Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Recenze (131)

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ať už je Kolečko jakkoliv obří pražská píča, dobrá většinou akorát tak pro bulvární ukájení lahváčových mas, Skórka jeho anální paraziteček a Šimiček má obvykle sysel pro tumor mentálně postiženého pohřebního řečníka, druhá vlna je zjevně připravila o chuť (na vymýšlení trapných ubohostí za každou cenu), poslední dva díly jsou téměř dokonalé, přičemž scéna v landecké šoli je snad to nejlepší, co jsem kdy v evropských shitcomech viděl, a chrchlal jsem u ní brikety. Mrázik s Miklušem málem přefárali i Kozuba a nejzkušenější český neherec, Romča Pospíchal, si bezesporu střihnul životní roli z celé své toporně přehrávané kariéry štěků a zduřelých prostat. Tedy do chvíle, než začal hrát Vašuta, to byl hned zpátky v poloze „nějakseporánunemůžuvychcat“, interpretované s obvyklou grácií ochrnutého Hamleta. Předtím ale naprosto fantastický part, zastínění sebe samého a doživotní čestné místo v análech! Libovolně vybraných. Čili, pokud to hodláte takto patlat i nadále, jsem ochoten povracet prázdné flašky a vydržovat si Vás všechny až do roku 2030, kdy už snad bude naočkovaný nebo mrtvý i ten poslední zdivočelý epidemiofob a Vy budete konečně moci vylézt z maringotek. Ještě jsem chtěl něco dodat, ale teď si nemůžu vzp… Aha, už vím: „Jebat Langmajera!!!“ P.S. Vzkazík pro ty tytrubkovské mrdky: Řečeno požárně matematickou terminologií, strýmy začínají být dost vyhořelé, pomalu limitně konvergují k prdeli a poslení videjko z fitka (Domidudy), to už zdaleka nebyly ty roztomilé a svérázné trapkohumory, nýbrž ubohá debilita, při které jsem se až styděl! Tak rychle ven z kruhu, než si poserete vše, co jste zatím tak kreativně narubali, a stane se z Vás jen další trapná Partička. Scénář je cesta a třeba tadyhle Kolečko se Šimíčkem začínají být přeqapivě docela ve formě! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejdřív přišel Pečený sněhulák, pak jsem zaregistroval šílené Tři tygry a na prahu druhé vlny si pustil tenhle seriál, o kterém jsem nevěděl nic. Vtipné je to extrémně, Štěpán Kozub to táhne a ostatní mu zdařile nahrávají. Třetí díl, kdy přišel Petr Kolečko, je paradoxně nejslabší, ale celkově jsem se bavil výborně. Co taky tady jiného, v době tak smutné. 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kolečko je možná obrpíča, ale bez skoro na mizině bych prosmál o několik hodně minut svýho života míň a to by mě kurva mrzelo. Langoš absolutní TOP. Vašek Neužil versus Štěpán Kozub, naprosto vynikající. Druhá série ještě přebijí tu první v humoru. "Já když nevím co mám udělat, tak stáhnu kalhoty a jdu prcat ."  Díl Zával mě rovněž odrovnal. Nikdy bych neřekl, že Lanošovi nedělá problém veřejně si ze sebe dělat prdel, ale zvládá to i s Adélkou, která je btw. těžce sexy mimořádně kvalitně. Opravdu spojení Ostrava - Praha vymyrdlo nejlepší humor za posledních x let. Já snad pojedu za Langošem do Pyšel a pak rovnou za Vavou a ve finále se nechám dorazit od Štěpána Kozuba a celé té "mírovské" party. Tohle je nejnakažlivající mutace humoru od dob Menšika, i covid a jeho slavná delta můžou jen tiše závidět. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že mi to docela trvalo, než jsem se k tomuto projektu dostal. Výsledek je ale totální pecka. Herci si tu utahují ze sebe, z herectví, má to sérii nekonečně brutálních hlášek, kde i Ivan Langmajer dostane solidní nálož (byť to klukům taky nedá zadarmo). Dlouho mě nic nerozesmálo tolik, jako sKORO NA mizině. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tři Tygři s Langmajerem je působivý herecký koncert vzniklý během Coronavirové krize. Veškerou pozornost a všechny scény si pro sebe krade opět Štěpán Kozub a ten hraje ďábelsky! Snaží se to i o zajímavou dějovou kostru, díly uběhnou rychle a dá se fajn zabavit. 