Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká minisérie, věnované nejslavnější ženě Ameriky, popisuje seznámení nadějného člena kongresu a možná budoucího senátora Kennedyho s půvabnou, vzdělanou a vtipnou novinářkou Jackií Bouvierovou. I když její otec byl bouřlivák a republikán, Kennedyova početná rodina demokratů půvabnou dámu rychle přijala mezi sebe už při prvním pikniku na jejich letním sídle. Vedle Johna si ji oblíbil i jeho bratr Bobby, respekt získala i u Kennedyho seniora. Když Jackie dostala nabídku práce v Paříži, Jack, nyní už v pozici senátora v Massachusec, ji okamžitě požádal o ruku. Tím začíná společná cesta páru, který si posléze získal sympatie celého světa. Mladé manžele brzy čekala první nelehká zkouška jejich vztahu. Americká minisérie se s historickou věrností a citem pro dobové reálie věnuje pohnutému životu ženy, která inspirovala televizní tvůrce již vícekráte. Tentokráte však divákům nabídne vedle vynikajícího výkonu Joanne Walleyové i řadu dobových záběrů, které tvůrci zakomponovali do děje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu je nejvíce zajímavá velmi dobře vybrana herečka, která má až zarážející podobu s pravou Jacklyn. Myslím, že to Joanne WHALLEY zahrála velmi dobře, bylo vidět, že studovala její mluvu, chůzi, pohyby. Nebyla jsem zklamaná, ale ani příliš nadšená. Je to koukatelný film a vypovídá o životě této nešťastné ženy velmi mnoho a pravdivě. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/2 Potřebovala jsem si zpravit chuť po Jackie (2016) Pabla Larraína. A televizní mini s Joanne Whalley byla ta nejlepší volba. Zřejmě jsem ze staré školy, od životopisu očekávám, že se o dané osobnosti rámcově dozvím kdo byla, čím byla významná, z jakého pocházela prostředí a zároveň s ní chci prožít klíčové vrcholy a pády. A na to je potřeba tuna dobře napsaných dialogů, kohorta pokorných herců, přijatelná výprava, širší stopáž a odstup. A přesně tohle vše tato Jackie nabízí. Spokojenost. ()

Reklama

Reklama