Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maddalena Labardi (Phyllis Calvert) je vážená žena, která získala vzdělání v klášteře, ale má v minulosti jedno temné tajemství. Jako dívka byla na počátku 20. století v lese přepadena a (asi) znásilněna, a přestože se později bohatě provdala, tato vzpomínka jí stále působí psychické trauma a rozdvojení osobnosti. Čas od času prchá do chudé dělnické čtvrti Florencie, do domu U sedmi měsíců, kde žije jako cikánka Rosanna, družka profesionálního zloděje klenotů Nina Barucciho (Stewart Granger). Ve svých jednotlivých identitách přitom nemá žádné vzpomínky na svůj druhý život. Její dcera Angela (Patricia Roc) se snaží odhalit tajemství opakovaného mizení své matky, stejně jako Nino hledá svoji milenku.

Britský psychologický film režiséra Arthura Crabtree se odehrává ve 40. letech v Itálii. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

raroh 

všechny recenze uživatele

Příliš anglicky seriozní, hra na italské Cikány je však docela oku lahodící (tyto části mě nejvíc bavily), nicméně partie v úvodu filmu zavánějí příliš salonním melodramatem pro romantické ženy v mezích norem. Chtělo by to vyhrotit, dobově zařadit do dob secese (minimálně) a víc zitalštit. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Hodně vykonstruované, i když obě ty holky jsou pěkný. Zajímavé mi přišlo, že ačkoli se to odehrává jako v Itálii na konci třicátých let, není zde ani náznak fašismu, žádný Duce, ani ťuk. Možná proto, že film se točil na konci války, v době. kdy Italové předvedli své oblíbené salto a na poslední chvíli přeskočili od prohrávající na vítěznou stranu a Britové jim nechtěli připomínat určitou minulost. ()

Reklama

Galerie (32)

Reklama

Reklama