Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddychová sentimentální komedie o malém studentském penzionu, jehož svérázná a rázná majitelka slečna Klatovská mateřsky pečuje o všechny své nájemníky, nezištně jim pomáhá s jejich problémy a prožívá s nimi všechny jejich úspěchy, studentské lásky i životní zaškobrtnutí. Ať už jsou to potíže propadajícího oktavána Emana s latinou, beznadějná láska chemika Jožky Budila k medičce Magdě Bártové, nebo podvodný prodej vzácného obrazu, do kterého se zaplete medik Mirek Toman.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

Vadily mi dramatické výstupy herců (objetí, řev kdykoli někdo něco ne/udělá, slzy a emoce na pochodu, kdykoli se stane sebemenší pitomost) . Nicméně scéna Mirka v posteli na záčátku filmu mě nahodila a většinu vtipů jsem kvitoval s radostným přitakáváním. Rád si libuji ve slovních hříčkách a zajímavých (ba někdy až poetických) obratech a tento film mi umožnil spokojeně pomlaskávat. ()

Greny 

všechny recenze uživatele

nevím řekl bych že se tento film řadí mezi průměrné a snad i méně povedné. Na tuto dobu to určitě elita není ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dal bych tři hvězdičky, ale ke konci filmu mě několik scén přes několikáté vidění vhrklo slzy do očí. Námět byl výborný, výborní byli Nedošinská s Pištěkem, ale jinak bylo především režisérsky s filmem jednáno macešsky. Začínající Beneš a jeho výstup s kárající i povzbuzující Nedošinskou - to byla hrůza. Chemik Svoboda - ten nemohl dopadnout jinak, protože ten byl vždy čirým amatérem. A další hrůza - soud s se Studentskou mámou, který tak elegantně vyřešil Jaroslav Bráška. Upřímně, Jiří Dohnal mával tou dirigentskou hůlkou taky pěkně toporně. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů "pro pamětníky", jakej jsem kdy viděla. Antonie Nedošinská mi celou dobu silně vadila a hlavně - všichni byli tak hodný, nesobecký, šlechetný a rozdávali svoje peníze na požádání... ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

S komentářem od Bebacek souhlasím. Trochu mě to zklamalo a já si myslela jak budu zase s Nedošínské v hlavní úloze nadšená. Ale bohužel se zde musela podřídit mizernému scénáři. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Hrubě nedoceněný snímek. Velké sólo pro úžasnou mámu paní Nedošinskou, zdatně jí sekunduje Theodor Pištěk, tentokrát ne jako manžel, ale jako strejda všech ubytovaných študáků. Lidskost tohoto filmu mi trochu připomněla americký snímek "Život je krásný" režiséra Capry, především jak všichni shánějí peníze pro svého kamaráda, to je moc hezké. Jestli se to někomu zdá naivní, jeho problém, cynik podobné filmy nikdy nepochopí. Že je dnes cynická většina národa, za to může třicet let vlády úchylného a nemocného "neumění", které sem dorazilo zpoza velké louže... ()

valkil 

všechny recenze uživatele

Studentská máma mi leze hodně na nervy. Antonie Nedošínská jako bodrá máma všech a k tomu upištěná Ferbasová. To už je pro hodně otrlé. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Tento film patří určitě mezi ty průměrné. Určitě se zasmějete a i když ze současného pohledu je film spíše naivní, nijak neurazí a pobaví. Dobře to napsal zde Marthos, který shrnul vše potřebné k hodnocení filmu :) ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Ve třicátých letech byly v módě komedie takovéhoto typu. Herečka Antonie Nedošínská byla hodně obsazována do rolí bodrých žen, která na ni skutečně pasovaly..Zároveň vedle ní hrál přev ážně pan Theodor Pištěk. Ráda se i na mnohé z těchto filmů občas podívám. Jsou lepší než dnešní válečné a akční americké filmy, nebo nějaké bláznivé telenovely a řada televizních seriálů. ()

Iku75 

všechny recenze uživatele

Velmi naivni a trapny film , navic me prekvapilo na konci filmu hajlovani od Miroslava Svobody. Uz druhe hajlovani v prvorepublikovych filmech. ()

Reklama

Reklama