Reklama

Reklama

Pouť krkonošská

  • angličtina Pilgrimage to the Mountains
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Zpráva z devítidenního pěšího putování z Prahy na nejvyšší horu Čech Sněžku, které pravidelně každým rokem podniká se svými přáteli ze spolku Pilgrim teoretik umění Jiří Zemánek. Novodobá pouť je inspirována poutí zakladatele moderní české poezie K. H. Máchy, kterou podnikl roku 1833. Režisér Karel Čtveráček zachytil ve filmu radosti a strasti poutníků, proměnu krajiny od opuštění velkoměsta přes Český ráj do podhůří Krkonoš. Zažijeme východy slunce, potkáme se se zajímavými lidmi a místy. Kamera nám zprostředkuje neobvyklé detaily. (Film & Sociologie)

(více)

Recenze (7)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument mapující doloženou pouť K. H. Máchy z Prahy až na Sněžku v Krkonoších roku 1833, kterou se rozhodl pěšky absolvovat v Máchových šlépějích již několikrát pan Jiří Zemánek (kurátor a historik umění) je jistě zajímavým počinem, protkaným úryvky Máchovské poezie i zážitků z cesty, ale značně amatérské pojetí (hlavně kamera a střih) sráží celkový potenciál tohoto dokumentu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Umělci jsou dost zvláštní lidé, stejně jako tenhle dokument. Nicméně, pokud chcete rychle usnout, tak doporučuju. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dvaja bezdomovci chodia po horách, čo je pekné, ale ten hlavný ťahák, ktorý dokument sľuboval, že to pôjde podľa Hynka Máchu, tak ten splnený nebol. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem čekal něco jiného. Máchovi je to věnované jen v počátku dokumentu a pak po hodině, tam se dozvíme různé zajímavosti, zbytek se ale věnuje panu Čtveráčkovi a jeho pohledu na svět a na život, a to mne moc nezajímalo, ani jsem s ním až tak nesouzněl. Ale zase záběry přírody fajn a dokumentární walk movie taky moc často nevidět. ()

CharlotteHo 

všechny recenze uživatele

Film mě opravdu nějak neuchvátil, dobré jako clona například k žehlení, ale i tak mi přišel zbytečně dlouhý. Máchovi se moc něvěnuje, jen z počátku, dále už spíše pohledu na svět protagonistů. Dávám 2 hvězdy za záběry nádherné krkonošské přírody. Dokument ala “route movie” není tak běžný, takže i za to. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Třebaže jde o sběratele máchovských památek, tak se Máchovi věnuje jen okrajově a je mluven málo srozumitelně. Vůbec jde o dokument natáčený ad hoc během pouti účastníků.(max.50%) ()

Reklama

Reklama