Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor Hájek dlouho marně hledal zaměstnání. Štěstí se na něj ale přece jen trochu usmálo - vyhrál soutěž o nejlepší reklamní slogan, kterou vypsal továrník Bárta. Cenou je pobyt v luxusním horském hotelu. V téže době odjíždí do stejného zimního střediska i Bárta, z rozmaru se ovšem rozhodne použít falešné jméno a vydávat se za chudáka. Není tedy divu, že se personál hotelu při ubytovávání těch dvou hostů splete. Nemajetnému mladíkovi se dostává všemožných poct a úsluh, továrník se choulí v kamrlíku bez topení. Navíc se ještě na scéně objeví Bártova roztomilá dcera, a tak na sebe všemožné komplikace nedají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

otík 

všechny recenze uživatele

Hugo Haas svým osobitým způsobem ztvárnil ve zcela typické předválečné komedii milionáře, který vyhraje pod pseudonymem zájezd do Krkonoš. Aby si vyzkoušel, jaké to je být chudý, jede v převlečený a pod jiným jménem. Ze svého sluhy udělá bohatého muže a díky starosti jeho dcerušky, která nahlási do hotelu návštěvu milionáře v převleku, je omylem považován za zbohatlíka druhý, tentokrát opravdu chudý, výherce téže soutěže. Zbytek už je naprostá klasika - zmatky kolem toho kdo je kdo, zamilování, rozřešení. Ne zas až tolik známý film je dobrým Haasovým a Plachtovým projektem a je radost na něj koukat. Především jejich vzájemné dialogy a Haasovo drzé chování a komentáře jsou geniální. Pár scén je vskutku vtipných. Hudba: Josef Dobeš ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Další naivní komedie o chudákovi a hodném pracháčovi, ale báječná komedie. Vždy se na ni rád podávám a skvěle se pobavím. Jinak už trochu okoukaný nápad milionáře vydávat se za chudáka, byl tentokráte zpracován s neuvěřitelným vtipem, korunovaným skvělými hereckými výkony, kterým bezesporu vévodil Hugo Haas. A právě kvůli němu, přes veškeré výhrady k této naivní komedii, nemohu dát méně než 5*. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čtyři postavy si dělají blázny z té páté, kterou je dlouhodobě nezaměstnaný akademik. Ten sice vyhrál kdejakou soutěž, projezdil celou Evropu (a stále hledá otcovský vzor), ale na cigarety mu musí dávat peníze matka. Slavínského natahované komedie sice moc rád nemám, ovšem tady film podrželi Haas a Plachta měrou vrchovatou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bez Haase by byla tahle komedie stěží poloviční, a i s ním jde spíše o průměrnější film. Námětem je klasická záměna osob, bohužel příliš jednorozměrná a lajdácky napsaná. Děj nemá čím překvapit a vtipnost z něj doslova vydupali vynikající Hugo Haas a Jindřich Plachta. Jaroslav Marvan se v ději sotva mihl a Věra Ferbasová zůstala trestuhodně nevyužita. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Příjemně koukatelný film a docela i zábava, kterou pozdvihly nahoru hlavně výkony třech hlavních herců, třech mužů ve sněhu, a sice Hugo Haase v postavě továrníka Bárty vyžívajícího se ve vydávání se za chudého hosta, dále Vladimíra Borského v roli mladého nemajetného a nezaměstnaného dr. Hájka a Jindřicha Plachty jako prvotřídního a hlavně věrného a obětavého komorníka Jana, podle jeho slov, věčně závodícího se svým vozíkem. Ti všichni se nakonec setkávají v luxusním hotelu Imperial, kde mezitím dochází k různým humorným scénám a komickým záměnám, které se ale rázem vyřeší. Průměrná dobová komedie, Slavínského standart. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v lokalitách: Krkonoše-Líščia hora, Černý Důl-Lyžařská bouda a v obci Františkov v západných Čechách. (dyfur)
  • Po scéně, kdy se sluha, doktor Hájek (Vladimír Borský) a pan Bárta (Hugo Haas) válí a hází po sobě sněhem, mají úplně čisté obleky, jakoby se nic nestalo. (Dharmma)

Reklama

Reklama