Reklama

Reklama

Film se zabývá bouřlivým životem básníka Siegfrieda Sassoona. Spisovatel a voják byl složitým člověkem, který přežil hrůzy první světové války a dostal vyznamenání za statečnost. Po návratu ze západní fronty však hlasitě kritizoval pokračování válečného běsnění. Coby jeden z předních válečných básníků té doby ve své poezii líčil děsivé zážitky ze západní fronty. Byl obdivován příslušníky aristokracie i hvězdami literárního světa v Londýně i mimo něj, měl však poměr s několika muži a snažil se vyrovnat se svou homosexualitou. Jeho život se proměnil v cestu za spásou, kterou se snažil najít v rámci manželství a náboženské víry. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o homosexuálnom poetovi, čo fúzatých milencov striedal ako ponožky a medzitým ešte rozjímal nad svojou vierou v Boha. A taký poetický ten film aj zrobili. Interaguje tú poézia s epikou, celkový dojem je ale taký malátny až únavný. Problémom je tiež fokusácia na sexuálnu orientáciu. Sassoon bol známym pacifistom, zažil veci v I. svetovej vojne, potom tam boli aj tie náboženské veci, ktoré silno riešil, no film sa sústreďuje čisto na jeho pohlavný život a tanečky s inými homošmi. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Příběh z minulosti vyprávěný stylem, který sice sedne k postavám, ale ocení ho jen určitý divák. ()

Reklama

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Vadil mi, a to silně,chaos.V poslední době se vyhledávají životy umělců, u kterých filmaři dohledali homosexualitu.Je to kvůli přitažení pozornosti na film??? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to snadno divatelny film.. Jde o skutecny pribeh , silne dramaticky zpracovany, o valecnem homosexualnim veteranovi, jeho poezie varovala pred hruzami valky. Ma to dokumentarni nadech a vizualizaci autorovy poezie. Je to citlive napsano a rezirovano, dobre zahrano. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama