Reklama

Reklama

Tel mi sseomding

Trailer

Obsahy(1)

Pokud se detektiv Cho ještě nenachází na úplném životním dně, pak určitě aspoň v jeho těsné blízkosti. Jeho matka právě zemřela na vleklou chorobu a v práci čelí Cho podezření, že účty za nemocnici za něj platil mafiánský boss. Následující případ tedy může být zrovna tak jeho poslední. A že by to byla působivá tečka: ve městě začal řádit vrah, se zálibou rozřezávat těla svých obětí na kusy, ty vzájemně proházet a umístěné v pytli na veřejném místě je policistům nechat jako hrůznou hádanku na osamělé večery. (kiddo)

(více)

Recenze (19)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nadstandardni jihokorejsky thriller, stavici predevsim na propracovanem pribehu a pomerne dusne atmosfere. Ta v nekolika momentech pripominala az nedostizny Jisatsu saakuru. Dej se zpocatku toci kolem nahodne nalezenych pytlu s kusy tel, aby posleze zabrousil i do minulosti nekterych hrdinu a odkryl temnejsi stranky jejich zivota. I kdyz je tempo filmu pomale, dokaze si diky neustalemu napeti a dejovym zvratum lehce udrzet pozornost po cele dve hodiny. Vyssi hodnoceni nedavam predevsim kvuli castemu vyskytu klasickych klise znamych z americkych kriminalek (vztekle vyklizeni stolu po odebrani pripadu, jednodusi kolega hlavniho hrdiny se zalibou v oriskach.......je toho hodne). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle mne bohužel "nevzalo" tak, jak jsem zřejmě očekával ... Utahaný, zbytečně dlouhý, podivně střihově zvládnutý scény, divná zápletka ... kterou sem nějak moc nechápal ... Nebo spíš nechápal v čem by měla být její výjimečnost, takový to "WOW" ... V podstatě čistá kriminálka s pár hnusáckejma scénama. Neoriginální (všechno tu už bylo ...). Atmosféra mne rozhodně nedostala, kromě 1:19, to byl mazec ... Závěr jsem předpokládal ... Takovej průměr. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V autě pod mostem je nalezen pytel s částmi lidského těla. A nepatří jen jedinému člověku. Záhy se objevují další a další pytle s nechutným obsahem, atmosféra houstne, nově sestavený vyšetřovací tým v čele s detektivem Cho začíná pracovat na plné obrátky, děsivá skládačka nabývá jasnějších kontur, okruh podezřelých se zužuje, avšak brutální a rafinovaný vrah stále uniká. Brilantní a napínavý krimi thriller, patřící mezi absolutní špičku žánru. Plné hodnocení mu uniklo jen o pověstný chloupek. Pokud se vám líbil Fincherův depresivní opus Se7en, není v případě Tel mi sseomding co řešit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilej thriller ve stylu Purpurových řek a nebo Sedm. Většinu času všechno šlape tak jak má, možná nic moc inovativního, ale to mi nějak nevadilo, teorií kdo je vrah je během filmu hned několik a neni to úplně jednoduše čitelný, herci slušný a krve a drsnějších scén tak akorát, aby to bylo zajímavý a ne prvoplánový. Jenže problém je u konce, o kterým prostě nevim, co si mam myslet, nejdřív se totiž zdá, že pointa je vcelku inteligentně podaná i divákovi ukázaná, jenže on film ještě nekončí a dochází k přinejmenším ohranýmu a velice nepřekvapivýmu konci, nicméně tak nějak mam pocit, že pod tim všim mi zůstalo ještě něco ukrytýho, něco co by mi mělo objasnit chování všech postav a děj dokonale ucelilt, ale nic mě nenapadá, bych potřeboval, aby mi to někdo řek ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller. Má dosť dobrý príbeh o vyšetrovateľovi, ktorý so svojim tímom rieši náročný prípad, pri ktorom boli na rôznych verejných miestach nájdené vrecia s ostatkami obetí a keďže tie mali niečo spoločné s mladou ženou, polícia ju musí chrániť, aby páchateľ nedostal aj ju. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Prvú polhodinu film pôsobí veľmi dobrým dojmom, je to správne surové, všetky zásadné postavy sú zaujímavé a príbeh má veľký žánrový potenciál, no potom to na čas upadne do priemeru a nepôsobí to nijak výnimočne, ale našťastie druhá polovica filmu sa mi zase páči, síce to nie je až tak pôsobivé, ako to spočiatku vyzerá, ale dej dokáže zaujať po celú dobu, viac priestoru už dostane aj mladá žena a spokojný som aj s finále. Čo sa týka akcie, tak keďže žáner krimi je tu najvýraznejší, tak sa tu toho ani až tak moc čakať nedá, ale aj tak niektoré situácie dokážu zaujať a páčia sa mi aj spôsoby nachádzania vriec, hlavne vo výťahu. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Han Suk-Kyu v úlohe detektíva, ktorá mu sedí viac, ako tie romanticky ladené, k tomu výborná Shim Eun-Ha a pár bezproblémových vedľajších postáv. Réžia nepôsobí až tak výnimočne, ako vo viacerých podobných filmoch, ale som s ňou spokojný a technická stránka je na tom veľmi dobre. A chválim výber hudby, skladba od Enyy sadla do danej scény perfektne. Tell me something je taký menej nápaditý krimi thriller, v juhokórejskej produkcii sa podobných a aj lepších filmov nájde mnoho, ale aj tak som spokojný, všetky stránky sú nadpriemerné a film ma bavil. 72% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený thriller, kterému k dokonalosti mnoho nechybí. Tou troškou myslím hlavně závěr, který ne že by byl hloupý, ale po jedné pointě následuje ještě další, která už není tak pochopitelná a staví celý příběh do jiného světla. Za vyzdvihnutí ale rozhodně stojí herci včele s minimalistickým Han Suk-kyuem a vynikající soundtrack, netradičně tvořený hlavně západními skupinami (např. Placebo). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V Soule začína úradovať nebezpečný sériový vrah, ktorý svojim obetiam oddeľuje časti tela, navzájom ich torzá zamieňa, aby bolo jasné, že obetí je, alebo bude, omnoho viac. Nezanecháva takmer žiadne stopy, iba rôzne, neurčité odkazy. Prípadu sa ujíma detektív Cho, ktorý je obvinený z korupcie. Jeho ťažko chorá, umierajúca matka už rok neopustila nemocnicu, pričom účty za zdravotnú starostlivosť by mal údajne uhrádzať jeden z miestnych gangstrov. Jediný spôsob ako môže Cho očistiť svoje meno, a vyhnúť sa tak obvineniu, je kompenzácia v podobe dolapenia "skladačkového" zabijaka. Škoda preškoda. Solídny príbeh "zabíja" prehnane dlhá stopáž, občasné, nudné pasáže, a (hlavne!) pomerne veľmi rýchlo predvídateľné rozuzlenie záveru (teda aspoň čo sa identity vraha týka). Nemôžem tvrdiť, že by bol "Tell me something" vyslovene sklamaním, no v konkurencii podobných snímkov, ako napr. kultový "Seven", alebo divákom menej známi "Memories of Murder" či "I saw the Devil" - absolútne nestíha. Pár pekných gore záberov + zistenie určitých faktov v úplnom závere potešilo. O trošku lepší priemer - 60%. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

To bych nečekal, že film o vrahovi, co zabíjí a následně rozřezavá těla lidí, co měli něco do činění s jednou tichou kráskou, a postupně je dává nalézt policii, může být taková nuda. Po pořádné atmosféře ani stopy, děj se posunuje odnikud nikam a hlavní tichý policista je ve skutečnosti lehce natvrdlý. Nic moc, mohlo to být mnohem lepší. (5/10) ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Podivný a přehnaně zdlouhavý mix Ôdishon a Se7en. Předvídatelné právě svou snahou "a teď sem dáme šokující překvapení" a plné krve v nemalém množství, kterážto je ovšem tradičním neduhem korejských filmů - Korejci snad mají v průměru o 10 litrů více, než zbytek světové populace, či co. Oceňuji hudbu, zejména jistou píseň od jisté kapely. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně typ filmu, kvůli kterým jsem původně začal sledovat východoasijskou produkci: snímek, který k divákovi nepřistupuje jako k tupému popkornožroutovi, ale který nechává značnou část přemýšlení právě na něm. Uznávám, že rozpletení filmu mi dalo zabrat, ale o to větší potěšení mi přinesl výsledek. V průběhu jsem se párkrát v myšlenkách ztrácel - řekněme, že jsem se nudil - ale připisuji to spíše tomu, že jsem si film pouštěl pozdě v noci. Připravené čtyři hvězdičky se však po dnešním rozpletení děje změnilo na pět, a to už jen proto, že podobné filmy jsou dnes vzácností a všeobecný trend, kdy se línému divákovi musí všechno osvětlit aby byl spokojen, bohužel všudypřítomný. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Temnota! Za soundtrack a povedenou atmosferu si film zaslouzi plny pocet. Co se pribehu tyce ano snad prilis se podoba svym americym a japonskym kolegum (a z tech japonskych rozhodne vic Miikeho Konkursu nez Sonovu Suicide clubu) . Herecky vyrazny Suk-kyu Han. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsný thriller o zabijákovi, který se baví rozřezáváním těl a jejich pohazování po městě. Řádně krvavé, atmosferické, ale ne tak brilantní, jako americké žánrovky, bez kterých by tento snímek nejspíše nikdy nevznikl (zdravíme zakladatele temných thrillerů Davida Finchera). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý krimi thriller o sériovém vrahovi, zanechávajícím po Soulu pytle s rozčtvrcenými těly, vzájemně pomíchanými jako skládačka a dívce, kolem níž se to všechno točí. Jejich nálezy a odhalování jejich obsahu patří k nejlepším a nejsilnějším scénám filmu, fakt parádní a skvěle natočené chuťovky. Thriller s až postřehnutelnými horrorovými prvky (nejsou však natolik významné, abych film zařadil do horrorového žánru). Příběh zajímavý a jeho závěr otevřený natolik, že při jeho závěrečných titulcích zjistíte, že jste dostali spíše jen více otázek ale ani jednu přímou odpověď. Opravdu, ten konec je opravdu tak otevřený a příběh neuzavřený, že jen tak z fleku je možné přiklonit se hned ke třem různým verzím toho, co se stalo/dělo či kdo (a ještě přesněji řečeno kdo koho a proč za-) vraždil. Celé to však poměrně dost kazí přepálená stopáž a opravdu unylé a uspávající tempo. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála korejských filmů, který na západ prorazil ještě před boomem způsobeným Oldboyem a jeho thrillerovými či akčními kolegy. Tell Me Something byl od té doby poněkud ve prospěch novějších filmů pozapomenut, což je obrovská škoda. Tento atmosferický thriller "ala Se7en" má vše co je od takovéto žánrovky třeba a ještě něco navíc. To navíc je zejména scénář, který přesně trefil rovnováhu zamotanosti a postupného poodkrývání zápletky. Smysl pro detail a spousta snadno přehlédnutelných indícií směle zasytí i při opakované projekci. Tomu také nahrává další velká přednost a to je to, že film nic divákovi zbytečně po lopatě nehláskuje, něco co filmaři v USA v tomto žánru dávno zapomněli a tuto schopnost postupem času tu a tam ztrácí už i Korejci. 9/10 ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Seven, Vraždy podľa Judáša....atď. Ak máte radi tento typ filmov, nie je čo riešiť. Škoda, že sa filmy z tohto žánru niekedy až príliš podobajú ale to je asi nevyhnutné. Vlastne ide vždy o to isté. Psychopat, mŕtvoly, milión zúčastnených, z ktorých je podozrivý každý a odhodlaný detektív, ktorý skladá skladačku z najmenších kúskov aby nakoniec zistil, že nie všetko je tak ako sa zdá. Rozhodne nečakajte inovatívne zmeny v tomto žánri, skôr by som povedal, že Tell Me Something využíva osvedčené zbrane, ktoré môžeme vidieť aj v úspešnejších thrilleroch. Všimol som si, že Suk-kyu Han si v každom svojom filme užije náramne pekný koniec ;) A mimochodom ešte stále som to celé nepochopil. 70% ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Geniálny krimi thriller s mojim obľúbeným Seok-gyu Hanom, ktorého výkon sa mi opäť páčil. Mrazivá atmosféra, perfektne zauzlená zápletka - priznám sa, nečakal som, že to skončí takto no a sériový vrah s neobyčajnou záľubou. Takýto typ filmu sa len tak často nevidí, vyhovuje mi aj to, že film je starší - aspoň to nesrší tak modernými technológiami ako v dnešných krimi seriáloch. Seok-gyu Han má filmov podobného typu viacej a práve preto si u mňa získal sympatie. Trailer ma nabudil (pripomenulo mi to atmosféru amerických thrillerov osemdesiatych/deväťdesiatych rokov) no a film ma načisto dostal. 5* ()

flu 

všechny recenze uživatele

Klišovitý, překombinovaný a zbytečně natahovaný thriller...a to je vše. Nějaké to gore plus povinný závěrečný twist, ale jinak nuda, nuda, nuda. Emoce na nule. Uspávačka. btw... s postupem času stále více a více doceňuji "Salinui chueok". To byl film, ze kterého mi naskakovala husí kůže a mrazení v zádech - pocity, které se u mně při sledování všech těch ostatních (starších i novějších) korejských morytátů bohužel jaksi nedostavují. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

No těšil jsem se na nějakou parádu korejskou a nakonec jsme dostal zbytečně dlouhou a nudně utahanou jakoby krimniálku. Atmosféra na mě nějak moc nebrala, spíš vůbec. Uspávací snímek nic extra. ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Film se vleče, musím přiznat, že jsem na první shlédnutí nepochytil pár věcí a ve finále mi to nedávalo moc smysl, ale druhou projekci nedám, nestojí to za to.. ()

Reklama

Reklama