Reklama

Reklama

Drama vietnamského veterána, který se mstí za smrt své snoubenky.  Helen a Kathy jsou na cestě obtěžovány gangem motocyklových surovců, kteří si říkají Wizards (Čarodějové). Helen se jim snaží vyhnout, ale nešťastnou náhodou srazí z motorky Caseyho. Ten se rozzuří, dohoní je a řetězem jim roztříští přední sklo. Dívky nevidí na cestu a zřítí se do kaňonu. Na pohřbu přísahá Kathyin snoubenec Mitch, že viníka najde. Od řidiče, který přijel na místo krátce po nehodě ví, že jde o motorizovaný gang, a že Kathy mluvila o "rudých ďáblech". Mitch, veterán z Vietnamu, si pozve na pomoc tři kamarády. Je jim jasné, že musí proniknout do motocyklového gangu v té oblasti, aby se jim podařilo něco zjistit. Vrhnou se tedy do intenzivního trénku a učí se ovládat terénní motocykly v nejrůznějších situacích.
Dohodnou se, že se rozdělí a budou hledat každý sám. Mitch se při jedné večerní zastávce v motorestu ocitne uprostřed skupiny Wizards a okamžitě si všimne značky rudého ďábla na jejich bundách. Po jistých překážkách se mu podaří vetřít do gangu.
Zalíbí se Susan, která mu vylíčí detaily nehody Kathy a Helen. Tuto zpověď náhodou vyslechne Casey a spolu s šéfem bandy Mitche strašlivě zřídí. To už jsou ale Mitchovi na stopě jeho tři kamarádi. Za dramatických okolností se jim podaří Mitche zachránit. Mitch, který teď dokonale zná své protivníky, připravuje za pomoci přátel pomstu ve velkém stylu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slabý, slabý, slabý, od režiséra Lee Frosta jsem již pár filmů, především z 60's let viděl, ale toto je jeden z těch nejhorších, ač obrazová kvalita filmu byla opravdu velmi dobrá. Celý film je ale spíše neškodný a velmi zábavný amatérský brak žánru biker movie. Partička psaneckého cyklistického gangu, pod vedením tuhého T.J. (Wiliam Smith) žije divokým a velmi nespoutaným životním stylem. Jednoho dne při nesmyslném pronásledování a obtěžování, způsobí nehodu dvou mladých dívek, při které obě umírají, jedna z těchto dívek je snoubenka vojenského seržanta (Tony Young) a ten samozřejmě poté deklaruje válku s cyklisty, za pomoci svých dávných přátel z Vietnamské války. Proti sobě tedy stojí nespoutaný motorkářský gang vs. vojáci zeleních baretů. Cyklistu je tu nejméně třicet, vojáci jsou čtyři, kdo myslíte že konečné vyřizování ůčtů v boji o pomstu a spravedlnost vyhraje? Zajímavost : Jednoho z vojáku (Jim) hrál známý černošský zpěvák 'R a B' žánru Marvin Gaye, byla to menší role ale nebyl k nepřehlédnutí. Konec filmu s pomocí LAW raket, všelijaké munice, bomb a plynu byl opravdu velmi humorný. Těžko říct co tomu chybělo, z mé strany to bylo jistě nějaké to větší násilí, efektivnější bojové scény i celková špinavost, film byl až moc vymašlovaný. Celkově z mého pohledu tedy šlo o chromou a velmi nepřesvědčivou exploitaci, možná to byl ale jen záměr, těžko říct, celkově toto dílko nedělá dobré jméno všem dobrým bikerským filmům viz třeba "Wild Angels", "Hells Angels on Wheels", "Nam's Angels", "Born Losers", "Satan's Sadists" atd. Ale viděl jsme ještě horší...Film který nevelebí cyklisty ale spíše obdivuje armádu..1,5/5*. ()

Reklama

Reklama