si nesadol s postavami a ani dejom. Postavy ma iritovali od začiatku, tie ich chovania a celkový ich prejav mi tvorilo žlčové kamene a tak som si nemohol užiť a ani všimnúť všetko okolo nich ( hudbu, zvuky atď..). Po obsahovej stránke tiež žiadna sláva a remeselná stránka filmu ma vobec neoslovila, tie prepolene obrazy vo filmoch mi skoro vždy vadia a tak to bolo i tu. Keď náhodou má film nejaký potenciál, ja som ho nenašiel. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocny brutal. Reziser Devereux Milburn bude dufam novy rezisersky talent -taxi myslim. Uz film Shyamalana Signs 2002 bol presne ten f typ filmu, ktory milujem : drsny, temny,  brutalny, nieco sa niekde skryva a su to zle sily, teda ze nieco je tu ukrutne zle. Dlho som nevidel taky film a myslel som si, je tomu amen tomuto typu filmov. U Signs som sa bal, a konecne veruze aj tu. Potom ku koncu je par scen takych .. nedokoncenych, nedomyslenych ... to je ale vec tolerancie, kazdopadne dalsi - dufam - nadejny hororvy reziser  sa objavi. Axte funda kvalitmneho hororu, toto je povinna jazda  : 74 % ()

Reklama

Reklama