Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rick je po událostech v hotelu Bogeda Bay vyslýchán policií. Považují ho však za blázna, než aby věřili jeho příběhu o ďábelských stvořeních, co vysávaly ze svých obětí veškerou sílu. Pro nedostatek důkazů je propuštěn a o případ se začne zajímat doktor Jennings, který na to má svůj názor. Rick se mu zmíní o Toulonově tajemství života i o loutkách. Jennings uvažuje o moci, které by dosáhl při nalezení těch loutek a tak se vydává do hotelu. Není však sám, kdo má o loutky zájem - vládce podsvětí Sutekh vymyslel nový a daleko lepší plán na jejich zničení. V posledním boji přežije však jen jedna strana, a tak budou muset spojit své síly a schopnosti. (Rodriguez)

(více)

Recenze (17)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Jo!!! Ohnivec (Torch) ten výbuch na konci filmu nepřežil!!!! Jsem rád, že Torch zde umřel, protože v něm byla duše nácka. Ohnivec je zlý jako vždycky, zatímco v tomto díle ho ostatní loutky (Hodné loutky) využívali k vyhrání boje mezi zemí a peklem. Film se odehrává od konce (průměrné) čtyřky, ketrá nic kromě efektů a nových loutek nic zajímavého nepřinesla. Poté co je Rick obviněn z vražd, zatímco Dr. Jennings a jeho kumpáni vnikli do Hotelu Bodega Bay Inn, kde už čekají ostatní loutky, a zničeho nic se objevil Torch, a co víc, Rick se choval jako kdyby ho znal. Torch byl v zajetí loutek, a tak poslouchal jejích příkazy, a loutky pomáhaly Rickovi, zatímco Sutekh vyslal svého nejsilnějšího Totema, jenž se do něho převtělil Sutekh. Loutky sice Jenningse i Sutekha zastavili, ale za cenou velké tragédie. Tunelář, Střelec, a má oblíbená loutka Kašpárek zemřela :(. Ale jsem naopak rád, že Sutekh i Torch jsou po smrti. Zbylé tři loutky: Čepelkář, Pinhead a Decapitron jsou opravení, a tím film končí. Stejně jako trojka s dvojkou se pětka u mě zařadila mezi mé nejoblíbenější díly této série. Stačilo kapku více se snažit, a Pětka by byla na stejné úrovni jako trojka. Také jsem si všimnul, že tu hraje herec z RoboCopa 2, který hral starostu Detroitu. Následující film Curse of the Puppet Master, také ohodnotím, a ten je také velmi..... Uvidíte sami. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Všemocný Sutekh se po předchozím průseru nasral a pochopil, že co si neudělá sám, to mít nebude. Veškerou svou moc a sílu vloží do nového malinkatého Totema a světe třes se. Přímé pokračování nepovedené čtyřky je na chlup stejná hloupost s prakticky tou samou za vlasy přitaženou dějovou linkou, jen trochu pozměněnými dialogy a hereckým ansámblem, s opět nevraždícími loutkami a jen jedním několikacentimetrovým Totemem, který ale díky koncentrované Sutekhově moci občas vykouzlí proud zelené mlhy. Naprosto zbytečný film, jen z milosti a za loutky zase za dvě. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S odstupem jednoho roku přichází další pokračování loutkařské ságy, které navazuje přesně tam, kde skončila čtyřka. Shodou okolností se však jedná o skoro to samé co předtím, což mě začíná nudit. V hotelu se setkávají staří známí, co si tu znovu vyřizují své účty. Do toho se přimíchá skupinka lidských vetřelců, díky nimž vzroste bodycount na mizernou trojku. Co je mi však záhadou, kde se zničehonic objevil Torch, jenž v minulém díle chyběl. Koukám však, že v téhle sérii je to docela častý jev, tudíž se nad tím nebudu zastavovat. Koukat se na to dá, ale dvojka zůstává samozřejmě nepřekonána. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím zmínit práci s loutkami a celkově trikovou stránku, která je opět velmi dobrá, a to i protože, že je zde více interakce s lidmi, což je vždycky o něco zajímavější než pouze interakce samotných loutek mezi sebou. „Puppet Master 5“ není výborný horor, ale přece jen má k hororu o něco blíž než předchozí film a daří se mu místy vytvářet poměrně dobré a děsivé scény. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo už pre masochistov. Jediným pozitívom je, že sa nadväzuje na predošlú kapitolu, Rick končí na policajnej stanici a s čerstvým obvinením za úmrtia kolegov. Lenže po úvodných piatich minútach scenár končí, obaja od Omegy sa rozhodnú nezávisle od seba navštíviť hotel Bodega Bay a už len bez rozmyslu behajú chodbami, hľadajú bábky, potom svojich parťákov, potom zase bábky, akéhosi votrelca čo má za úlohu už ani neviem čo a zase bábky. Skrátka nuda na tretiu a céčko ako vyšité. Úmrtia zas o hovne a zrátate ich na jednej ruke. Bábky sú už anjeli strážni a neublížia ani muche, podľa mňa aj ten čo sa zosypal do výťahovej šachty skočil sám. A čo tam zrazu robí Vader netuším ani ja. Piaty diel Puppet Master je vážne zlý a happy end aký bez vysvetlenia chalaniska sprosťuje od viny to iba podtrhuje. S biedou jedna. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Posledná časť série, na ktorej sa podieľal tvorca špeciálnych efektov David Allen. (beso74)
  • Posledná časť série, ktorá bola uvedená na video prostredníctvom spoločnosti Paramount Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama