Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Partyk je slavný chirurg. Pro nával práce v sanatoriu zanedbává svou půvabnou ženu Pavlu. O místo u Partyka se uchází mladý lékař Jáchym. Na chodbě sanatoria potká Pavlu, která se mu představí jako Marie Novotná. Protože si jsou vzájemně sympatičtí, začnou se spolu scházet. Partyk si všimne, že se jeho žena už v sanatoriu neobjevuje, a začne ji podezírat z nevěry. Jáchym mu vypráví o své přítelkyni a Partyk projeví zájem ji poznat. Pavla setkání odmítne. Partykovo neurčité podezření, že Marie je vlastně Pavla, se potvrdí, když zachytí v telefonu její vzkaz, aby dr. Jáchym ihned volal Marii Novotnou. Pošle Jáchyma do svého domu s dopisem pro Pavlu a ten pozná, že jeho milovaná Marie je vlastně Partykova žena. Zdrcen odchází ze sanatoria. Partyk zažádá o rozvod a chce si pak vzít doktorku Severýnovou, která ho miluje. Pavla mu oznámí, že čeká dítě. Ženský lékař zjistí, že je těhotná již šest měsíců. Partyk si uvědomí, že očekávané dítě je jeho, a vrátí se k Pavle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Lídu Merlínovou mohu a Korbeláře s jizvou přes celý obličej samozřejmě také. Inu exotika. Zita Kabátová má sympatický a praktický účes, Hanka Vítová jest též dekorativní. Z historického hlediska oceňujeme také debut na plátně české Shirley Temple - Jiřiny Bohdalové v roli dcerky zraněného dílovedoucího. Její plánovaný debut v Pižlovi a Žižlovi na cestách nevyšel, nyní tedy již byla smůla zažehnána a Jiřina ostatně hraje dodnes. Z pohledu zcela jiného vítáme intimní přátelství mezi Korbelářem a Schránilem ;) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Když se Slavínský snaží bavit, většinou mě nudí k smrti. Když ovšem točí vztahové drama, baví mě královsky, protože (pravděpodobně nechtěné) homoerotické jiskření mezi panem profesorem a jeho sekundářem je mnohem procítěnější než cokoli, co se týká paní Pavly. A z vizity: "Když nebudete, chlapci, zlobit, povím vám zítra ohromnou anekdotu," by si měl vzít příklad každý primář. O té ódě na cigarety nemluvě. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, je to typická kýčovitá slavínština s poněkud patetickými hereckými výkony. Nejpřirozeněji působí Zita Kabátová. Ovšem kde jinde uvidíte Otomara Korbeláře s jizvami ve tváři, které mu způsobil lev v Africe? Docela mě zklamal konec, myslím, že Korbelář si měl vzít Kabátovou a Vítová Schránila, se kterým by čekala dítě. Slabé tři hvězdičky. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto společenské drama jsem viděla prvně. Je to spíš romance z červené knihovny, zabývající se rodinnými problémy vyšší společenské vrstvy v časech, kdy muži pracovali a ženy byly v domácnosti. Otomar Korbelář v roli obětavého a spolehlivého lékaře nemá pro práci čas věnovat se své v přepychu se nudící půvabné ženě Haně Vítové a ta skončí v náručí milence Raoula Schránila, shodou okolností mužova asistenta a obdivovatele. Poslední stranou tohoto čtyřúhelníku je půvabná odborná lékařka Zita Kabátová, která ke svému nadřízenému dlouho beznadějně a láskyplně vzhlíží. Na této romanci kromě uvedeného vztahového propletence jsou kladem dobré civilní herecké výkony s výjimkou Raoula Schránila, který zůstal prkenný jako vždy. Výprava je studiová, kostýmy a účesy dobové. I když je to možná kýčovitá limonáda, tak pro tu atmosféru starých časů a malou Jiřinu Bohdalovou jsem hodnotila velkoryse. ()

Kloboucek75 

všechny recenze uživatele

Ve minimálně dvou filmech ( Sobota , Zlatý člověk ) H. Vítová si stěžuje že je v domácnosti sama a opuštěná .Manželé jsou neustále v práci . Tvl co to byly za chlapi tenkrát ? Udělám ženě 2 fakany a starej se tvl. Marně přemýšlím v jakém prvorepublikovém filmu je vidět kompletní rodina s malými dětmi . Nebo vidět těhotnou .  Slavínský měl zůstat u komedií , komedie točil rozhodně lepší . ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Otomar Korbelář prezradil, že úlohu vo filme prijal z dvoch dôvodov – bol pre neho finančne výhodný a vyhovovalo mu filmovanie v pražskom Barrandove, pretože sa mu nechcelo cestovať mimo Prahu. (dyfur)
  • Zařízení operačního sálu zapůjčila firma bratří Čízků, Praha II, Na Poříčí 9. Zdroj: Český hraný film 1930-1945, NFA 1998. (ČSFD)
  • Poslední natáčecí den se velmi spěchalo, protože večer se měly stavět kulisy pro jiný film. Za jediný den tak bylo natočeno 96 záběrů! (Kulmon)

Reklama

Reklama