Reklama

Reklama

Sladké magnólie

(seriál)
  • USA Sweet Magnolias
USA, (2020–2023), 25 h 6 min (Minutáž: 43–55 min)

Předloha:

Sherryl Woods (kniha)

Kamera:

Brian Johnson
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Maddie Townsend má starostí nad hlavu – tři děti, nevěrného manžela a jednoho nápadníka, který přitahuje pozornost celého města. (Netflix)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (34)

Sladké magnólie (2020) 

Sladké magnolie mi přišly do cesty ve chvíli, kdy jsem chtěla přesně takový seriál. Výplach, který si můžu pustit večer a v klidu vypnout mozek. Malé městečko, přátelství, láska, drama (ale ne takový u kterýho je vám ouzko). Je to návykový, milý, občas směšný, zromantizovaný. Bude mi to po večerech chybět. //28.10.2022 Druhá série je spíš pro silnější povahy. Takový to - je to debilní, ale nejde na to přestat koukat. Takže si nehodlám nic nalhávat - až bude třetí série, budu u toho. ()

Série 1 (2020) (S01) 

28.05.2020 - Sladké magnolie mi přišly do cesty ve chvíli, kdy jsem chtěla přesně takový seriál. Výplach, který si můžu pustit večer a v klidu vypnout mozek. Malé městečko, přátelství, láska, drama (ale ne takový u kterýho je vám ouzko). Je to návykový, milý, občas směšný, zromantizovaný. Bude mi to po večerech chybět. ()

Vylévání srdcí (2020) (S01E01) 

Cha! Vypadá to, že tu máme náhradu za Virgin river. Zromantizované městečko, semknutí starousedlíci, nějaké ty trable a společný cíl. První díl mi sedl, hlavní hrdinky jsou vcelku sympatické. Nestěžuju si. ()

Držet zajedno (2020) (S01E02) 

Takže pro právničku kuchař, pro hospodyňku trenér a kdo nám zbývá pro kuchařinku? Hele... v rámci žánru se mi to zdá velmi příjemné, nenudím se i když se to jeví předvídatelně. Je to sluníčkové, zatím žádné drámo a přesně na to teď mám náladu. ()

Dát napít žíznivému (2020) (S01E03) 

Trenér bez trička. Přiznávám, že to bylo poprvé, kdy potěšil mé oko. ()

Odlož své břímě (2020) (S01E04) 

Ajajaj! Stará láska nerezaví. Líbí se mi, jak je to poklidné (i když se to tváří dramaticky), jen bych ubrala trochu toho náboženství, ale není to nic, co by se nedalo zkousnout a nejspíš to k tomu zkrátka patří. ()

Nejdřív tančit, přemýšlet potom (2020) (S01E05) 

Annie a ta láhev. To byl pěknej oslí můstek. Tento díl mi přišel v mnoha ohledech slabší. A zajímalo by mě, jak vznikl vztah Noreen s Maddiiným mužem. ()

Nejlepší úmysly (2020) (S01E06) 

První díl, kde Bill nemluvil z cesty. Ale ten jeho vztah s Noreen a její pohnutky a myšlenky fakt nechápu. Maddie a trenér mě moc neba, mohli by pohnout s linkami kamarádek. ()

Drž mě za ruku (2020) (S01E07) 

Blíží se nám finále. Popravdě jsem myslela, že nám to tvůrci ještě nějak vyhrotí, ale nevypadá to tak. Přijde mi trochu škoda, že o postavách pořád nic moc nevíme, působí pak ploše a některý jejich pohnutky pak nutí diváka zvedat obočí. ()

Kde mě najdeš (2020) (S01E09) 

Spoiler!! Vztahy s dospívajícími dětmi určitě nejsou jednoduché, ale tady mě celkem zaráží, že ani v jedné rodině není schopnost svěřit se s opravdovým problémem. A nezlobte se na mě, ale Dana Sue a sexy farmář mi k sobě prostě nepasují, i když byl ten polibek hezký. ()

Bouřky a duhy (2020) (S01E10) 