7/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi pecka od Trech tygru. Tentokrat si herci vystaci bez postav, protoze hrajou sami sebe, ale prekvapive to naprosto staci, nehlede na to, ze je to jeste tak o 200% sprostejsi nez Tri tygri. Uprimne bych se klidne obesel bez Langmajera a spol, chlapci by si vystacili sami, ostatni herci je proste tezce nestihaj, ale jako celek to funguje perfektne. Co se tyce druhy serie (druhy vlny), tam uz je to trochu slabsi a zaverecnej dil v dole si mohli odpustit, ale i tak jako celek skvela zabava. Update po treti serii, pribylo hercu, ale ubylo hlasek, celkove furt super, ale prvni serie je neprekonatelna. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český seriál za mnoho let. Luxusní hlášky, aktuální téma pojaté s humorem a trademarkovým moravskoslezským cynizmem. PIČO! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nad vulgarismy se nečervenám a nepohoršuji, ale tady jich místo neutrálních vokálů je v dialozích tolik, že je obtížné z té žumpy extrahovat ty dialogy samotné. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty vole, zas je lockdown." "No to je paráda. Je přece lepší mít pronajaté a zároveň zavřené dvě divadla než jenom jedno, že? Co to je kurva za vládu, když ti jeden den říká že je všecko v pohodě, a druhej den je zas záhy pičo všecko v hajzlu?!" ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kdo zná Pečeného snehuláka, není mu ta zvěř jmen Čuba, Polák, Kozub ad neznámá. A jsem rád, že herci divadla Mír nezapomněli na své kámoše ze sněhuláka a objevujíc se tam v epizodních miniroličkách. A zatímco se nejeden pražský principál hroutí z uzavřeného divadla, v Ostravě se vrhli do práce. Výsledek je tenhle seroš, který strčí do kapsy nejednu řádnou filmovou komedii dneška. Mně to tedy moc sedlo, parta je vtipná, sympatická a je vidět, že jsou fakt naladěni na jednu notu což je strašně znát. Líbí se mi tam i to klasické jiskření mezi Prahou a Ostravou, kdy pro Prahu jsou Ostraváci cosi jako začmouzená vesnice a pro Ostraváky Praha jako místo plné namyšlených divně mluvících debilů. :-). Kluci navíc do filmu obsadili a další herce známých jmen, kteří si leckdy dělají srandu přímo sami ze sebe a tak mně tahle minisérie fakt zvedla náladu a kluci si u mně dost šplhli ! Mimochodem jsem si objednal CD Kozub - Krhut ,,Prásknu bičem'', které fakt stojí za poslech, protože pičo Štěpán Kozub je fakt univerzál a nejen že mu jde hraní, ale i pěkně zpívá a Jiří Krhut je bez pochyby geniální hudebník , který umí napsat jak písničku pro zamyšlení, tak takovou u které se budete celý její poslech chcechtat. A milému divadlu samozřejmě zasílám nějaký ten chechták na chod. Kluci díky ! :-) * * * * * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Z karanténní nouze ctnost milá jednohubka vrelativně podobném stylu jako Dabing street, Čtvrtá hvězd a či Zkáza dejvického divadla. Proč ne. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceňuji rychlost, s jakou tahle skupinka dokázala na vzniklou situaci reagovat, i když je mi jasné, že to asi nebylo 2x těžké - stačilo dát emocím volný průběh. "sKORO NA mizině" je trefná, přirozená a tragikomická záležitost alá "MOST!" s neskutečně sympatickými týpky a s rekordním počtem "pičo". (Druhá vlna je tady, takže nejvyšší čas na 2. sérii.) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý ostravský projekt, který reaguje na aktuální situaci. Herce už nějakou dobu sleduju na Youtube, ale tohle je úplně jiný level. Dost tomu pomáhá i širší obsazení. Dělají si srandu sami ze sebe, a to jim jde. Přijde mi to líp udělané než Dejvické divadlo. Nakonec jsme se dalších dílů dočkali a je to pořád sranda. Ubírá se to sice trochu jiným stylem, než by člověk čekal, ale to vůbec nevadí... Připojují se i známí herci jako Suchánek nebo Langmajer. Škoda jen, že už asi nebude víc dílů. I tak to ale stojí určitě za to. :) "V životě bych si divadlo nekoupil." :D ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nakonec je všech pět dílů tak akorát dlouhých, takže jsem se převážně bavil. Update: Šestý až osmý díl jsem si pustil až najednou hned po sobě, jako bych věděl, že je to jeden uzavřený příběh. A překvapivě kvalita neklesala, ale tenhle ostravsko-pražský herecký duel byl přinejmenším stejně zábavný. YouTube se ukázal jako svobodnější prostor pro seriálovou tvorbu, tak jsem zvědav, co bude dál... ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama