Reklama

Reklama

Tajná láska

  • USA A Secret Love
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě ženy tajily svoji lásku několik desetiletí. Svět se změnil, ale přihlásit se v pozdním věku k homosexualitě není vůbec jednoduché. (Netflix)

Recenze (7)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který je v první řadě o stáří a dlouhodobém vztahu. Je dobře ukázána dynamika lidí, kteří spolu žijí celý život jako pár. Snad i šťastně. Hodně určujícími jsou problémy se zdravím a neschopnost se o sebe nadále postarat a na ně navázané opuštění dlouhodobého domova, krok velmi nechtěný, ale zároveň nezbytný. Ve všem tomhle je dokument silný a, co je důležité, nepůsobí vykonstruovaně. O homosexualitě je to až v druhé řadě a vlastně tam ani nehraje velkou roli a téměř stejně by mohl se mohlo jednat i o heterosexuální pár. Ke konci to působilo výrazně uspěchaněji oproti první části a měl jsem z toho dojem, že už nebyl zájem natáčet a bylo to jen potřeba ukončit. 70 %. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dojalo mě to. Několikrát po dobu sledování dokumentu jsem se i rozplakala. Je neuvěřitelné, že to dokázali tajit tak dlouho a přitom spolu zůstali přes 70 let a stále se milovali. Nedokážu si představit jak těžké to v té době muselo být, a proto jsem za tyhle příběhy moc ráda. Ukazuje to, jaké to v minulosti bylo. Tolerance bylo nulová, můžeme jen děkovat za to v jakém světě žijeme dnes a jaké možnosti máme. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Neodolatelný dokument o tajné lásce, která obstála ve zkoušce času. Kompliment pro obě dámy i televizní štáb. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Běžný dokument o neběžné lásce, která přetrvala až do konce. Ukazuje překážky a uzavřenost minulého století k tomuto tématu. ()

Leonisa 

všechny recenze uživatele

Není to jen dokument o utajované lásce dvou žen, které se poznaly těsně po druhé světové válce a prožily spolu neuvěřitelných sedm desetiletí. Je to také dokument o stáří a potřebě pomoci z venčí. Natáčení probíhalo několik let, což se mi líbilo. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

"I was breaking rules my whole life. That's why I am happy." Moc zajímavý dokument, zachycující stáří dvou zamilovaných žen, které se po desítkách let společného soužití snaží stále působit nezávisle, ale už jim pomalu dochází síly. Společně si prošly dobami, kdy byla homosexualita ještě trestně stíhána až do současné poměrně liberální a otevřené doby. Je bohužel trochu znát, že Terry dostala mnohem více prostoru pro vykreslení své rodiny, Pat je v ústranní, což ji časem (společně s jejími reakcemi) vykresluje jako tu špatnou. Jak to bylo doopravdy, to se nedozvíme. Každopádně unikátní téma. Mimochodem platit 7 tis USD měsíčně za 2 osoby v pečovatelském domě je maso. ()

Reklama

Reklama