4* je za Heleninu linku. No nebudu lhát. Těším se na další řadu jak malá. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Druhá série Sladkých magnólií je už pro silnější povahy. :D Pamatuju si, že v první řadě jsem si u JEDNOHO dílu říkala, jestli tam toho důrazu na víru není na mě přece jen příliš. A tady? Tady to tvůrci rozjeli v plné parádě, aneb všem požehnáme v jakékoli situaci, všem po křesťansku odpustíme, a všeho si samozřejmě vážíme (Dáme panákovku na I appreciate it?). JoAnnu Garciu Swisher jsem měla rozhodně radši jako poblblou Cheyenne než jako panenku Mariu Maddie, Dana Sue (zde hotová femme fatale) tu na mě taky působila hrozně povýšeně a Helen... hele, já ji mám ráda, kočku jednu, ale občas jsem měla pocit, že to, co herečka předvádí, patří do úplně jiného žánru, než křesťanské soap opery. Každopádně - pokud si pustíte jen první a poslední díl, o nic nepřijdete. ;) 2,5* se zavřenýma očima. ()

Smuteční hostina (2022) (S02E01) 

Musela jsem si pustit poslední díl první řady, protože v dospělácích jsem se sice celkem orientovala, ale jak tam začali lítat jména těch puberťáků, tak jsem byla nahraná. Kdo je sakra kdo. No... modlitbičkou jsme skončili,  v modlibičkách pokračujeme (a že je jich sakra hodně! A říkám vám, že když začala Helen v té chodbě zpívat,  tak mi obočí vystřelilo až k vlasům... jakože wtf) a taky v hádkách stylem: Jo, ty na mě blbě čumíš?! Dej mi vteřinu, než si rozmyslím, co ti za to vpálím do obličeje! Ale odsejpá to, furt se tam něco děje, díky minizvratům, které si vás v čase toho dílu zaháčkují a je to takový pohodový... (taky to má  obrovskou hromadu věcí, který by se daly vytknout - třeba to, že se většina postav chová, jako by trpěla bipolární poruchou -> Že, Maddie?! - kdyby měl Cal za ušima, tak od té rodiny peláší, jako by mu za patama hořelo - ale vem to čert), takže asi... dobrá práce? Btw: S tou Issacovou mámou to fakt udělali tak průhledně? 3,5* ()

Tíha slov (2022) (S02E02) 

Jasně, Sladké magnólie... ale není tam toho cukru a všeobjímající lásky přece jen příliš? A mohli by Danu Sue oblékat tak, aby jí to trochu lichotilo? ()

Změna je život (2022) (S02E03) 

Chápu, jakou postavou má Dana Sue být, bylo to tam naznačeno či přímo řečeno mockrát. Problém je v tom, že to té herečce vůbec nevěřím, zkrátka to v ní nevidím a vadí mi to. Taky mě štve dokonalý Trotter, který v lázních díky navazujícím dvojitým směnám jako jediný nonstop pracuje, ruší veškeré náznaky osobního života a chystá se do toho adoptovat dítě (lobujíc za dětský koutek, páč jinak by ty dvojitý směny nezvládl a musel by někdy i domů). A to, že v některých scénách chybějí už jen jednorožci prdící duhu, zmiňuju už jen tak na okraj. ()

Cesta víry (2022) (S02E04) 

Nevím, asi mám nějakou úchylku. :D Většina postav mě štve, každý díl několikrát protáčím oči, div si je neobrátím dovnitř. Když scénáristi psali scénář, za zadkama jim jistě stály jejich pobožný babičky a za babičkama pastoři a diktovali jim odstavce (aneb hrajme Dej si panáka pokaždé když někdo požehná, nebo je nazván požehnaným). A stejně na to tlemím a těším se na další díl.  V tom dalším už určitě přijdou na to, že... možná SPOILER!! je naše hledaná matka ta novinářka. ()

Nadějné vyhlídky (2022) (S02E05) 

Tak Isaac už ví. Jaký překvápko... a děj se dál veze na cukrkandlové vlně. Dokonalí černobílí lidé zakopavávají o nedokonalé problémy, které s božím požehnáním zdárně řeší. Dialogy mě místy zabíjí. Ale já na tom jedu jak na droze. Sama sebe nechápu. ()

Odpuštění (2022) (S02E06) 

Na Erikovo malé špinavé tajemství jsem zvědavá a doufám,  že to nebude jen něco ve stylu... byl jsem ženatý, zemřela a zlomilo mě to bla bla bla ()

Zlatá muška (2022) (S02E07) 

K malému špinavému tajemstvíčku se nevyjadřuju. Nuda. Proč Noreen zůstává v Serenity? Nechápu. Maddie jako starostka? Wtf? Co je to za nápady! Vzdyť ta není schopná pořádně makat ani v lázních, musí to tam vše zmáknout Trotter!!!! Myslela jsem, že "na hrad" pofičí Helen. A ten závěr? Tvl fakt to bylo tak vášnivý, že to nestihli do ložnice? Kristebožeježíši. Teda pardon. Bůh žehnej všem! ()

Reklama

Reklama