Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rick je po událostech v hotelu Bogeda Bay vyslýchán policií. Považují ho však za blázna, než aby věřili jeho příběhu o ďábelských stvořeních, co vysávaly ze svých obětí veškerou sílu. Pro nedostatek důkazů je propuštěn a o případ se začne zajímat doktor Jennings, který na to má svůj názor. Rick se mu zmíní o Toulonově tajemství života i o loutkách. Jennings uvažuje o moci, které by dosáhl při nalezení těch loutek a tak se vydává do hotelu. Není však sám, kdo má o loutky zájem - vládce podsvětí Sutekh vymyslel nový a daleko lepší plán na jejich zničení. V posledním boji přežije však jen jedna strana, a tak budou muset spojit své síly a schopnosti. (Rodriguez)

(více)

Recenze (17)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S odstupem jednoho roku přichází další pokračování loutkařské ságy, které navazuje přesně tam, kde skončila čtyřka. Shodou okolností se však jedná o skoro to samé co předtím, což mě začíná nudit. V hotelu se setkávají staří známí, co si tu znovu vyřizují své účty. Do toho se přimíchá skupinka lidských vetřelců, díky nimž vzroste bodycount na mizernou trojku. Co je mi však záhadou, kde se zničehonic objevil Torch, jenž v minulém díle chyběl. Koukám však, že v téhle sérii je to docela častý jev, tudíž se nad tím nebudu zastavovat. Koukat se na to dá, ale dvojka zůstává samozřejmě nepřekonána. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle se kupodivu povedlo. Podobné jako předchozí díl, ale tentokrát se nejedná o čistokrevný trash, ale celkem i seriózní zpracování a baví to taky, takže za to ta jedna hvězda nahoru. Nicméně opět škoda, že stejně jako v jiných obdobných sériích, tak i v této ten přídomek Final Chapter neplatil.70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Všemocný Sutekh se po předchozím průseru nasral a pochopil, že co si neudělá sám, to mít nebude. Veškerou svou moc a sílu vloží do nového malinkatého Totema a světe třes se. Přímé pokračování nepovedené čtyřky je na chlup stejná hloupost s prakticky tou samou za vlasy přitaženou dějovou linkou, jen trochu pozměněnými dialogy a hereckým ansámblem, s opět nevraždícími loutkami a jen jedním několikacentimetrovým Totemem, který ale díky koncentrované Sutekhově moci občas vykouzlí proud zelené mlhy. Naprosto zbytečný film, jen z milosti a za loutky zase za dvě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pátý díl je přímým pokračováním čtyřky a režisér Jeff Burr stejně jako scénáristé připravili pro diváky několik dalších milých i nemilých překvapení, či nelogičností. Původně měl být tento film posledním dílem a závěrečnou bitvou, ale v průběhu několika dalších let si to přece jenom američani rozmysleli a natočili ještě několik dalších dílů. Puppet Master 5 vznikl zhruba přesně po roce a diváci s hrůzou očekávali cože uvidí tentokrát. No a Jeff Burr je opět "nezklamal". Děj filmu začíná ve chvíli, kdy je hlavní hrdina vyslýchán kvůli vraždám ve vědecké laboratoři. Ocitl se tam společně s Bladem, který se stal jeho osobním bodygardem na žádost samotného Toulona. Prvních zhruba dvacet minut je docela nuda. Uvidíme pouze hloupé dialogy a potom vzpomínkové video, kde lze spatřit to nejdůležitější z předchozího filmu. Teprve s příchodem Jenningse a jeho kumpánů se děj trošku rozjede. Loutky si s nimi v ponurých chodbách a místnostech opuštěného hotelu hrají na schovávanou a připraví jim jedno nemilé překvapení. Samozřejmě, že největší vzrušení naběhne až ve chvíli, kdy na scénu nakluše roztomilá postavička Totems, který je ovládán samotným démonem Sutekhem. Ten se s nikým nemaže a během chvíle si můžeme odškrtnout první mrtvé. Tentokrát ani samotné loutky to nebudou mít jednoduché. Jejich protivník je mnohem lepší než většina z nich a samotné proti němu nemají šanci.Atmosféra filmu dost pokulhávala a jen zřídka kdy nabídla mrazivost na zátylku, na kterou jsme byli zvyklí. Loutky jakoby si zvykly na úlohu klaďasů a opět nechali lidi na pokoji. Kromě dvou výjimek, kdy byla uražena jejich hrdost. Bez sebemenších problému přijali Ricka za svého nového vůdce a plnili jeho rozkazy jako poslušné štěňátka. Jediné štěstí pro všechny fanoušky je bezesporu to, že režisér Jeff Burr tímto filmem u Puppet Master skončil a nechal je být. Hudební doprovod se už klasicky skládal z melodií, které jsou ozdobou všech dosavadních dílů. Jelikož tento prvek není moc důležitý, tak to nikomu vůbec nevadí. Vybavení hotelu a tmavost jeho chodeb, tentokrát tvůrci dokázali opravdu využít naplno. Při vraždících scénách se díky špatnému podsvícení konečně mohla trochu více rozproudit divákova fantazie a přestože toho nebylo moc vidět splnili tyto scény svůj účel.50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak zase Final Chapter, po které vzniklo ještě spousta dalších dílů.... Že to ty tvůrce baví, dělat ze sebe debily. Pátý Puppet Master začíná přesně tam, kde čtvrtý skončil, je to prakticky to samé co čtyřka, jen je to o trošičku, malinkou trošičku lepší. Je zajímavé, jak z něčeho prudícího, jako je věčně se chichotající pistolník, postupně vznikne něco mrazivého a děsivého, ten jeho smích je fakt k posrání. A Chandra West pořád vypadá jak mladší sestra Melissy George, což je samozřejmě bod k dobru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím zmínit práci s loutkami a celkově trikovou stránku, která je opět velmi dobrá, a to i protože, že je zde více interakce s lidmi, což je vždycky o něco zajímavější než pouze interakce samotných loutek mezi sebou. „Puppet Master 5“ není výborný horor, ale přece jen má k hororu o něco blíž než předchozí film a daří se mu místy vytvářet poměrně dobré a děsivé scény. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Sorry. Vaše rezervace byla právě zrušena!" Tam kde čtvrtá část skončila, tak pátá navazuje. Líbilo se mi, že využili veškerý potenciál loutek a konečně byla pořádná řežba. Což se u některých dílů říct nedá. 90% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Kvalita nezadržateľne padá nadol. Tekvicový démon vysiela svoju superpríšerku ( pol filmu ju oživuje svojimi kecami ) a všetci sa stretnú v známom hoteli aby tu pobehovali a robili hovadiny až do konca. Väčšinu filmu sa nedeje prakticky nič okrem blúmania chodbami kde tu a tam vybafne hračkársky votrelček. Nešťastníci ktorý sa mu snažia utiecť majú tendenciu spadnúť hneď po prvom kroku a potom sa už len metať na zemi aby mohli byť doškriabaný na smrť. Bábky sa tu taktiež moc nepochlapia, aspoň SixShooter si konečne aj vystrelí a nemá tie pištole len na mávanie. Taktiež sa vracia (nelogicky ) aj Plameňometčík Torch aby sa mohol mihnúť v pár záberoch. Okrem neho je tu ešte aj Decapitron ktorý sa predstavil už v predošlom dieli a opäť musí všetkých zachraňovať svojou elektrickou hlavou. Bábok začína byť nejako veľa a predvedú toho veľmi málo ( kladivom do rozkroku od gašparka ale poteší ). Súboj na konci to trošku zachraňuje ale je jasné že séria ide toboganom do hajzla. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo už pre masochistov. Jediným pozitívom je, že sa nadväzuje na predošlú kapitolu, Rick končí na policajnej stanici a s čerstvým obvinením za úmrtia kolegov. Lenže po úvodných piatich minútach scenár končí, obaja od Omegy sa rozhodnú nezávisle od seba navštíviť hotel Bodega Bay a už len bez rozmyslu behajú chodbami, hľadajú bábky, potom svojich parťákov, potom zase bábky, akéhosi votrelca čo má za úlohu už ani neviem čo a zase bábky. Skrátka nuda na tretiu a céčko ako vyšité. Úmrtia zas o hovne a zrátate ich na jednej ruke. Bábky sú už anjeli strážni a neublížia ani muche, podľa mňa aj ten čo sa zosypal do výťahovej šachty skočil sám. A čo tam zrazu robí Vader netuším ani ja. Piaty diel Puppet Master je vážne zlý a happy end aký bez vysvetlenia chalaniska sprosťuje od viny to iba podtrhuje. S biedou jedna. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je zatial najhorsia hororova seria,aku som kedy videl,piate pokracovanie bolo ako keby som opat pozeral stvorku,herci,triky,pribeh,jednoducho vsetko bolo na ho*no...:-) ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Dávno predtým, ako prišli producenti Haryho Pottera či Hier o život na skvostný nápad rozdeliť posledný diel na dva filmy, realizoval to Charles Band a natočil tak časti 4 a 5 série Puppet Master, pôvodne zamýšľaný jeden film rozdelil do dvoch a tak vznikli jediné dve pokračovania série, ktoré na seba priamo a úzko nadväzujú. Je tu všetko, čo patrí k tejto obchodnej značke - hotel Bogeda Bay, zopár bábok (Jester, Tuneller, Torch či SixShooter) a ústredný hudobný motív v podaní Richarda Banda. Jedinou zmenou je tu oproti prvým trom častiam postava babkára - prevzal ju mdlý Gordon Currie (Guy Rolfe bol v tejto úlohe minimálne o 2 triedy lepší). Priemerný, ale oproti tomu, čo sa pod značkou Puppet Master (s výnimkou rebbotu) dostalo do obehu za posledných 20 rokov, pozerateľný kúsok. Akurát, že som spravil jednú malú chybičku a nepozrel si štvorku pred tým, mám dojem, že teraz to už nemá význam, dej predošlej časti bol totiž na začiatku zrekapitulovaný. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než čtvrtý díl, ale i tak je to smutný průměr (do průměru ho tahá alespoň skvělá estetika a monstra). Občas příliš temné, občas blbé. S touto sérií to jde z kopce ale ještě existuje dalších osm dílů, takže? ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Jo!!! Ohnivec (Torch) ten výbuch na konci filmu nepřežil!!!! Jsem rád, že Torch zde umřel, protože v něm byla duše nácka. Ohnivec je zlý jako vždycky, zatímco v tomto díle ho ostatní loutky (Hodné loutky) využívali k vyhrání boje mezi zemí a peklem. Film se odehrává od konce (průměrné) čtyřky, ketrá nic kromě efektů a nových loutek nic zajímavého nepřinesla. Poté co je Rick obviněn z vražd, zatímco Dr. Jennings a jeho kumpáni vnikli do Hotelu Bodega Bay Inn, kde už čekají ostatní loutky, a zničeho nic se objevil Torch, a co víc, Rick se choval jako kdyby ho znal. Torch byl v zajetí loutek, a tak poslouchal jejích příkazy, a loutky pomáhaly Rickovi, zatímco Sutekh vyslal svého nejsilnějšího Totema, jenž se do něho převtělil Sutekh. Loutky sice Jenningse i Sutekha zastavili, ale za cenou velké tragédie. Tunelář, Střelec, a má oblíbená loutka Kašpárek zemřela :(. Ale jsem naopak rád, že Sutekh i Torch jsou po smrti. Zbylé tři loutky: Čepelkář, Pinhead a Decapitron jsou opravení, a tím film končí. Stejně jako trojka s dvojkou se pětka u mě zařadila mezi mé nejoblíbenější díly této série. Stačilo kapku více se snažit, a Pětka by byla na stejné úrovni jako trojka. Také jsem si všimnul, že tu hraje herec z RoboCopa 2, který hral starostu Detroitu. Následující film Curse of the Puppet Master, také ohodnotím, a ten je také velmi..... Uvidíte sami. ()

Reklama

Reklama